Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ.

Πήραμε μυρωδιά Αγίου Όρους, 
την Πέμπτη στην Αγρυπνία μας!!!
     Τα φώτα έσβησαν γύρω στις 9.00 το βράδυ μέσα στον ναό μας, ενώ μόνο φως των κανδηλιών τρεμόπαιζε φωτίζοντας τις εικόνες των Αγίων μας στο τέμπλο, αλλά και των εορταζομένων Αγίων, της Αγίας Ευφημίας και της Αγίας Όλγας, που προς τιμήν τους τελούσαμε την Αγρυπνία αυτή και που η εικόνα τους ήταν τοποθετημένη σε στολισμένο τρισκέλιο στο κέντρο της υπόγειας εκκλησιάς μας, κάτω από τον σβηστό για σήμερα πολυέλαιο, ενώ δίπλα της ακριβώς βρισκόταν σε ξύλινη περίτεχνη λειψανοθήκη μικρό μέρος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον οποίο η Ενορία μας ιδιαιτέρως αγαπά, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Σαγματά στην Θήβα, το οποίο και φυλάσσεται στον ναό μας ως αμύθητος θησαυρός.  
     Σε περίοπτη επίσης θέση μπροστά στον σολέα της κατακόμβης της εκκλησιάς μας και πάνω σε στολισμένο και ευπρεπισμένο έπιπλο ήταν τοποθετημένα και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων του ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, σε μια πρόχειρη προς το παρόν μεταλλική λειψανοθήκη, αφού τώρα κατασκευάζετε από έμπειρο αργυροχρυσοχόο η καινούργια ασημένια και πολύτιμη λειψανοθήκη τους, όπου εκεί θα τοποθετηθούν τα ιερά λείψανα τους για πάντα, δίνοντας έτσι την ευλογία τους στα ζευγάρια που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και που προσφεύγουν στις πρεσβείες τους στον Εγγονό τους Χριστό,  ενώ σε δύο κηροπήγια εναλλάσσονταν λαμπάδες από γνήσιο μελισσοκέρι, τάματα των πιστών στους Αγίους μας, που έκαιγαν καθ΄ολη την διάρκεια της Αγρυπνίας μας και που φώτιζαν τα πρόσωπα τους στην Εφέστιο αγιογραφημένη εικόνα τους, όπου είναι μαζί με την τρίχρονη Παναγία Κόρη τους στην μέση, που ξεπροβάλει μέσα από την ρίζα του Ιεσσαί, υποδηλώνοντας έτσι την καταγωγή της Αγίας αυτής οικογενείας.
     Ξεχωριστή έκπληξη ήταν και η παρουσία του διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,  π. Χρήστου Κανούλα, ο οποίος και λάμπρυνε την Αγρυπνία μας διανονόντας τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη που τέλεσε την Θεία Λειτουργία, αλλά και στο αναλόγιο του ναού βοηθώντας με την όμορφη φωνή και τις γνώσεις του στην βυζαντινή μουσική τον πρωτοψάλτη μας κ. Ευάγγελο Δούδη και τον βοηθό του, τον κ. Ηλία.
     Διακονητής και εκκλησιάρχης στην Αγρυπνία μας, μαζί με τους ιερόπαιδες του ναού μας, τον μικρό Παναγιώτη και τον Γιώργο, "άρτι αφιχθεί" εκ Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με την αγαπητή μας Ράνια την μητέρα του, ο έτερος εφημέριος του ναού μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο οποίος και από νωρίς το απόγευμα φρόντισε να είναι τα πάντα στην θέση τους για την ομαλή τέλεση της Αγρυπνία μας χωρίς ιδιαίτερους περισπασμούς και ενοχλήσεις, ενώ πήρε μέρος στην Λιτή και την Αρτοκλασία του Εσπερινού, αλλά και στον Όρθρο.
     Η μια Ακολουθία διαδέχονταν την άλλη με ζωντανό επίλογο, αργά κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, την Θεία Κοινωνία, όπου προσήλθαν με την προτροπή του ιερέως μας "Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης προσέλθετε" όσοι εκ των προσκυνητών της Αγρυπνίας μας ήταν έτοιμοι, ενώ παραδοσιακά είχε ετοιμαστεί και το φιλόξενο πάντα αρχονταρίκι του ναού μας, από τις κυρίες της διακονίας, αυτές τις άξιες νοικοκυρές των Ανθοκήπων,  για να υποδεχθεί ενορίτες, προσκυνητές και επισκέπτες "δια τον κόπον της Αγρυπνίας" κατά το μοναστηριακό τυπικό, όσους άντεξαν μέχρι αυτήν την προχωρημένη ώρα, με δροσερό καρπούζι και άλλα χειροποίητα νηστίσιμα εδέσματα, αφού ξημερώνει Παρασκευή, ημέρα νηστείας και εγκρατείας.
     Το μικρό Πανηγύρι της Ενορίας μας βρίσκεται τώρα πια μπροστά μας, στο οποίο και σας προσκαλούμε όλους τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, αλλά και όλους τους πιστούς χριστιανούς και φίλους μας, να προσέλθετε στην, προς το παρόν, μικρή και υπόγεια κατακόμβη της εκκλησιά μας, που τώρα όμως σιγά-σιγά κατασκευάζουμε το επάνω μέρος της με την βοήθεια του Θεού και το Θαύμα της Αγίας Άννας.
      Φαίνεται μάλιστα πως η Αγία μας γρήγορα θέλει να ετοιμαστεί  ο μοναδικός στον κόσμο ενοριακός ναός των Αγίων Θεοπατόρων, του ομοζύγου της Ιωακείμ και της γλυκυτάτης Άννας, της Γιαγιάς της Ορθοδοξίας, σύντομα θέλει να κατασκευαστεί το "πατρικό σπίτι" για να στεγαστούν αυτοί μαζί με την Παναγίας Κόρης τους, η Αγία αυτή Οικογένεια, αλλά αμέσως θέλει και να οικοδομηθεί και το καινούργιο αυτό "καταφύγιο" των νεαρών ζευγαριών που έχουν δυσκολία στην τεκνοποιΐα και προσφεύγουν στην χάρη τους.
Η Κοίμησις της Αγίας Άννης.
       Ελάτε λοιπόν για να προσκυνήσετε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων, στην εορτή της Αγίας Κοιμήσεως της Θεοπρομήτορος Άννας, την 24η Ιουλίου στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση της, αλλά και την 25η Ιουλίου ανήμερα της εορτής στην Θεία Λειτουργία και στον Αγιασμό που θα τελεστεί αμέσως μετά, επάνω στον νεοαναγερθέντα, αλλά ημιτελή προς το παρόν ναό μας.
      Οι Αγίες μας, που για τον μήνα Ιούλιο τιμήσαμε με την όμορφη και κατανυκτική Ακολουθία της Αγρυπνίας, την Πέμπτη 10η του μηνός Ιουλίου και ψάλλαμε από ιδιαίτερες φυλλάδες τους ύμνους, τα τροπάρια και τα απολυτίκια τους, η Αγία και πανεύφημος Ευφημία η μεγαλομάρτυς και Αγία Ρωσίδα Βασίλισσα Όλγα, να είναι προστάτες και βοηθοί μας, να είναι πρεσβευτές και αγγελιοφόροι στους ουρανούς, της αγάπης μας στον Χριστό και Θεό μας, αλλά και στους μυριάδες των Αγίων Του.
Σας περιμένουμε στην μικρή Πανήγυρη μας...  
ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την Αγρυπνία μας...




Η Αγρυπνία μας την Πέμπτη 10/7 

για την Αγία Ευφημία και την Αγία Όλγα.














Και τώ Θεώ δόξα"
TAG