Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.


(Παρασκευή 7/3/2014)

         Η Παναγία, μάνα όλου του κόσμου!!!
    Κάθε που μπαίνει η Σαρακοστή ο νους μας πηγαίνει κατευθείαν στην Παναγιά, την θυμόμαστε με αγάπη και κάθε Παρασκευή που έρχεται, την αφιερώνουμε σ'αυτήν, στην γυναίκα που μας χάρισε έναν Υιό ξεχωριστό, έναν Σωτήρα, έναν Λυτρωτή, έναν βασιλιά της ψυχής μας. 
        Τιμήσαμε και εμείς, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας,την Μάνα μας την Παναγιά, όπως της οφείλαμε άλλωστε και όπως της άξιζε.
        Στολίσαμε την εικόνα της, αφήνοντας πάνω της λουλούδια όμορφα και μυρωδάτα, αφήνοντας πάνω της την καρδιά μας και τα προβλήματα μας, ζητώντας από αυτήν να μας τα λύσει και να ελαφρύνει τον πόνο μας.
     Την προσκυνήσαμε και φέτος όπως κάνουμε κάθε χρόνο, τόσα χρόνια, σ' όλες τις εκκλησιές του κόσμου εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γιατί την αγαπάμε ως Μάνα του Χριστού και Σωτήρα μας, αλλά και σαν δική μας Μάνα.
       Ανάψαμε όλα τα κανδύλια της, φωταγωγήσαμε τον ναό των γονιών της, "το σπίτι" των Αγίων Θεοπατόρων του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, που από φέτος έχουμε την μεγάλη και ιδιαίτερη ευλογία, τα Ιερά Λείψανα τους, τα οποία θησαυρίζονται στον υπό ανέγερση ακόμα ναό τους, να προσκυνάμε στο τέλος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Κόρης τους και Παναγιάς μας, που είναι και δικό της "σπιτικό", αλλά και μια λαμπάδα αφήσαμε αναμμένη στην χάρη της μα και ένα λουλούδι της καταθέσαμε μυρωδάτο και όμορφο και έτσι όλοι μαζί, Ανθοκηπιώτες και μή, επισκέπτες και προσκυνητές της, ενώσαμε την προσευχή μας και της βροντοφωνάξαμε...
 "Χαίρε νύμφη ανύμφευτε"
περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω...


Α΄ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 2014
"Χαίρε νύμφη ανύμφευτε"
Ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, τέλεσε την Ακολουθία των Α΄Χαιρετισμών
και κήρυξε τον Θείο Λόγο...
...ο δε έτερος εφημέριος του ναού μας, π.Χρυσόστομος (και αυτός) Τελίδης,
 μετά το πέρας της Ακολουθίας, καληνύχτισε όλον τον κόσμο,
έξω στο προαύλιο του ναού.
Σ'ευχαριστούμε Παναγία μας!!!
TAG