ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1821 (Ε.Ν.Ε ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ)

"Λίγο πριν ροδίση η αυγή"
(π. Ευθύμιος Βλαχάβας)
      Άλλη μια φορά μας εξέπληξε θετικά η Ενοριακή Νεανική Εστία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, των εργατικών κατοικιών της Νέας Ευκαρπίας, αυτήν την φορά με μια πολύ όμορφη καλοσκηνοθετημένη, μα και καλοπεγμένη θεατρική παράσταση, η οποία έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο  του Δήμου μας Παύλου Μελά "Χρήστος Τσακίρης", για την Επέτειο της ενάρξεως της επαναστάσεως των Ελλήνων, την 25η Μαρτίου του 1821 κατά των επί τετρακόσια χρόνια Τούρκων κατακτητών μας και την ηρωική προσπάθεια τους, που επέφερε τελικά μετά από αίμα και θυσίες στα πεδία των μαχών, την πολυπόθητη Ελευθερία στην σκλαβωμένη Ελλάδα. 
       Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Γαβριήλ Σιδηρόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και πρόεδρος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του, με έναν μικρό χαιρετισμό και εύστοχα σχόλια για την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821 και τον εορτασμό της από τους νεοέλληνες, ενώ αμέσως μετά η εκδήλωση συνεχίστηκε με  την μικτή χορωδία του Ιερού Ναού και του Συλλόγου "Μακεδονία" των εργατικών κατοικιών της Νέας Ευκαρπίας, υπό την διεύθυνση του χοροδιδασκάλου κου Χαρίσιου Καττέλα, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η πολυαναμενόμενη παράσταση των παιδιών της Ε.Ν.Ε , με την οποία και θα έκλεινε η βραδιά.
       Προβεβλημένο πρόσωπο σε αυτήν την παράσταση, ένας ιερέας της σκλαβωμένης Ορθοδοξίας, μα και ένα από τα ηρωικά πρωτοπαλίκαρα της επανάστασης, ο π. Ευθύμιος Βλαχάβας, ο οποίος έχυσε και αυτός το αίμα του μαρτυρικά παραμένοντας πιστός στα ιδανικά του, την ακλόνητη πίστη του στον Θεό και την απέραντη αγάπη του για την πατρίδα του, την γλυκιά Ελλάδα και την απελευθέρωση της.
      Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Ευθύμιος Ασλανίδης, στον ρόλο του συνονόματου του, παπα Θύμιου Βλαχάβα, ξεδίπλωσε στην θεατρική σκηνή το υποκριτικό του ταμπεραμέντο και μαζί με ένα θαυμαστό επιτελείο ηθοποιών-κατηχητόπουλων της Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου μας χάρισαν στιγμές υπερηφάνειας και θύμησης για τους ένδοξους προγόνους μας, μας δυνάμωσαν ψυχικά με τα νοήματα του έργου που διάλεξαν να παίξουν την πίστη μας στην ζώσα Εκκλησία του Χριστού, μας δίδαξαν με τον δικό τους τρόπο την ηρωική ιστορία των Ελλήνων και για άλλη μια φορά μας έκαναν να υπερηφανευόμαστε για μια γενιά που μόνο ήρωες έχει να επιδείξει.
      Μπροστά και πίσω από την σκηνή, όλοι οι ηθοποιοί, οι δύο σκηνοθέτες, ο κος Αλέξιος Καρύπογλου και ο κος Ιωάννης Ασλανίδης, ο ηχολήπτης, ο δικός μας κος Σάββας Τελικιόζογλου, φωτιστές, σκηνογράφοι, φροντιστές, ένα μπουκέτο από νιάτα, μια όμορφη παρέα φίλων, μια οικογένεια κατηχητόπουλων των εργατικών κατοικιών της Νέας Ευκαρπίας, με την καθοδήγηση των κατηχητών τους και αυτήν του ιερέως τους, π. Γαβριήλ Σιδηρόπουλου, έβαλαν τα δυνατά τους και πέτυχαν, όλους εμάς τους θεατές, να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, μέσα από μια και μόνο παράσταση αυτήν την φορά, μα για όσους γνωρίζουν αυτά τα παιδιά από κοντά, και ξέρουν την προσπάθεια τους, κατάφεραν και θα καταφέρνουν πάντα να μας εκπλήσσουν με ότι και αν καταπιάνονται.
       Παρόντες στην παράσταση ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο πρωτοσύγκελος μας π. Διονύσιος Πατσάνης, ο οποίος στο τέλος της παράστασης μετέφερε τις ευλογίες του Δεσπότη μας και μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια των παιδιών της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ενώ την όμορφη αυτήν εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά, κος Διαμαντής Παπαδόπουλος, μαζί με τον Γ. Γραμματέα του, κο Χριστόδουλο Σταματίου, τον υπεύθυνο Παιδείας, κο Δεληγιάννη Δημήτριο, Αντιδημάρχους και πολλούς ακόμα Δημοτικούς Συμβούλους.
      Αλλά εκεί βρίσκονταν και ο φωτογραφικός φακός της ιστοσελίδας του ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας,  μαζί με τον ιερέα της Ενορίας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, που πάντα παρακολουθεί την επικαιρότητα στην γειτονιά της Ευκαρπίας και τις εκδηλώσεις των Ενοριών, μα και των υπόλοιπων φορέων του τόπου μας και τις προβάλλει σε κάθε ευκαιρία, και φυσικά στο κατάμεστο θέατρο από κόσμο ήταν και οι γονείς, οι φίλοι και οι "θαυμαστές" αυτών των παιδιών, που το βράδυ του Σαββάτου 22ας Μαρτίου, άνοιξαν την καρδιά τους και μας έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν...την ελπίδα.
      Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 30η Μαρτίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο για όσους δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν, μια παράσταση που συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε όλοι.
Καλά παιδιά και μια υπέροχη παράσταση. Μπράβο σε όλους!!!
TAG