ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Τιμή και μνήμη στον Τίμιο Πρόδρομο...
      Χωμένο ανάμεσα σε τεράστια πλατάνια και γάργαρα νερά βρίσκεται το εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου που εορτάζει στην μνήμη της αποκεφαλίσεως του, την 29η Αυγούστου.
      Στον όμορφο αυτόν χώρο αναβλύζει από πάντα θαρρείς το αγιασμένο νερό του Ιωάννου του Βαπτιστού, το "Αγίασμα"όπως το ξέρει ο κόσμος και έχει δώσει αυτήν την ονομασία στην τοποθεσία αυτή.
      Πανηγύρι μεγάλο διοργανώνει η Ενορία του Αγίου Γεωργίου της Ευκαρπίας κάθε χρόνο με Πανηγυρικό Εσπερινό και Αρτοκλασία την παραμονή της εορτής και Θεία Λειτουργία ανήμερα, ενώ το βραδάκι γίνεται ο Εσπερινός και η Παράκλησις του Αγίου για να κλείσει το εορταστικό διήμερο με χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ευκαρπίας.
     Την πανήγυρη αυτήν και φέτος τίμησαν πολλοί ιερείς από τις όμορες Ενορίες αλλά και τις πιο απομακρυσμένες, με πρωτόπαπα όπως κάθε χρόνο τον π. Παρθένιο, στο αναλόγιο του ναού κορυφαίο ψάλτη τον π. Παύλο Ιωσηφίδη, ενώ πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο του Αγιάσματος και το μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
     Κλήρος και λαός δεν ήθελε να αποχωριστεί από τον ευλογημένο αυτό τόπο, αποτέλεσμα της ομορφιάς του τοπίου αλλά και της φιλοξενίας και της αγάπης των επιτρόπων και βοηθών του π. Ιωάννου Δημητριάδη, προϊσταμένου του Ναού του Αγίου Γεωργίου και υπευθύνου για όλη την διοργάνωση, ενώ οι κυρίες της διακονίας ετοίμασαν τους παραδοσιακούς λουκουμάδες του Αγίου όπως κάθε χρόνο και πολλές ακόμα λιχουδιές, για να ευχαριστήσουν τους προσκυνητές, αλλά και τον Άγιο προστάτη τους.
     Η αγάπη των ανθρώπων στο όμορφο αυτό προσκύνημα μας σκλάβωσε.
Σας ευχαριστούμε πολύ...

Και του χρόνου!!!
TAG