Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ (30/1/2023) & Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...

...το πρωΐ της Δευτέρας

της 30ης Ιανουαρίου του 2023 !!!

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό της "Ιθάκης" μας, των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, των παιδιών μας, που και αυτά μαζί με τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, αλλά και τους κατηχητές και τις κατηχητήριές μας, εορτάζουν αυτήν την μεγάλη ημέρα των Γραμμάτων και της Παιδείας...από πάντα θαρρείς, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οπότε και έχουν ανακηρυχθεί με απόφαση του Ελληνικού Κράτους οι προστάτες τους, οι Τρείς Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος, οι Μεγάλοι Πατέρες και Οικουμενικοί Διδάσκαλοι, οι Τρείς Ιεράρχες, το Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος και ο Ιερός Χρυσόστομος...

(...θα υπάρχει για την "Ιθάκη" μας, τριπλός συνεορτασμός της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30/1, της εορτής της μητέρας στην Υπαπαντή του Κυρίου μας στις 2/2, αλλά θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της βασιλόπιτας όλων των κατηχητικών ομάδων μας, το Σάββατο 4/2 στην 1.00 το μεσημέρι και είστε όλοι καλεσμένοι στην μεγάλη αυτή Τριπλή Γιορτή που κάνουμε κάθε χρόνο) 

...τον καθιερωμένο εκκλησιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, εδώ στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας και της Ενορία μας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Θυμίζω πως πέρυσι το 2022...λόγω των κρουσμάτων και των επιδημιολογικών δεδομένων του κορωνοϊού και της πανδημίας του, αντιπροσωπεία μόνο από το σκολειό της γειτονιάς μας υποδεχθήκαμε στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας. Όμως φέτος εν έτει 2023..."δόξη και τιμή", σύσσωμη ήρθε η  νεότητα των Ανθοκήπων, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, τους οποίος και υποδεχθήκαμε στην ολοκαίνουργια...το λέμε και το ξαναλέμε για να το πιστέψουμε και οι ίδιοι!!! εκκλησιά μας, με την συνοδεία όλων των δασκάλων τους, με την Ελληνική σημαία και τους παραστάτες της να την κραδαίνουν με υπερηφάνεια, για να εορτάσουμε την ημέρα των Τριών Ιεραρχών πανηγυρικά. 

Μάλιστα φέτος στην μέρα της...και όχι όπως άλλες χρονιές λίγο πριν ή λίγο μετά!!! μιας και έπεσε η 30η Ιανουαρίου 2023 ημέρα εργάσιμη και όχι αργία, ημέρα Δευτέρα. Έτσι οι Άγιοι Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας τιμήθηκαν στην ώρα τους και ως έπρεπε, με Ιερατικό Συλλείτουργο και από τους δυο εφημερίους του Ιερού Ναού μας, αλλά και με Αρτοκλασία, όπου πρόσφεραν οι δάσκαλοι τους πέντε άρτους, τον "σίτον, τον οίνον και το έλαιον", για να ευλογηθούν από τους ιερείς και έναν να παραλάβει η Διευθύντρια του Σχολείου, η κα Αθανασία Κυρέζη, και οι υπόλοιποι να τεμαχιστούν και να μοιραστούν στο εκκλησίασμα...τα παιδιά μας. 

Φέτος οι δάσκαλοι ζήτησαν από τον υπεύθυνο ιερέα, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, να τιμήσουν τους Αγίους Τρείς Ιεράρχες με μια γιορτή που είχαν ετοιμάσει, η οποία να γίνει μέσα στον ναό μας μετά τέλος της Θείας Λειτουργίας, με τους ιερείς μας φυσικά να ικανοποιούν κάθε παρόμοιο αίτημα τους, και μάλιστα να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στα στασίδια του ναού, μια γιορτή η οποία και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων μας, των ιερέων, των γονέων, των δασκάλων και των μαθητών του Σχολείου μας. Πρωτύτερα, την ώρα του Χερουβικού, ο έτερος συνεφημέριος μας, ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, εκφώνησε και την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου μας, κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά μας, έδωσε αρχικά την ευλογία του, αλλά και νουθεσίες, μα και ευχαριστίες και ευχές, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.

Έκπληξη για τους ιερείς λειτουργούς μας, ήταν όταν τους φώναξε ο Σύλλογος των Δασκάλων στον σολέα όπου έγινε η γιορτή, και η Διευθύντρια, εκ μέρους όλων, τους έδωσε ένα δώρο για την δεύτερη ονομαστική εορτή τους, βλέπετε... "Χρυσόστομοι" και οι δύο!!! οι οποίοι γιόρταζαν στις 27 Ιανουαρίου, οπότε και η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του, όπως και για την άλλη, την κανονική γιορτή τους στις 13 Νοεμβρίου, έναν πανέμορφο στυλό για τον καθένα, αλλά και μια ευχητήρια κάρτα, που απευθύνονταν σ΄ αυτούς από παιδιά και δασκάλους, με ένα "συγνώμη" και ένα "ευχαριστώ" στους στοίχους ενός τραγουδιού που μάλιστα μας τραγούδησαν λίγο πριν τα παιδιά, απευθυνόμενα και στους δασκάλους τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς!!!

Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης συγκινημένος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους δασκάλους τους, αλλά και τους γονείς που ήρθαν στην γιορτή να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους, ενώ μαζί με το αντίδωρο μοίρασαν και οι δυο ιερείς μας σ' όλους τους παρευρισκόμενους, από ένα γλύκισμα και μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών, που είναι οι προστάτες Άγιοι τους, ευλογία του Ιερού Ναού και της Ενορίας μας. 

Δεν παρέλειψε όμως να τους θυμίσει επίσης, πως το Σάββατο που μας έρχεται, την 4η Φεβρουαρίου 2023, στην 1.00 μ.μ. το μεσημέρι, τα Κατηχητικά μας Σχολεία, αυτά της "Ιθάκης" της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, έχουν και αυτά την γιορτή τους...και μάλιστα Τριπλή Γιορτή, μια για τους Τρείς Ιεράρχες, τους προστάτες τους, μια για την Υπαπαντή του Χριστού μας, που είναι και η εκκλησιαστική Γιορτή της Μητέρας και φυσικά το κόψιμο της Βασιλόπιτας, τιμώντας τον Μέγα Βασίλειο...ξέρετε !!!αυτόν από την Καισαρεία, μην ξεχνιόμαστε!!!

Ακολουθεί παρακάτω το αρχείο με φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία, και φυσικά αυτήν που τραβήχτηκε παραδοσιακά στα σκαλιά της εκκλησιάς μας, ενώ αμέσως μετά, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, αποχώρησαν αποχαιρετώντας τους ιερείς μας, για να πάνε στο Σχολείο τους, το 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, όπου και θα συνεχίσουν τα μαθήματα τους, με ιδιαίτερη έμφαση όμως στα πρόσωπα των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, που σήμερα έχουν την τιμητική τους...και όχι με αργία όπως προηγούμενες χρονιές !!!

Χρόνια Πολλά παιδιά!!!

Ευχόμαστε από καρδιάς, προκοπή και φώτιση από τους προστάτες Αγίους σας, τους Τρείς Ιεράρχες που σήμερα γιορτάζουν μαζί σας!!!

Σας περιμένουμε και στην δική μας γιορτή...την Τριπλή Γιορτή της "Ιθάκης" μας !!!


Χρόνια Πολλά παιδιά!!!

TAG