ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 2023, ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...

 "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..."

(δείτε με ένα κλικ εδώ και το βίντεο με το Απολυτίκιο της εορτής)

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη... αλλά και ανυπομονησία και ενθουσιασμό, μετά το προπέρσινο "κεκλεισμένων των θυρών" που βιώσαμε για τους ναούς της ελληνικής επικράτειας, και το περσινό..."έτσι και έτσι" !!! εορτάσθηκαν με πανηγυρική διάθεση και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην Ενορία μας, την παραμονή Πέμπτη 5/1, αλλά & την Παρασκευή 6/1/2023, ανήμερα της εορτής, και στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, μετά πάσης μεγαλοπρέπειας και ευλάβειας, φέτος και χωρίς τους ιδιαίτερους περιορισμούς των παράξενων χρόνων του κορωνοϊού και της πανδημίας του, 
αλλά πάντα με προσοχή και υπευθυνότητα!!! και μάλιστα μέσα σε ένα πλήθος πιστών μέσα στον κυρίως ναό μας, αλλά και στον γυναικωνίτη που κατακλείστηκε και αυτός από τον κόσμο που ήρθε στα φετινά Θεοφάνεια  για να συμμετάσχει στην χαρά της γιορτής και της Πανήγυρης της Βάπτισης του Χριστού μας στον Ιορδάνη ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή Του.
Τα παιδιά της  "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, των κατηχητικών των παιδιών μας, καθ' όλην την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, αλλά και της Τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, συμμετείχαν στην Ακολουθία βοηθώντας τον ιερέα λειτουργό έχοντας ενδυθεί παπαδάκια, αλλά και αποθανάτιζαν τις στιγμές στον φωτογραφικό φακό...με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακριτικότητα!!! 
Έτσι σήμερα προβάλλουμε το εορταστικό αυτό γεγονός στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας, αλλά και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουμε, θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους...και γιατί όχι, συμμέτοχους στην λατρευτική και λειτουργική ζωή μας. 
Ένας άλλος λόγος του σημερινού άρθρου μας, αλλά και όλων των αναρτήσεων και των προσπαθειών μας, είναι να αναδείξουμε την ζωντάνια της Ορθοδοξίας μας μέσα από τις  εκκλησιαστικές και λαϊκές παραδόσεις της, που κρατούν αιώνες τώρα και κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά...ακόμα και σε καιρούς "άρρωστους" και "σκοτεινούς", "πονηρούς" και "αποκαλυπτικούς" κατά άλλους!!! αλλά και με πολέμους...
μάλιστα πολέμους!!!   που μαίνονται απ' άκρη σ' άκρη σ' όλην την υφήλιο, κρίσεις που διαδέχονται και διαγωνίζονται η μια την άλλη ποια θα είναι η χειρότερη, και τους ηγέτες του κόσμου να κοιτούν αμήχανοι, δείχνοντας μας πόσο λίγοι και μικροί αποδείχθηκαν στην θέση που τους εμπιστευθήκαμε και στις δυσκολίες των καιρών, ενώ απειλές εκσφενδονίζονται ένθεν κακείθεν για νέο παγκόσμιο και μάλιστα πυρηνικό πόλεμο!!! 
Και όμως ήρθε η πρώτη και πιο όμορφη, γεμάτη ήθη έθιμα και παραδόσεις, γιορτή του χρόνου, μετά την Πρωτοχρονιά, τα Άγια Θεοφάνεια και με τον ερχομό της καθαγιάστηκαν και καθαρίστηκαν τα πάντα, ο Τίμιος Σταυρός έπεσε από τους ιερείς και τους Αρχιερείς μας σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια, σε πισίνες ή το πιο σύνηθες, στις κολυμβήθρες των ναών όλης της επικράτειας και όλης της απανταχού Ορθοδοξίας, φανερώνοντας τον Τριαδικό Θεό μας και δείχνοντας σ' όλον τον κόσμο το μεγάλο θαύμα της ομορφιάς της Πίστης μας, μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησία μας.
Καλοφώτιστοι να 'στε όλοι 
& Καλή & ευλογημένη χρονιά!!! 
Δείτε  όλο το φωτογραφικό υλικό από την Εορτή των Θεοφανείων στην γειτονιά των Ανθοκήπων και στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης...
Καλοφώτιστοι...& του χρόνου!!!

TAG