ΝΕΑ ΤΡΙΕΤΙΑ 2023-2025 ΓΙΑ ΤΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ & ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΑΣ...

...ευχόμαστε από καρδιάς 

Καλή & ευλογημένη θητεία!!!

Με κάθε επισημότητα έγινε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στην Νεάπολη, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια η αλλαγή των Συμβουλίων στις εκκλησιές όλων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την εβδομάδα που μας πέρασε, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος και έκοψε την βασιλόπιτα τους.

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. έγινε η αρχή με την κοπή της Βασιλόπιτας των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, όπου και η Ενορία μας με μπροστάρη τον Πρόεδρο της, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, που συνόδευσε τις κυρίες της διακονίας του Ιερού Ναού, έλαβε και τα διοριστήρια με τα νέα μέλη του πενταμελούς Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου από τα χέρια του Επισκόπου μας.

Την ίδια ημέρα και πάλι το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. ήρθε η σειρά της κοπής της βασιλόπιτας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως μας, όπου παρόντες ήταν και τα μέλη του δικού μας τετραμελούς Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μαζί με τον Πρόεδρο του, και πάλι τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, που πήρε και τα διοριστήρια τους από τα χέρια του Δεσπότη μας.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, και πάλι το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. ήταν προγραμματισμένο από τα γραφεία της Μητροπόλεως μας, η τρίτη κατά σειρά συνάντηση για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας των συνεργατών, αυτήν την φορά για τους νεωκόρους των Ιερών Ναών, αλλά και για τους ιεροψάλτες τους. Και σε αυτήν την συνάντηση, συνοδός ήταν ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ως προϊστάμενος στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων, 
ενώ όλοι μαζί άκουσαν προσεκτικά τον Σεβασμιώτατο στον λόγο του να μιλά για τον τρόπο συμπεριφοράς των στελεχών και των συνεργατών των Ιερών Ναών και την εν γένει συμπεριφορά τους και ειδικότερα αυτή των νεωκόρων που υποδέχονται πάντα τον λαό του Θεού στις εκκλησιές Του, αλλά και τους ιεροψάλτες που έχουν αναλάβει να αποδίδουν τους ύμνους των Αγίων μας, βοηθώντας έτσι τους πιστούς στην προσευχή τους κατά την ώρα της Θείας Λατρείας.

Αμέσως μετά, την ίδια ημέρα το απόγευμα, λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. έμελλε να κλείσουν αυτές τις καθιερωμένες συνάξεις μας κάθε τρία χρόνια, με τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες, στις οποίες ο Σεβασμιώτατος έκοψε την βασιλόπιτα τους και τους μοίρασε τα διοριστήρια για την νέα τριετή θητεία τους, που ήδη ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2023, κατόπιν των προτάσεων του Προέδρου της "Ιθάκης" μας, της δικής μας Ενοριακής Νεανικής Εστίας και των κατηχητικών μας, του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, και φυσικά της έγκρισης τους από τον Επίσκοπο μας. 

Ο Δεσπότης μας για άλλη μια φορά εξήρε στον λόγο του, την αξία της νεότητας και των προτεραιοτήτων που πρέπει οι Ενορίες να έχουν ως προς την νεολαία και στα παιδιά τους, που πάντα θα σημαδεύουν το μέλλον και την συνέχεια τους στην πάροδο των χρόνων. 

Δεν μένει τώρα, στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, να παραδώσει ιδιοχείρως τα διοριστήρια στα νέα μέλη των Συμβουλίων της Ενορίας του, και αυτό θα γίνει αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οπότε και θα συστήσει σ' όλο το εκκλησίασμα, σ' όλους τους ενορίτες του, τα νέα στελέχη, τους νέους συνεργάτες του, τους άνδρες, τις γυναίκες και τους νέους μας, που θα αναλάβουν για την επόμενη τριετία, 2023-2025,

την ευταξία, την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας από την Νεωκόρο μας, την ευθύνη των αναλογίων μας από τους ιεροψάλτες μας και τους βοηθούς τους, την τάξη, την σωστή διαχείριση των οικονομικών και την ασφάλεια των πιστών από τους Επιτρόπους μας, την φιλανθρωπία με το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας, "Με ανοιχτές αγκάλες", και τέλος την Ενοριακή Νεανική Εστία της "Ιθάκης" των κατηχητικών Σχολείων μας και την φροντίδα των κατηχητόπουλων μας.

Άξιοι!!!  

TAG