Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...

...του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Βασιλείου, της όμορφης & ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, των δύο ιερέων μας & τέλος...των δυο Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, ένα κομμάτι για τον νέο κατηχητικό Κύκλο μας, των Γυναικών και των Μητέρων & ένα κομμάτι για τον παλαιό Κύκλο μας, με τις μεγαλύτερες κυρίες μας !!!

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. στην 1η μας συνάντηση για το 2023, του Κύκλου των νέων Γυναικών και Μητέρων, τελέσαμε στο όμορφο και φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας, μαζί με το 1ο μας μάθημα και το κόψιμο της Βασιλόπιτας, από τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, την οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερη μαεστρία και φροντίδα η κυκλάρχισσα μας, η κα Χαρούλα Τενεκεντζή και με το φλουρί να καταλήγει στην κα Ευαγγελία η οποία και θα είναι η τυχερή του Αγίου Βασιλείου για όλην την νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Την επομένη, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, και την ίδια περίπου ώρα, έγινε η 1η συνάντηση του 2023 και για τον άλλον, τον παλαιότερο κατηχητικό Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας μας, των μεγαλυτέρων γυναικών μας, όπου και σ' αυτόν τελέσθηκε από τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, το παραδοσιακό κόψιμο της Βασιλόπιτας, που και πάλι επιμελήθηκε η κυκλάρχισσα των κατηχητικών μας αυτών, η κα Ευθαρσία Αλατζίδου. 

Το Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας, που φιλοξενεί από τότε που τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια στην επάνω εκκλησιά  μας, τους δυο κατηχητικούς Κύκλους, και πάλι μας φιλοξένησε στο ζεστό και όμορφο χώρο του, ενώ το φλουρί έπεσε μεταξύ των κομματιών των δυο ιερέων μας, σημάδι σύμπνοιας και αγάπης μεταξύ τους, αλλά και της ευλογίας του Αγίου Βασιλείου για μια όμορφη και δραστήρια, καινούργια χρονιά, μια χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις. 

Τώρα δεν μένει παρά μόνο το κόψιμο της Βασιλόπιτας και στην "Ιθάκη" μας, την Ενοριακή Νεανική Εστία των κατηχητικών των παιδιών μας, όμως αυτό θα γίνει ως  γιορτή και πανηγύρι αργότερα, ένα Σάββατο εκεί λίγο μετά την έναρξη του Φλεβάρη για να μπορέσουμε έτσι, μαζί με το κόψιμο της Βασιλόπιτας της Ε. Ν. Ε. μας, να εορτάσουμε και τους Τρείς Ιεράρχες (30/1) τους προστάτες των μαθητών και σπουδαστών μας, 

αλλά να τιμήσουμε και τις μητέρες μας, που η Εκκλησία μας τις γιορτάζει μαζί με την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού μας (2/2) και εμείς που τόσο τις αγαπούμε σ' αυτήν την Τριπλή Γιορτή θα τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι εκεί πάντα δίπλα μας, που μας αγαπούν και μας φυλάνε απ' το κακό και τ' άδικο, σ' όλην τους την ζωή!!! Πιθανότερη ημερομηνία γι' αυτό, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, όπου και θα τιμηθούν στην Τριπλή αυτή γιορτή μας, και ο Άγιος Βασίλειος με το κόψιμο της Βασιλόπιτας του για την "Ιθάκη" μας και οι Τρείς Ιεράρχες, αλλά και όλες οι μητερούλες μας, λόγω της Υπαπαντής του Κυρίου.  

Εμείς μέσω του άρθρου μας αυτού που αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας σήμερα, ας ευχηθούμε σε όλα τα κατηχητικά τμήματα μας, τα μέλη των ομάδων μας, μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια, ενηλίκους και ανηλίκους, αλλά και τους δασκάλους τους, τις κυκλάρχισσες, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους, αλλά και στους αναγνώστες μας και στους φίλους που μας παρακολουθούν...

Καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!!! 

TAG