ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 2022-2023, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...

...& πιο συγκεκριμένα...


* Καθημερινά: 


* Συνεχίζεται να τελείτε ο Όρθρος το πρωΐ στις 7.30 π.μ. & ο Εσπερινός το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. Μόνο που από τούδε και στο εξής δεν θα τελούνται στον μεγάλο κυρίως Ιερό Ναό μας, αλλά στο μικρό Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, το οποίο και θα εορτάζουμε και θα πανηγυρίζουμε στην εορτή της Συλλήψεως του την 23η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Το νέο Παρεκκλήσι μας, του Τιμίου Προδρόμου βρίσκεται μπαίνοντας στον νάρθηκα της εκκλησιάς μας αριστερά και παρότι ημιτελές ακόμα...& περιμένοντας την αγάπη σας για να αποπερατωθεί πλήρως, θα εξυπηρετεί τις λειτουργικές και λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας μας, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει και η θέρμανση, αλλά και η κατανάλωση του ρεύματος, αποτελεί..."άλυτο", τις περισσότερες φορές πρόβλημα για τις μικρές και λιγοστές οικονομικές δυνατότητες μας.


* Καθημερινά επίσης, το πρωΐ μετά τον Όρθρο, από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. αλλά και το απόγευμα από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. είναι ανοιχτό το γραφείο του Ιερού Ναού μας, μπαίνοντας στον νάρθηκα (πρόναο) δεξιά, όπου εκεί θα βρείτε τον εφημέριο ιερέα της Ενορίας για ότι χρειαστείτε, είτε μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού, στο 2310808550, ή στα τηλέφωνα:

# π. Χρυσόστομος Τελίδης 6972873274 (καθ' όλην την διάρκεια της ημέρας)

# π. Χρυσόστομος Κοτσίδης 2310655719 (οικία) & 6984989869 (9 έως 11 το βράδυ)


(...όταν τελείτε Θεία Λειτουργία, το γραφείο ανοίγει στις 10.00 π.μ. Μπορείτε εύκολα να ενημερωθείτε για το μηνιαίο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και δραστηριοτήτων της Ενορίας από το έντυπο που υπάρχει πάντα στις προθήκες του ναού μας, ή από την ιστοσελίδα μας και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας, ή κάνοντας κλικ  εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2023)

* Καθημερινά επίσης το πρωΐ από τις 8.00 π.μ. έως τις 12.00 π.μ. λειτουργεί στον Ιερό Ναό μας και Έκθεση εργοχείρων, κεντημάτων, χειροποίητων γλυκών & ποτών, είδη κοιμητηρίων, εκκλησιαστικά είδη από διάφορα μοναστήρια του Αγίου Όρους (εργόχειρα των μοναχών μας) θυμιάματα, κομποσκοίνια, σταυρουδάκια, εικόνες, βιβλία και μια πλούσια συλλογή από είδη δώρων για να κάνετε στις γιορτές σε φίλους και γνωστούς σας, βοηθώντας μας και με αυτόν τον τρόπο στην ανέγερση του Ιερού Ναού μας, στην φιλανθρωπική δραστηριότητα  της Ενορίας μας, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας "Με ανοιχτές αγκάλες", αλλά και στις πλούσιες δραστηριότητες της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων μας, "Ιθάκη".

Αυτό είναι το όμορφο, ολοκαίνουργιο Παρεκκλήσι μας,
προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου, το οποίο και θα
το πανηγυρίζουμε την 23η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους,
στην Σύλληψη του από τον Ζαχαρία & την Ελισάβετ.

* Μπορείτε επίσης καθημερινά να παρακολουθείτε τα νέα της Ενορίας και τις ειδήσεις μας, το λατρευτικό και λειτουργικό πρόγραμμα στην εκκλησία μας, αλλά και τα καθημερινά άρθρα μας, για την επικαιρότητα, τους βίους των Αγίων και τις εορτές της κάθε ημέρας, διάφορες ψυχοφελής αναρτήσεις, σκέψεις, απόψεις μας, τα νέα των παιδιών από την "Ιθάκη" των Κατηχητικών Σχολείων τους, & πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό από την έντονη λατρευτική, λειτουργική και κοινωνική ζωή της Ενορίας μας, από τις δυο ιστοσελίδες μας, μια της Ενορίας μας www.intheopatoron.blogspot.gr & μια αυτή της "Ιθάκης" των κατηχητόπουλων της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας www.enetheopatoron.blogspot.grΒέβαια η επικοινωνία μας μπορεί να γίνει πάντα και ηλεκτρονικά στο email του ναού μας: intheopatoron@gmail.comαλλά και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας στο facebook, στο twitter, στο youtube, στο viber & τώρα τελευταία και στο instagram.


* Δευτέρα 9/1/2023: 


* Ξεκίνησε στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας, ο Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής των νέων γυναικών & μητέρων, στις 5.00 μ.μ. από την κυκλάρχισσα κα Χαρούλα Τενεκεντζή, ενώ στην αρχή της συνάντησης ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης, τέλεσε και την Κοπή της Βασιλόπιτας για την νέα χρονιά, παρουσία όλων των σχεδόν των μελών του Κύκλου των..."μικρών" κυριών μας. Μια από τις κυρίες μας κέρδισε το φλουρί μαζί με την ευχή του Αγίου Βασιλείου, αλλά και ένα δώρο από την Ενορία μας και τον π. Χρυσόστομο, το βιβλίο με την Ιερά Παράκληση και τον βίο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και μια ειδική θήκη για κλειδιά με τους Αγίους μας από την μια και την καινούργια εκκλησιά μας από την άλλη.

* Τρίτη 10/1/2023: 


* Ξεκίνησε στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μαςκαι ο  Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής των παλαιοτέρων κυριών μας...θυμίζω ότι αυτός  ξεκίνησε πριν καν γίνουμε Ενορία το 1992 από την κα Ουρανία, ενώ τώρα συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας από την κυκλάρχισσα μας, την κα Ευθαρσία Αλατζίδου. Έτσι στις 4.30 μ.μ. παράλληλα με το μάθημα μας ετελέσθη από τον ιερέα μας, π. Χρυσόστομο Τελίδη, και η Κοπή της Βασιλόπιτας μας για την νέα χρονιά και αυτού του Κύκλου μας, με τυχερούς του Αγίου Βασιλείου, που φέτος κέρδισαν το φλουρί από κοινού, τους δυο ιερείς μας.


* Την ίδια μέρα, την Τρίτη 10/1/2023, αλλά και κάθε Τρίτη από τούδε και στο εξής, ξεκίνησαν και πάλι αμέσως μετά τον Εσπερινό στις 5.30 μ.μ. και οι Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, για τα άτεκνα ζευγάρια μας, στο νέο Παρεκκλήσι του Ιερού Ναού μας, του Τιμίου Προδρόμου, ενώ αμέσως μετά διαβάστηκε στα ζευγάρια που το επιθυμούσαν από τον ιερέα λειτουργό και η Ευχή της Αγίας Άννας μας..."δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας" και όλοι μαζί προσκυνήσαμε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που θησαυρίζονται στην εκκλησιά μας.

* Πέμπτη 12/1/2023: 


* Την Πέμπτη αυτή στις 12/1/2023, αλλά και κάθε Πέμπτη από το πρωΐ στις 10.00 π.μ.  πραγματοποιείτε επίσης εδώ στην Ενορία μας, και η εβδομαδιαία καθαριότητα της εκκλησιάς μας από τις εθελόντριες κυρίες, που χρόνια τώρα φροντίζουν τα πάντα μέσα σ' αυτόν μαζί με την νεωκόρο του Ιερού Ναού μας, μια πράξη τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική. 

(...ελάτε και εσείς κυρίες μου, μικρές και μεγαλύτερες σε ηλικία, πάντα ευλογημένες γυναίκες, ενταχθείτε στην ομάδα..."των αγαπώντων την ευπρέπειαν του οίκου Σου", την ομάδα της καθαριότητας και ευπρεπισμού του ναού μας, για να είναι η εκκλησιά μας πάντα καθαρή και όμορφη)

* Συνεχίζεται το Μυστήριο της Μετανοίας (Η Εξομολόγησις) κάθε Πέμπτη μετά τον Εσπερινό και πάντα κατόπιν προτέρας συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο ιερέα (π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, τηλέφωνο οικίας: 2310655719 & κινητό: 6984989869, 9 έως 11 το βράδυ)

(...εδώ και τρείς μήνες ο πνευματικός μας αναρρώνει στο σπίτι μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο, οπότε και σταματά η εξομολόγησις στην Ενορία μας μέχρι νεωτέρας. Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από τον πνευματικό της γειτονικής Ενορίας μας, του Αγίου Σπυρίδωνος Νικοπόλεως, τον π. Θεοδώρου Μαστορέκα, που τόσο ευγενικά μας εξυπηρέτησε και κατά την Μικρή Σαρακοστή των Χριστουγέννων)

* Παρασκευή 13/1/2023: 


* Συνεχίζεται και η εβδομαδιαία  καθαριότητα  του Ιερού Βήματος και ο ευπρεπισμός του, κάθε Παρασκευή πρωΐ, από τους ιερείς του ναού μας. 

* Επίσης αυτήν την Παρασκευή το βράδυ της 13ης προς το Σάββατο της 14ης Ιανουαρίου 2023, θα τελεσθεί Αγρυπνία για την εορτή της Αποδόσεως των Θεοφανείων, από τις 8.30μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα και σας περιμένουμε όλους. Αποσύρεται έτσι ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων από τον Ιερό ναό μας, ενώ τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας μας, και ο ιερέας σταματά να..."φωτίζει" σπίτια και επιχειρήσεις.


* Σάββατο 14/1/2023: 


* Ξεκινούν στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, και οι κατηχητικές συναντήσεις. Αρχικά νωρίς το πρωΐ μετά την Θεία Λειτουργία, τα κορίτσια της "Ιθάκης" μας, από τις 10.00 π.μ. έως την 1.00 μ.μ. και αμέσως μετά τα αγόρια μας, από τις 2.00 μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. και σας περιμένουμε όλους και όλες!!! Καλή χρονιά παιδιά !!!


* Κυριακή 15/1/2023: 

* Ξεκινούν επίσης...πρώτα και πάντα ο Θεός!!!  στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, και οι κατηχητικές συναντήσεις των αγοριών της "Ιθάκης" μας, αμέσως μετά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία μας & μέχρι το μεσημέρι, αρχίζοντας έτσι η ποδοσφαιρική ομάδα μας, οι "ΘΕΟΠΆΤΟΡΕΣ" σιγά-σιγά την προθέρμανση και τις προπονήσεις της στα γηπεδάκια της γειτονιάς μας, για το ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που ξεκινά πιθανότατα τον Φλεβάρη.


Ας γίνουμε με μιας όλοι, μέτοχοι & συμμέτοχοι στην καθημερινότητα της τόσο δραστήριας Ενορίας μας. 

Σας περιμένουμε...

Προμηθευτείτε από την Έκθεση του Ιερού Ναού μας, εγκαίρως και πριν εξαντληθούν, 
το ημερολόγιο τοίχου του 2023, της Ενορίας μας, αφιερωμένο & φέτος στους προγόνους...την "Γιαγιά" και τον "Παππού", αλλά και την Παναγία μητέρα του Χριστού μας, αλλά και το ημερολόγιο τσέπης του 2023, της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, αφιερωμένο φέτος στο περιβάλλον.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!
TAG