Η ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...

...φέτος χωρίς την παρουσία των μαθητών μας. 
     Κάθε χρόνο συνηθίζουμε στην Ενορία μας την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του
 Τιμίου Σταυρού, να υποδεχόμαστε τους μαθητές και τους δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στον 1ο εκκλησιασμό τους, αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τους και του Αγιασμού στα σχολειά της γειτονιάς μας, όμως φέτος αυτό δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί οργανωμένα γιατί η κυριώνυμη ημέρα της εορτής ήταν μέρα Σάββατο και σχολική αργία, όμως πολλοί ήταν οι μαθητές που ήρθαν με τους γονείς τους στην εκκλησία μας.
     Συλλείτουργο τελέστηκε στην Ενορία μας από τους δυο εφημερίους, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη και τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε με ευλάβεια η Τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, όπου, μετά την εισόδευση του κατέληξε στον σολέα της προσωρινής κατακόμβης μας, μέχρι το Σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Οκτωβρίου 2019, οπότε και θα τελέσουμε, 
πρώτα και πάντα ο Θεός, τα Θυρανοίξια της επάνω περίλαμπρης εκκλησιάς μας, ανέβηκαν οι δυο ιερείς μας, οι ιερόπαιδες του Ναού και οι ιεροψάλτες και κατά το τυπικό έγινε η Παγκόσμιος Ύψωσις του και κατόπιν οι ιερείς μοίρασαν το αντίδωρο και τα σταυρολούλουδα στους πιστούς ενορίτες και προσκυνητές.
     Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το φωτογραφικό υλικό, που τραβήχτηκε από τους κατηχητές της "Ιθάκης", της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, κατά την τέλεση της Ακολουθίας της Υψώσεως, το οποίο και ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας, θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους στην λατρευτική ζωή μας και γιατί όχι συμμέτοχους στα όνειρα και στις προσδοκίες μας. 
Χρόνια πολλά στους Σταύρους και στις Σταυρούλες!!!
Ευχόμαστε από καρδιάς 
ο Σταυρός του Χριστού μας να είναι πάντα οδηγός στην ζωή του κάθε ενός από εμάς!!! 















Βοήθεια μας, 
ο Σταυρός του Κυρίου μας!!!
TAG