Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Γέμισαν οι γειτονιές των Ανθοκήπων 
και πάλι παιδιά...
       Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 τελέστηκε σε όλα τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας ο Αγιασμός για την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2016-2017.
       Στην δική μας πάλι τοπική επικράτεια, αυτήν των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας όπου υπάρχουν δυο μόνο σχολειά, το 3ο Δημοτικό Σχολείο μας και το 4ο Νηπιαγωγείο μας, τελέστηκε ο Αγιασμός πρώτα στο Δημοτικό, από τους ιερείς μας τον π. Χρυσόστομο Τελίδη και π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, εφημερίους του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και κατόπιν στο Νηπιαγωγείο μας.
       Στις 9 το πρωΐ ήταν προγραμματισμένος ο Αγιασμός στο Δημοτικό μας σχολείο και στην τελετή παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Παύλου Μελά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Ανθοκηπιώτης, ενορίτης και φίλος μας, αλλά και καλός γονιός, που τα παιδιά του είναι μαθητές και των δύο σχολείων μας, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, κος Αθανάσιος Κίκης, ενώ από την τοπική ενότητα της Νέας Ευκαρπίας, δεν παρευρέθηκε κανείς για να δει από κοντά τα προβλήματα του μικρού μα τόσο δραστήριου σχολείου αυτού και να αφουγκραστεί τις μεγάλες ανάγκες του, "ενοχλώντας" πάντα διακριτικά τον Καλλικρατικό Δήμο μας, του Παύλου Μελά, για να σκύψει ο Δήμαρχος μας στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του, λόγω της αύξησης των μαθητών που κάθε χρονιά γίνονται και περισσότεροι.
       Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης στο τέλος του Αγιασμού συγκινημένος από τα χαμόγελα και την ευλογημένη φασαρία των "παιδιών " του όπως τα αποκαλεί συχνά, διάβασε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα και μετέφερε σε παιδιά, γονείς και δασκάλους την ευλογία του Επισκόπου μας. Κατόπιν προσκάλεσε όλα τα παιδιά και στο κατηχητικό σχολείο της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων και την Ενοριακή Νεανκή Εστία τους, την "Ιθάκη" τους, όπως προσφάτως ονόμασαν τα ίδια τα παιδιά με τους κατηχητές τους, όπου σε αυτό θα διευρύνουν θεολογικά τις γνώσεις τους μέσα από το παιχνίδι, ενώ παράλληλα θα μάθουν τον Χριστό και τους Αγίους μας και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία μας, αλλά και καλύτεροι Χριστιανοί. (τα κατηχητικά σε όλην την επικράτεια, επίσημα πια, ανοίγουν τις πύλες τους, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου,  την Κυριακή 2η Οκτωβρίου 2016, με το δικό μας να ξεκινά μια μέρα πριν, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 10.00 π.μ-2.00 μ.μ για τα κορίτσια και 1.00 μ.μ-5.00 μ.μ για τα αγόρια, ενώ το μεθεπόμενο Σάββατο 15η Οκτωβρίου 2016, στις 9.30 το πρωΐ, με απαρχή τα νοήματα του Ευαγγελίου του Σπορέως, που θα ακουστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις εκκλησιές όλης της Ορθοδοξίας, θα γίνει η μεγάλη γιορτή μας για την νέα κατηχητική χρονιά, αρχικά με Θεία Λειτουργία ειδικά για τα παιδιά έξω από το Άγιο Βήμα, μετά τον Αγιασμό και κατόπιν την γιορτή τους με τα καινούργια βίντεο της χρονιάς που πέρασε, παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις) 
        Ευλόγησε τους μαθητές ο π. Χρυσόστομος και ευχαρίστησε του είκοσι και πλέον δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, τους καλύτερους και πιο δραστήριους και επινοητικούς δασκάλους από όλα τα σχολεία της Νέας Ευκαρπίας και ιδιαίτερα τον νέο Διευθυντή του, κ. Αναστάσιο Χατζηϊωαννίδη, ευχόμενος εγκαρδίως καλή δύναμη στα καινούργια καθήκοντα του. Φέτος όμως δεν πρόλαβε και έτσι δεν τους  έδωσε το μικρό αναμνηστικό δώρο, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει σε κάθε έναρξη της σχολικής χρονιάς και του Αγιασμού, λόγω των εορταστικών και πανηγυρικών εκδηλώσεων της Ενορίας που τελείωσαν μόλις την Κυριακή και έτσι δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα. Τους υποσχέθηκε όμως πως τα αναμνηστικά δώρα τους θα τους περιμένουν στον Ναό στον πρώτο εκκλησιασμό που θα προγραμματίσουν σε συνεννόηση μαζί του. 
    Για φέτος επέλεξε να προσφέρει στους δασκάλους μας κατά τον πρώτο αυτό εκκλησιασμό τους, από ένα ευωδιαστό χειροποίητο σαπούνι, κατασκευασμένο από τους μοναχούς της Ιεράς Συνοδείας του Ιωάννου Ιερομονάχου του Κελλίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Σκήτη της Αγίας Άννας, στο Άγιον Όρος, από φυσικά και γνήσια υλικά, με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο, αλλά και την ευλογία του Περιβολιού της Παναγίας μας. 
Επίσης θα τους χαρίσει και μια μικρή εικόνα των Αγίων μας για να τους προστατεύουν όπου και αν βρίσκονται, αλλά και ένα βαμβακάκι εμποτισμένο με το ευλογημένο έλαιο από την κανδήλα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που θησαυρίζονται στον  ναό μας, το "σπίτι" τους εδώ στους Ανθόκηπους, τα οποία και φέτος πάλι λιτανεύσαμε μαζί με την Εφέστια εικόνα τους κατά την παραμονή της Ιεράς Πανήγυρης τους, την Πέμπτη της 8ης Σεπτεμβρίου 2016, στους δρόμους και στις γειτονιές της συνοικίας των Ανθοκήπων.
     Τέλος ευχαρίστησε και ευλόγησε τους γονείς και τους συγγενείς που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα κατηχητικά σχολεία της Ενορίας μας, οι οποίοι και ήρθαν σήμερα να καμαρώσουν τα "βλαστάρια"τους στην πρώτη μέρα στο σχολείο τους, και τέλος αποχώρησε βιαστικά μαζί με τον συνεφημέριο του για να τελέσει τον σχολικό Αγιασμό και στο 4ο Νηπιαγωγείο μας, όπου τον περίμεναν με αγωνία οι λιλιπούτειοι μαθητές του με τους γονείς τους.
          Εκεί όλα ήταν έτοιμα από την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, κα Πετρούλα Μίσιου και τις βοηθούς της και λίγο πριν τις 10 π.μ έγινε ο Αγιασμός μας, από τους δύο ιερείς οι οποίοι ευλόγησαν και πάλι τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς, ενώ ο π. Χρυσόστομος Τελίδης είπε δυο λόγια στους μικροσκοπικούς "ενορίτες" του, ευχαρίστησε τους δασκάλους για την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά των Ανθοκήπων, και τέλος ευχαρίστησε και τους γονείς, που με την βοήθεια των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των προστατών των ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και της οικογενείας, μετέτρεψαν αυτόν τον μέχρι τώρα άγονο τόπο, μέσα σε λίγο καιρό, σε πραγματικούς "Ανθόκηπους", γεμίζοντας τον τόπο μας με τα ευλογημένα παιδιά τους και κάνοντας μας όλους εμάς, τους κατοίκους των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, να αισθανόμαστε πολύτεκνοι.
Καλοφώτιστα λοιπόν όλα τα παιδιά και καλή σχολική χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου