ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

"Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου..."
       Από νωρίς το πρωΐ, αξημέρωτα ακόμα, παραμονή των Χριστουγέννων, χτύπησε η καμπάνα του ναού μας καλώντας τους πιστούς στην μεγάλη Ακολουθία της ημέρας που περιελάμβανε τον Όρθρο, τις Μεγάλες Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων και τον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής μαζί με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
     Παραμονή των Χριστουγέννων και σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Τυπικό σε όλους τους Ναούς της Ορθοδοξίας τελούνται πολύ νωρίς το πρωΐ, οι Μεγάλες Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων.
     Στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και στον ομώνυμο ναό μας που τώρα χτίζεται, μέρος από τις Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα το Δοξάστικό της Θ' Ωρας "Σήμερον γεννάτε εκ Παρθένου..." το έψαλλε, με κάθε μεγαλοπρέπεια και γνήσιο βυζαντινό ύφος, ο καλλικέλαδος δάσκαλος της Μουσικής και Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, π.Παύλος Ιωσηφίδης, σε ήχο Βαρύ Διατονικό. 
"Βίντεο 1ο"

Μεγάλες Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων.
Δοξαστικό Θ' Ώρας.
Ήχος Βαρύς Διατονικός
"Σήμερον γεννάτε εκ Παρθένου..."



Συνοδεία Ιεροψαλτών απέδωσαν τους ύμνους της ημέρας... 

...με την βοήθεια και καθοδήγηση του π΄Παύλου Ιωσηφίδη
 και του πρωτοψάλτου του ναού μας κου Ευαγγέλου Δούδη. 
      Αργότερα, μετά το τέλος της μακροσκελούς Ακολουθίας της Παραμονής των Χριστουγέννων, στο γραφείο του Ναού τα παιδιά της Ενορίας μας, είπαν τα κάλαντα στους ιερείς αλλά και στους συμπαρευρισκομένους εκεί, για τον καθιερωμένο καφέ μετά από κάθε Θεία Λειτουργία.


      Τα κάλαντα των Χριστουγέννων όμως μας έψαλε και ο π. Παύλος Ιωσηφίδης μέσα στο γραφείο της μικρής εκκλησιάς μας, κατόπιν έντόνων παραινέσεων και των δύο Χρυσοστόμων, των συνεφημερίων του Ιερού Ναού μας, αλλά και των υπολοίπων παρευρισκομένων, με το δικό του απλοϊκό τρόπο και αυτοσχέδιο στο τέλος επίλογο, προκαλώντας σε όλους μας την χαρά, αλλά και την χαμένη αθωότητα των παιδικών μας χρόνων.
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τον π.Παύλο Ιωσηφίδη
προς τους ιερείς του Ναού μας.
      Την επομένη, ανήμερα των Χριστουγέννων, ετελέστη πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον ναό μας και μάλιστα παρουσία και των τριών Αναγνωστών της Εκκλησίας μας, που φωτογραφήθηκαν μαζί με τον ιερέα, π. Χρυσόστομο Τελίδη, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Και του χρόνου!!!
TAG