ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Τιμή και μνήμη 
στον Τίμιο Πρόδρομο...
         Χωμένο ανάμεσα σε τεράστια πλατάνια και γάργαρα νερά βρίσκεται το όμορφο και γραφικό παρεκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου που εορτάζει στην μνήμη της αποκεφαλίσεως του, την 29η Αυγούστου.
        Στον όμορφο αυτόν χώρο αναβλύζει από πάντα θαρρείς το αγιασμένο νερό του Ιωάννου του Βαπτιστού, το "Αγίασμα"όπως το ξέρει ο κόσμος και έχει δώσει αυτήν την ονομασία στην τοποθεσία αυτή.
          Πανηγύρι μεγάλο διοργανώνει η Ενορία του Αγίου Γεωργίου της Νέας Ευκαρπίας κάθε χρόνο με Πανηγυρικό Εσπερινό και Αρτοκλασία την παραμονή της εορτής την 28η Αυγούστου και καλεσμένους πολλούς ιερείς από όλη την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τους Δημοτικούς Άρχοντες του τόπου μας, αλλά και πλήθος πιστών και πανηγυριστών που θα έρθουν στο όμορφο αυτό τόπο του Αι Γιάννη του Προδρόμου και στο Αγίασμα του για να προσευχηθούν και να πάρουν την ευλογία του και δύναμη από την δύναμη του.    
          Κατόπιν θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα όλης της Νέας Ευκαρπίας, τηρώντας έτσι παράδοση χρόνων που θέλει ο πιστός λαός του Θεού μετά από τις Ακολουθίες και τις προσευχές τους στην εκκλησιά να τιμούν τους Αγίους τους με χορούς και τραγούδια, με παραδοσιακές μουσικές και φαγητό. Έτσι μας έμαθαν οι πρόγονοι μας έτσι θα συνεχίσουμε και εμείς, μεταφέροντας την παράδοση και τα έθιμα μας αυτά στα παιδιά μας . 
      Την επομένη, 29η του Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αποκεφαλισμού του Τιμίου Προδρόμου, θα τελεστεί  Ιερατικό Συλλείτουργο στην Θεία Λειτουργία το πρωΐ, ενώ το βραδάκι γίνεται ο Εσπερινός και η Παράκλησις του Αγίου για να κλείσει το εορταστικό διήμερο αμέσως μετά με μια όμορφη λαϊκή βραδιά που ετοίμασαν για όλους εμάς οι ιερείς του Αγίου Γεωργίου.
       Η Ενορία μας θα εκπροσωπηθεί στο Πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου και από τους δύο ιερείς της, ενώ η εκκλησιά μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας θα κάνει Μονοκκλησιά, δηλαδή θα παραμείνει κλειστή και θα τελέσει και τον Εσπερινό της παραμονής και την Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, στο Αγίασμα του Τιμίου Προδρόμου προς τιμήν του.
        Σας περιμένουμε λοιπόν όλους τους ενορίτες και επισκέπτες μας το εορταστικό αυτό διήμερο στο Αγίασμα της Νέας Ευκαρπίας και στο μικρό παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, για να τιμήσουμε τον Μεγάλο αυτό Άγιο και Προφήτη της Ορθοδοξίας μας, αλλά και για μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο της φύσης, που η αγάπη και η φροντίδα του κόσμου αλλά και η ευλογία του Αι Γιάννη, θα μας προσφέρουν απλόχερα και φέτος.
Καλή Πανήγυρη!!!
TAG