ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΙΑΓΙΑ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (9/12/2013).

*συνέχεια από το χθεσινό άρθρο μας
 για την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννας...
Η Αγία Άννα...η "γιαγιά μας"
      Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ξημερώνοντας ανήμερα της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, σήμαναν οι καμπάνες του ναού από νωρίς το πρωΐ, προσκαλώντας τους ενορίτες και τους προσκυνητές στην εκκλησιά μας, το όμορφο "σπιτικό" που ετοιμάσαμε για την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, πρόχειρα στην κατακόμβη του ναού μας, μα με όνειρα και ελπίδες, αν θέλει ο Θεός και οι Άγιοι προστάτες μας, σύντομα να Λειτουργήσουμε και επάνω στον καινούργιο ναό, τον μοναδικό στον κόσμο, που χτίζουμε με πολύ αγάπη τώρα στην χάρη τους για να στεγάσουμε δύο Αγίους που ξεκίνησαν με την θαυματουργική Σύλληψη της Παναγίας κόρης τους, της αργότερα Θεοτόκου Μαριάμ, την Καινή Διαθήκη, την Νέα Ιστορία του κόσμου, τον δρόμο για την Γέννηση του Σωτήρα Χριστού και Ιδρυτή της παντοτινής Εκκλησίας Του.
    Με τον π. Παύλο Ιωσηφίδη πρωτόπαπα και σήμερα στην γιορτή μας και τον Ιεροδιάκονο, π. Χρήστο Κανούλα για βοηθό του, αλλά και τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, τον εφημέριο του ναού μας, ξεκίνησε ο Όρθρος με τα "γράμματα" της Συλλήψεως της Αγίας Άννας, από τον ιεροψάλτη μας κο Κωνσταντίνο Παπαγερούδη και τους βοηθούς του, ενώ λίγο αργότερα ανέβηκε στο αναλόγιο του ναού και ο κος Στυλιανός Ζαχαρίου, καλλικέλαδος πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου,  για να αποδώσει τους ύμνους και τα τροπάρια της εορτής με τον δικό του μοναδικό τρόπο και την ωραία φωνή που του χάρισε ο Θεός. 
     Ο ναός μας γρήγορα γέμισε με τους πιστούς και τα νεαρά ζευγάρια που ήρθαν να προσκυνήσουν τα ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων, τα οποία φέραμε από τα Ιεροσόλυμα ειδικά για την εορτή της Αγίας Άννας και θα παραμείνουν μέχρι και τα Χριστούγεννα προς ευλογία και αγιασμό και προστασία των Ανθοκηπιωτών και όλων όσων προσευχητικά προσέλθουν στον ναό μας και ζητήσουν από την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, να πρεσβεύσουν στον Εγγονό τους Χριστό μαζί με την Παρθένο κόρη τους, την Παναγία, να τους λύσει τα δεσμά της ατεκνίας που τους βασανίζουν και να τους ευλογήσει με το Θείο Δώρο της παιδοποΐας, όπως ακριβώς έγινε και με τους ίδιους μετά από χρόνια προσευχής και δακρύων. 
     Ο π. Παύλος κήρυξε τον Θείο Λόγο, εξήρε το πρόσωπο της Αγίας Άννας και του ομοζύγου της Αγίου Ιωακείμ, τονίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη παρρησία τους στον Εγγονό τους Χριστό, μα και την σχέση και τους δεσμούς με τα άτεκνα ζευγάρια που έρχονται να ζητήσουν την βοήθεια τους και μάλιστα σήμερα στην εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννας, όπου ο Θεός ακούγοντας την προσευχή τους, έλυσε τα βασανιστικά και δύσκολα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητας της Αγίας Άννας και τους πρόσφερε το πιο γλυκό παιδί του κόσμου, την Παναγία, Θεοτόκο Μαριάμ.

     Ο π. Χρυσόστομος, στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρεβρισκομένους, που ήρθαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί μας και προέτρεψε τα ζευγάρια που υπομονετική περίμεναν για την ευχή της Αγίας Άννας, να κατευθυνθούν στο παρεκκλήσι της Παναγίας, όπου και τους διάβασε την ιδιαίτερη ευχή της Αγίας Άννας, υπέρ ευτεκνίας, καλλιτεκνίας,τεκνογονίας και ευτοκίας των ζευγαριών ή που δυσκολεύονται ή που προσμένουν την ευλογία της Αγίας Άννας για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους και τάζουν σε αυτήν και δίνουν στα παιδιά τους το όνομα του Ιωακείμ και της Άννας, όπως έταξαν και εκείνοι που με την χάρη του Θεού έφεραν στον κόσμο την Αγνή, Παρθένο, Θεοτόκο, Παναγία κόρη τους , Μαριάμ και κατόπιν την πρόσφεραν αντίδωρο του Δώρου Του ξανά πίσω στον ναό του Θεού και στην διακονία Του. 
     Κατόπιν όλοι πέρασαν από το χριστουγεννιάτικα στολισμένο και φιλόξενο αρχονταρίκι μας, που επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη οι κυρίες της διακονίας στην εκκλησιά μας, για έναν καφέ, ένα τσάι και νηστίσιμα κεράσματα, όλα φτιαγμένα με μεράκι και περισσή αγάπη από τις Ανθοκηπιώτισσες νοικοκυρές, που μέρες τώρα προετοίμαζαν την γιορτή της Αγίας τους και Θεοπρομήτορος Άννας.
     Το βράδυ της Δευτέρας 9ης του Δεκέμβρη, δόθηκε ο επίλογος της Μικρής αυτής Πανηγύρεως της Ενορίας μας για την Σύλληψη της Αγίας Άννας, με τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση της, που τόσο όμορφα έψαλλαν οι κυρίες μας μαζί με τους προσκυνητές, τους φίλους και τα νεαρά ζευγάρια μας, που ήρθαν στην χάρη της έκλειναν το γόνυ παρακαλώντας για τις πρεσβείες της στον Χριστό, ως ή "Γιαγιά" Του και σε επέκταση ως η "Γιαγιά" όλων μας και όλης της Ορθοδοξίας.

Και του χρόνου !!!          
TAG