ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.


Ο Χριστός που ευλογεί τα παιδιά...ευλογεί και τους μαθητές μας.
Όταν οι μαθητές προσεύχονται...
    Την Τετάρτη 15η Μαΐου 2013 επέλεξε ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης να τελέσει την Ιερά Παράκληση για τους διαγωνιζόμενους στις εξετάσεις των υποψηφίων μαθητών και σπουδαστών των Ανωτέρων και Ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και στις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της περιοχής μας.
    Παρακάτω, στην ιστοσελίδα του ναού μας, αναρτήσαμε και σας παρουσιάζουμε την ομιλία του π. Χρυσοστόμου στα παιδιά που συμμετείχαν στην σύναξη μας αυτήν, αλλά και μερικές φωτογραφίες που έβγαλαν τα παιδιά του ανώτερου κατηχητικού μας, αλλά και κατηχητόπουλα του π. Χρυσοστόμου, επίσης όμως και έμπειροι φωτορεπόρτερ πλέον της 2ης ιστοσελίδας μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας. (enetheopatoron.blogspot.gr)
Αγαπητά μου παιδιά,
               Συμμεριζόμενος την αγωνία και τον αγώνα σας τον οποίο δίνεται σε λίγες μέρες προκειμένου να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ή τις προαγωγικές εξετάσεις σας για να περάσετε στις επόμενες τάξεις του Γυμνασίου ή του Λυκείου, σκέφτηκα να κάνουμε αυτήν την μικρή σύναξη.

          Για αρχή της συνάντησης μας αυτής σκέφτηκα να έχει τον Εσπερινό της ημέρας, μετά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως του Χριστού μας, διαμορφωμένη όμως ειδικά για εσάς που ξεκινάτε τις εξετάσεις σας σε λίγο, όπου κατά την διάρκεια της να διαβάσει ο ιερέας τα ονόματα που του φέρατε, τα δικά σας  αλλά και αυτά των φίλων σας που δεν είναι εδώ κοντά μας, αλλά θα θέλατε να μοιραστούν μαζί σας την ευλογία του Κυρίου μας, μετά να έχει την ευχή της Εκκλησίας μας για όλους εσάς, τους σπουδαστές και τους μαθητές της Ενορίας μας, αλλά και όλους όσους είναι εδώ, κατόπιν να σας πω δυό κουβέντες για την προσπάθεια σας αυτή και μετά στο τέλος να σας αποχαιρετήσουμε μαζί με τον συνεφημέριο μου με τις ευχές μας, αλλά και...





TAG