ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ & ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ.Ν. & Στ. ΓΙΑ ΤΟ 2024.

Ένα όμορφο στολίδι στον...τοίχο του σπιτιού σας, αλλά και μια ευλογία στην...τσέπη σας!!!
Σήμερα, στα μέσα περίπου του Δεκέμβρη, συγκεκριμένα στις 20 του μήνα, παραμονές της εορτής των Χριστουγέννων, της εορτή των εορτών και της Πανήγυρης των Πανηγύρεων, τον πρώτο μήνα του χειμώνα, τον Δεκέμβριο, ο οποίος και ανοίγει την χειμερινή περίοδο, αλλά και πλησιάζοντας έτσι σιγά-σιγά όλο και περισσότερο λίγο αργότερα στην άφιξη του νέου και λαμπερού...πρώτα και πάντα ο Θεός!!! ημερολογιακού έτους, του 2024, το οποίο και έρχεται όπως φαίνεται με φόρα και δύναμη... εύχομαι μόνο να μην μας πάρει και μας σηκώσει!!! εμείς εδώ στην συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για το νέο αυτό πόνημα που εκδώσαμε και ήδη κυκλοφορεί, το όμορφο αυτό δημιούργημα μας...
(...αλλά δυστυχώς και με πολλή μεγάλη στενοχώρια. συνάμα, βλέποντας έναν ανεξήγητο πόλεμο μεταξύ δυο Ορθόδοξων λαών, της Ρωσίας και της Ουκρανίας να μαίνεται ακόμα μετά από έναν...και βάλε!!! χρόνο, λίγο πέρα από τα βόρεια σύνορα μας, ενώ και δεύτερο πόλεμο τώρα να ζούμε, αυτήν την φορά στα νότια της χώρας μας μεταξύ δυο αιώνιων εχθρών, των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων δηλαδή!!! βλέποντας παράλληλα και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, την απίστευτη ακρίβεια να καλπάζει και τον πληθωρισμό που ροκανίζει την τσέπη μας, την παγκόσμια αστάθεια, αλλά και την επισιτιστική κρίση που απειλεί την υφήλιο όλη, την τρομοκρατία και την απειλή παγκόσμιου πολέμου...και μάλιστα πυρηνικού!!! να παραλύει την καθημερινότητα μας, ενώ φόβο και θυμό να οδηγεί το κάθε βήμα μας, παράλληλα βλέποντας και την κατάντια και αποτυχία της πολλά υποσχόμενης από την διεθνή κοινότητα, παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας των Εθνών...που τελικά, όπως διαπιστώνουμε μέρα την μέρα, τα έκανε μαντάρα...σ' όλα τα επίπεδα!!!)
...σας παρουσιάζουμε από την ιστοσελίδα μας και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο Ιερός Ναός μας...προσφάτως και στο instagram (...ενώ εδώ και χρόνια ήδη λειτουργούν...και μάλιστα με επιτυχία!!! οι λογαριασμοί και τα profil μας στο facebook, στο twitter...ή όπως αλλιώς λέγεται!!! στο κανάλι της Ενορίας μας στο youtube, αλλά και τις ομάδες μας στο viber) σας παρουσιάζουμε λοιπόν το Ημερολόγιο-Αγιολόγιο τοίχου του 2024, μια όμορφη έκδοση της Ενορίας μας, που έγινε με πολύ φροντίδα και αγάπη και η οποία θα διατίθεται από τούδε και στο εξής, τόσο στην έκθεση του ολοκαίνουργιου Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην προσφυγομάνα Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά θα μοιραστεί και από πόρτα σε πόρτα κατά την διάρκεια των εορτών, από τους εντεταλμένους συνεργάτες της μικρής αλλά όμορφης εκκλησιάς μας.
Το ημερολόγιο του τοίχου του 2024, της Ενορίας μας, και φέτος...μα και πάντα θαρρώ!!! είναι αφιερωμένο στην Αγία Οικογένεια της Ορθοδοξίας μας, ένα Ημερολόγιο-Αγιολόγιο, όπου βλέπουμε γύρω-γύρω στο εξώφυλλο του, όλην την ζωή της Παναγίας και Θεοτόκου κόρης των Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας, των Δικαίων Θεοπατόρων και προγόνων του Χριστού μας και Εγγονού τους, στα τρία πρώτα άγουρα χρόνια της ζωής της, μέσα από τις πρωτότυπες εικόνες που θησαυρίζονται κρεμασμένες στο μικρό ειδικό Προσκυνητάρι της "Τρίχρονης Παναγίας" που της φτιάξαμε, το οποίο και βρίσκεται ανυψωμένο αριστερά μέσα στον κυρίως ναό μας, όπου εκεί και φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Ιωακείμ και της Άννας, προερχόμενα από τα Ιεροσόλυμα, του "παππού" και της "γιαγιάς" της Ορθοδοξίας, τα οποία και προσκυνούμε κάθε Τρίτη απόγευμα στις Ιερές Παρακλήσεις μας για τα άτεκνα ζευγάρια, αλλά και τις Κυριακές και μεγάλες εορτές και φυσικά στα Μικρά και Μεγάλα Πανηγύρια μας, και εν μέσω του εξωφύλλου του Ημερολογίου μας, να βρίσκεται η Εφέστιος Εικόνα του Ιερού Ναού μας, με την Παναγία μικρούλα να στέκεται ανάμεσα στους γονείς της ως "Η ρίζα του Ιεσσαί", μια εικόνα που και αυτή φυλάσσεται σε ιδιαίτερο κιβώριο και την προσκυνούν καθημερινά οι πιστοί, μπαίνοντας στον κυρίως ναό αριστερά.  
Τα έσοδα και από αυτήν μας την προσπάθεια, θα διατεθούν για τα έργα αποπεράτωσης της καινούργιας εκκλησιάς μας και την ολοκλήρωση των ατελειών της, που είναι εμφανείς και αποζητούν την συμβολή και την αγάπη σας, για να μπορέσουμε σύντομα να δούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων, που με τόσο κόπο χτίσαμε για να στεγάσουμε τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Άννα...αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες μας, να αποπερατώνεται και να καλύπτει τις δικαιολογημένες προσδοκίες σας κάθε φορά που την επισκέπτεστε και συμμετέχετε στην λατρευτική και λειτουργική ζωή της Ενορίας μας. Τα ίδια έσοδα από την διάθεση των Ημερολογίων τοίχου του 2024, θα χρησιμοποιηθούν και για το ολοκαίνουργιο και όμορφο, αγιορείτικο Παρεκκλήσι που φτιάχνουμε με τόση αγάπη μέσα στον πρόναο της εκκλησιάς μας προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου, το οποίο και θα πανηγυρίζουμε στην εορτή της Συλλήψεως του, την 23η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, και αγωνιζόμαστε να αποπερατώσουμε λειτουργώντας το ήδη και αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την σπατάλη της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού σε αυτό καθημερινά τελούμε τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου από τις αρχές του 2023, κάνοντας έτσι μεγάλη οικονομία. 
Σας ενημερώνουμε επίσης, πως στην σελίδα του κάθε μήνα ξεχωριστά μέσα  στο Ημερολόγιο-Αγιολόγιο μας, για τον τοίχο του σπιτιού ή το εικονοστάσι σας, συντροφιά και ευλογία στην εργασία σας, ή πολυπόθητο δώρο για τους αγαπημένους φίλους σας και τους συγγενείς σας, θα βρείτε σε περίληψη τον βίο του κάθε εορταζομένου Αγίου και την εικόνα του, ενώ στις πρώτες σελίδες του θα βρείτε και ένα κείμενο του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, ο οποίος το προλογίζει αναφερόμενος στην απαρχή της Καινής Διαθήκης και το κλείσιμο της Παλαιάς, από την ένωση του διαλεκτού από τον Θεό εκείνου ζευγαριού, του Ιωακείμ και της Άννας, που φέρνοντας στον κόσμο θαυματουργικά και "...σε ηλικία προβεβηκυΐα", την Παναγία κόρη τους, που με την σειρά της εκτελώντας το Σχέδιο του Θεού, μας οδήγησε στην Σωτηρία μας, μέσα από τον Εγγονό τους Χριστό και την Εκκλησία Του, η οποία επιτελεί 2024 χρόνια από τότε το σωτήριο και μεγαλειώδες έργο Της.
Επίσης σας παρουσιάζουμε μαζί με το φετινό δικό μας Ημερολόγιο-Αγιολόγιο του τοίχου για το 2024, και το Επετειακό φέτος Ημερολόγιο τσέπης, για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 1974-2024. Ένα ιδιαίτερο πόνημα που έγινε και αυτό με πολύ αγάπη, φροντίδα και ευαισθησία από τον Δεσπότη μας και τους συνεργάτες του. Το ημερολόγιο τσέπης αυτό εκδίδεται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, και διατίθεται  από τους Ιερούς Ναούς που ανήκουν στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, ενώ τα έσοδα από την διάθεση του, καλύπτουν κάθε χρόνο τις φιλανθρωπικές και άλλες δραστηριότητες (συσσίτια, ξενώνες, γεροκομείο, βρεφοκομείο, τράπεζες ρουχισμού και τροφίμων, κοινωνικά ιατρεία και τόσα ακόμη...) μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως μας.
Πέρυσι το ημερολόγιο τσέπης της Ι.Μ.Ν.ΣΤ. που έγινε τόσο πολύ αγαπητό από τους πιστούς, ήταν αφιερωμένο στο φυσικό περιβάλλον και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην εποχή μας από την βαθμιαία αλλαγή του, ενώ φέτος, γιορτάζοντας στην Εσπερία Θεσσαλονίκη, τα 50 χρόνια από την επίσημη ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, εδώ στα δυτικά της Πόλης μας, η οποία και κοσμείται από την ευαισθησία των χαριτωμένων κατοίκων της, αυτό το έντυπο είναι πολύ πιο πλούσιο, είναι  πρακτικό και καλοδουλεμένο και αναδεικνύει  αγαπητικά τις προσπάθειες όλων εκείνων των ανθρώπων, που πέτρα-πέτρα έχτισαν αυτήν την Μητρόπολη από το 1974 έως σήμερα, το 2024...50 ολόκληρα χρόνια δουλειάς και θυσίας!!! Προλογίζοντας το φετινό επετειακό ημερολόγιο της τσέπης ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, έχει επιστρατεύει όλην του την αγάπη περιγράφοντας από την αρχή της δημιουργίας της την Μητρόπολη μας, με πρώτο άγγελο τον μακαριστό Γέροντα μας κυρό Διονύσιο, αλλά και τον ίδιο, που ταπεινά και αγόγγυστα συνεχίζει ακούραστα και δημιουργικά το ίδιο έργο, αλλά με διαφορετική περπατησιά και δυναμικότητα. 
Και μια παράκληση για το τέλος. Να μην λείψουν από κανένα σπιτικό τα δυο αυτά  ημερολόγια του 2024, τόσο αυτό του τοίχου της Ενορίας μας, όσο και αυτό της τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο της περιοχής μας και του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και της μητροπολιτικής περιφερείας μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Ευχόμαστε από καρδιάς, 
να είναι για όλον τον κόσμο, ευτυχισμένο το 2024!!!
Καλά Χριστούγεννα !!!
Καλή και ευλογημένη χρονιά !!!!
TAG