Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΥ ΜΑΣ "ΙΘΑΚΗ".


Η χαρά της γιορτής των Χριστουγέννων!!!
Από τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, με αγάπη!!!
Το Σάββατο που μας πέρασε, στις 17 Δεκεμβρίου του 2022, από το πρωΐ στις 10.00 π.μ. ξεκινήσαμε να μαζευόμαστε στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και να ετοιμάζουμε το σκηνικό της χριστουγεννιάτικης γιορτής της "Ιθάκης" των παιδιών των κατηχητικών μας, 
ενώ παράλληλα πολλά από τα κατηχητόπουλα μας επέλεξαν να εξομολογηθούν στον πνευματικό μας, τον π. Θεόδωρο Μαστορέκα, προϊστάμενο της διπλανής Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα στην Νικόπολη, και στον επάνω ναό μας και μάλιστα μέσα στο όμορφο και ολοκαίνουργιο παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, που άρχισε εδώ και λίγες ημέρες να λειτουργεί.
Στις 12.30 μ.μ. όλα ήταν έτοιμα για την γιορτή, με το γενικό πρόσταγμα να το έχουν τα κορίτσια μας με τις κατηχήτριες τους, που ετοίμασαν αυτήν την όμορφη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο που σηματοδοτεί και το τέλος της 1ης περιόδου των Κατηχητικών Σχολείων μας και ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών. 
Ξεκινήσαμε ψάλλοντας το Απολυτίκιο της Γεννήσεως του Χριστού και κατόπιν άρχισαν τα κορίτσια μας να λένε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τον ήχο της κιθάρας της κας Σοφίας Νικολΐδου, της κατηχήτριας μας, αλλά και το φλάουτο από τα αγόρια μας, ακόμα και του κεμεντζέ από τον Νικόλα μας που εδώ και αρκετό καιρό έκανε πρόβες για αυτήν την όμορφη παράσταση που έδωσαν τα παιδιά πάνω στο παλαιό σολέα της κατακόμβης μας, 
όπου επί μια δεκαετία και βάλε λειτουργούσε ως ναός για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας μας μέχρι που κάναμε τα Θυρανοίξια του επάνω ναού μας τον Οκτώβριο του 2019. Μετά βέβαια μας πρόλαβε ο κορωνοϊός και σταμάτησαν όλα και φέτος για 1η φορά μετά από δυο χρόνια κάνουμε και πάλι ανοιχτά αυτήν την γιορτή μας, με καλεσμένους τους γονείς και τους φίλους μας.
Στο τέλος ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, υπεύθυνος της νεότητας στην Ενορίας μας, την "Ιθάκη" των παιδιών μας, ανέβηκε στην σκηνή και μας είπε δυο λόγια για την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, αλλά και την ευκολία με την οποία τα Χριστούγεννα από την Γέννηση του Χριστού, έχουν μετατραπεί σε μια έκφραση που υποδηλώνει γλέντι, χαρά, διασκέδαση, φαγητό, δώρα, διακοπές και πολλά άλλα, εκτός από αυτήν καθ' αυτήν την Γιορτή της Γέννησης του Θεανθρώπου, για την οποία και χαιρόμαστε και πανηγυρίζουμε και όχι για κάποιον ανεξήγητο λόγο που ούτε εμείς γνωρίζουμε !!!  
Με τις πατρικές ευχές του πατρός Χρυσοστόμου έκλεισε η μικρή και όμορφη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της "Ιθάκης" μας, αλλά και με ένα αναμνηστικό δωράκι, ένα στολιδάκι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού του κάθε παιδιού μας, για να μην ξεχάσουν μέχρι να επιστρέψουν από τις διακοπές τους, το Κατηχητικό Σχολείο τους  και τις σαββατιάτικες συναντήσεις της "Ιθάκης" τους.
Χρόνια Πολλά, καλά και ευλογημένα!!!
Καλά Χριστούγεννα  & Καλή χρονιά σ' όλα τα παιδιά του κόσμου!!!
...δείτε παρακάτω, περισσότερες φωτογραφίες από την χριστουγεννιάτικη γιορτή της "Ιθάκης" των παιδιών των κατηχητικών μας...
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας "Ιθάκη".
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, 12.30 μ.μ.
Την ώρα που η γιορτή της "Ιθάκης" μας συνεχίζονταν μέσα στην κατακόμβη 
έξω είχε μια όμορφη φθινοπωρινή, και όχι χειμωνιάτικη μέρα..
...και ο γάτος μας απολάμβανε τον ήλιο !!!
Καλά Χριστούγεννα!!!
TAG