ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 2022!!!


Παράδειγμα φιλανθρωπίας ας είναι για όλους μας,

ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων !!! 

(...με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε προηγούμενη ανάρτηση μας με τον βίο του Αγίου)

Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου 2022, εδώ στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων ης Νέας Ευκαρπίας, η συλλογή τροφίμων, ειδών καθαριότητος και πρώτης ανάγκης, αλλά και χρημάτων για τους αναγκεμένους συμπολίτες μας, τους ενορίτες μας εκείνους που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα των οικογενειών τους, ή που οι συνεχιζόμενες κρίσεις, που διαδέχονται η μια την άλλη, τους έχουν γονατίσει και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ζητώντας...προσδοκώντας καλύτερα!!! από εμάς να βάλουμε τα δυνατά μας και με αγαπητικό και φιλάνθρωπο πνεύμα να μπορέσουμε, κατά το δυνατόν, να βοηθήσουμε στις δυσκολίες τους, ενώ ο χειμώνας, που έρχεται με βήμα ταχύ και βαρύ, όλοι λένε πως θα δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα στις ήδη εξουθενωμένες οικογένειες.

Ας σταθούμε λοιπόν δίπλα σε αυτές τις οικογένειες της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, και ας προσφέρουμε φέτος ότι μπορούμε περισσότερο...το πλεόνασμα ή και το υστέρημα μας, συμπληρώνοντας τα δέματα που θα μοιραστούν τις παραμονές των  Χριστουγέννων από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας "Με ανοιχτές αγκάλες" στους αναγκεμένους ενορίτες μας, φέρνοντας τα τρόφιμα, ή τα είδη υγιεινής, πρώτης ανάγκης και καθαριότητας ή αν θέλετε, χρήματα για να αγοράσουμε ότι άλλο χρειάζεται. 

Φέτος οι ανάγκες, από ότι φαίνεται με αυτά που ζούμε ολόγυρα μας, αλλά και από τον τρόπο και την συχνότητα που  έρχεται και μας πλησιάζει παρακλητικά ο κόσμος και μας εμπιστεύεται τον καημό του, θα είναι έτι περισσότερο αυξημένες, που σημαίνει πως αυξημένη πρέπει να γίνει και η αγάπη και η συμπαράσταση μας στους αναγκεμένους αδελφούς μας.

Επίσης όμως πρέπει να ενισχύσουμε και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, και αφού φέτος δεν θα γίνει ο Έρανος Αγάπης 2022 από πόρτα σε πόρτα, λόγω των κινδύνων που ακόμα υφίστανται με τον κορωνοϊό να καραδοκεί, οι Ενορίες και πάλι θα σηκώσουν το βάρος και θα περιαχθούν δίσκοι σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις Κυριακές 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου 2022, για να ενισχυθούν οι δομές φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, όπως είναι τα Κοινωνικά Ιατρεία και το Φαρμακείο μας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Τράπεζα ρούχων, το Γεροκομείο μας, τα σπίτια φιλοξενίας για συνοδούς ασθενών ή για τους φοιτητές, 

τις υποτροφίες που δίνονται σε όσους νέους μαθητές και σπουδαστές το έχουν ανάγκη, αλλά και τις δυο παιδικές κατασκηνώσεις μας στο Ποσείδι Χαλκιδικής και στην Μακρινίτσα, τα συσσίτια των Ενοριών και τόσα άλλα, που ανακούφισαν τόσα χρόνια...δύσκολα χρόνια!!! και θα συνεχίσουν να το κάνουν στις δυσκολότερες μέρες που ίσως έρχονται...κατά γενική ομολογία, τις χιλιάδες ανθρώπων εκείνων που χρειάζονται την βοήθεια μας.  

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την περίσσια της αγάπης σας, αλλά και την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα της ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας και την ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ενορίας μας, φέρνοντας όλοι από μια σακούλα με τρόφιμα, ή οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για τα δέματα που θα μοιράσει το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας "Με ανοιχτές αγκάλες", ή χρήματα οποτεδήποτε θελήσετε στον ναό μας, ή στους τρείς κυριακάτικους δίσκους για το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης μας, και σας ευχόμαστε από καρδιάς...

...Καλή Μικρή Σαρακοστή & 

Καλά Χριστούγεννα!!! 

...*δείτε και διαβλαστε παρακάτω αν θέλετε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, 

σχετικά με τον Έρανο Αγάπης 2022...

Καλή δύναμη στους αγώνες σας & 

Καλά Χριστούγεννα!!!

TAG