ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ & Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ '22.

"Μικρά Ασία Χαίρε"...

...είπαν τα παιδιά μας και μας έκαναν όλους να δακρύσουμε !!!

Δυο παραστάσεις έδωσε η ομάδα των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου  μας, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, την Τετάρτη 14η Δεκεμβρίου 2022, ή μια νωρίς το πρωΐ από τις 8.30 π.μ. και η δεύτερη από τις 10.00 π.μ. για λόγους ευταξίας και ασφάλειας των παιδιών, με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή του '22 και με αφορμή τα 100 ολόκληρα χρόνια που πέρασαν από τότε που καίγονταν η Σμύρνη από τους Τούρκους, οι οποίοι με ανείπωτη μανία και βαρβαρότητα, κατακρεούργησαν τότε τους Έλληνες Μικρασιάτες αδελφούς μας, ενώ όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν, ρακένδυτοι, πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι, ήρθαν με καράβια στην μητροπολιτική Ελλάδα, ή οποία και δεν τους υποδέχθηκαν όπως ξέρουμε με ιδιαίτερη χαρά... αντιθέτως!!!

Η εκδήλωση τα είχε όλα, και με προσκεκλημένους αρκετούς μαθητές και από το Λύκειο της Νέας Ευκαρπίας με τους καθηγητές τους, εναλλάσσονταν τα συναισθήματα όλων μας όταν βλέπαμε πάνω στην μικρή σκηνή του σκολειού μας, το καταπληκτικό αυτό δρώμενο που ετοίμασαν με περισσή επιμέλεια παιδιά και δάσκαλοι, από θλίψη σε χαρά και από δάκρυ σε γέλιο, αναλόγως των διηγήσεων των παιδιών μας. 

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, ένα Σχολείο πρότυπο, τριώροφο πια, καινούργιο και αναβαθμισμένο ενεργειακά, και πλήρως ανακαινισμένο...και όχι μόνο!!!  κα Αθανασία Κυρέζη, με υποδέχθηκε στις σκάλες του και αμέσως άρχισε η παράσταση, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και ο παλιός και πολύ αγαπημένος Διευθυντής, κος Γεώργιος Λάππας, με τα παιδιά να ξεδιπλώνουν τα χαρίσματα τους στην υποκριτική, αλλά και στο τραγούδι με την καλλικέλαδη παιδική χορωδία που φτιάχτηκε υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και μας είπαν αρκετά μικρασιάτικα τραγούδια, με το "Τζιβαέρι" να' ναι αυτό στο τέλος να μας κάνει να δακρύζουμε...σαν μικρά παιδιά!!! 

Μέσα στα παιδιά που πήραν μέρος σ' αυτήν την όμορφη και πολύ διδακτική εκδήλωση, που έγινε υπό την επιμέλεια της κας Σοφίας Νικολαΐδου, που είναι και κατηχήτρια στον Ιερό Ναό μας...από πάντοτε νομίζω και την ευχαριστούμε για τον αγώνα της!!! και με την βοήθεια των συναδέλφων της, αναγνώρισα και πολλά από τα δικά μας αγόρια και τα κορίτσια, αυτά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενοριακής Νεανική Εστίας μας, της "Ιθάκης" μας, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παράσταση αυτή.

Ένα συγκινητικό τραγούδι στο τέλος από τα παιδιά της 2ας τάξης, η συγκέντρωση όλων των συντελεστών στην σκηνή και ο Εθνικός μας Ύμνος, έκλεισαν την εκδήλωση αφήνοντας σ' όλους μας την γλυκόπικρη γεύση της θύμισης όλων εκείνων των γεγονότων που ακόμα, μετά από 100 χρόνια!!! ακόμα ματώνουν την ψυχή μας και μας κάνουν να νοσταλγούμε τις χαμένες, ναι!!! μα ποτέ ξεχασμένες πατρίδες μας, ειδικά των Μικρασιατών...όπως και εγώ με καταγωγή από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας !!!

Τώρα είναι σειρά μου πια, να περιμένω τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου μας, στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό που τους χτίσαμε πρόσφατα, για τον χριστουγεννιάτικο εκκλησιασμό τους, την Τετάρτη 21/12 και την Πέμπτη 22/12, λίγο πριν κλείσουν τα Σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ τους περιμένω με ανυπομονησία και στην χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν τα κατηχητόπουλα της "Ιθάκης" μας, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, όπου είστε όλοι προσκεκλημένοι, μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, συγγενείς και φίλοι. Ελάτε!!!

Πάλι τα παιδιά μας ξάφνιασαν με το ταλέντο τους...

...έτσι τα χειροκροτήσαμε άλλη μια φορά με την ψυχή μας!!!

TAG