Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΑΣ...

Ας ευχηθούμε στους παίχτες του "Μακεδονία" Νέας Ευκαρπίας,

 πολλά και καλά γκολ, όμορφα έπαθλα και σημαντικές  διακρίσεις, 

τόσο στον αθλητικό όσο και στον πνευματικό στίβο!!!

Κατόπιν προσκλήσεως προς τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, από τον Αθλητικό Σύλλογο "Μακεδονία" της Νέας Ευκαρπίας, ετελέσθη ο Αγιασμός της "πρωτομηνιάς", την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 το βράδυ στις 8.30 μ.μ. παρουσία του Προέδρου του, κου Γεώργιου Κίκη, του Αντιπροέδρου κου Νικολάου Πασχαλίδη, του κου Κανλή Στέργιου του ταμία του Συλλόγου μαζί με αρκετά μέλη, αλλά και τον προπονητή της ομάδας κο Γιάσογλου Βασίλειο και φυσικά τους..."πρωταγωνιστές" της βροχερής αυτής βραδιάς και της Ακολουθίας του Αγιασμού, που δεν ήταν άλλοι από τους παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας μας.

Σύσσωμη  η ομάδα των παιχτών του "Μακεδονία", 16 έως 18 ετών, παιδιά όλα του Λυκείου της περιοχής μας στο Δήμο Παύλου Μελά και της όμορφης πόλης μας, της Νέας Ευκαρπίας..."βιρτουόζοι" πια ποδοσφαιριστές της γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας, μα και καλά παιδιά, με ευλάβεια και ενθουσιασμό συμμετείχαν στον Αγιασμό, και στο τέλος άκουσαν και τον π. Χρυσόστομο που τους μίλησε για την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία που πρέπει...παντα σε ισορροπία, να υπάρχουν σε όλες τις δραστηριότητες τους, ενώ ο αθλητισμός μπορεί να φανεί ως εχέγγυο και μέσω πειθάρχησης προς τα πάθη και τις αδυναμίες τους και να ανακηρύξει τα παιδιά αυτά νικητές στα γήπεδα και στα στάδια, αλλά να τους ανταμείψει και ως  μεγάλους αγωνιστές κατά των πειρασμών και των εμποδίων που σίγουρα θα αντιμετωπίσουν στην ζωή τους.

Τέλος ο κος Πασχαλίδης Νίκος, ενορίτης της εκκλησιάς μας στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, ευχαρίστησε τον ιερέα μας και δράττοντας την ευκαιρία μίλησε από καρδιάς  εκθειάζοντας και τα προσόντα των παιχτών της ομάδας του, τόσο τα αθλητικά όσο και τα ψυχικά. Ο ιερέας μας κατόπιν δώρισε το Ημερολόγιο-Αγιολόγιο τοίχου του Ιερού Ναού μας για το νέο έτος, του 2023, στον Πρόεδρο της ομάδας, και το μικρό Ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με ιδιόχειρη αφιέρωση στα άλλα μέλη του Συλλόγου, ενώ σε όλους τους παίχτες μοίρασε από μια μικρή εικόνα με τους Αγίους μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, τους γονείς της Παναγίας, τον "Παππού και την "Γιαγιά" του Χριστού μας, για να τους φυλούν και να τους προστατεύουν στους αγώνες τους, ενώ υπό βροχή ράντισε με τον Αγιασμό τις εστίες του γηπέδου, τα αποδυτήρια τα γραφεία και όλους τους χώρους άθλησης των παιδιών μας.

Καλή επιτυχία στους αγώνες σας παιδιά,

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σ' όλους !!!

TAG