ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ (Ε)...ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, "Η ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ".

Στην φωτογραφία, η ολοκαίνουργια εκκλησιά μας, 
ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας...ημιτελής δεν λέω!!! μα πάντα όμορφη, έτσι όπως την σημαιοστολίζουμε στις Μικρές και Μεγάλες Πανηγύρεις της Ενορίας μας, με την πιο κοντινή "Μεγάλην Πανήγυριν", τώρα που πλησιάζει το Φθινόπωρο, αυτήν της Εορτής της Συνάξεως των Αγίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ & Άννης, 
στις 8, 9, 10 & 11 / 9 / 2022 !!!
Σχόλιον...
Έτοιμη σημαιοστολισμένη η ολοκαίνουργια εκκλησιά μας
θα είναι έτσι για το πανηγύρι της, 8, 9, 10 & 11 /9/2022!!!
Αναμένουμε φέτος με λαχτάρα την Μεγάλη Πανήγυρη μας
για το 2022, "πρώτα και πάντα ο Θεός"!!!
...Με αφορμή την Μεγάλη Πανήγυρη της Ενορίας μας, της οποίας σε λίγο που θα μπει το Φθινόπωρο και ο 1ος μήνας του, ο Σεπτέμβρης, θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες της για την άρτια και πιο οργανωμένη  τέλεση της μετά από δυο απίστευτα χρόνια ακυρώσεων και αναβολών, λόγω της πανδημίας και της ασχήμιας που προκάλεσε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, ακόμα και στην λατρευτική ζωή των πιστών, 
Ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού μας,
τον Οκτώβριο του 2019...
με αφορμή λοιπόν αυτήν την όμορφη, τετραήμερη φέτος, Πανήγυρη που θα γίνει από τις 8, 9, 10, μέχρι & 11 Σεπτεμβρίου 2022, πρώτα και πάντα ο Θεός!!! η ιστοσελίδα μας καθημερινά θα κατακλύζει με αναρτήσεις και άρθρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσει αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Ενορία μας και στην περιοχή μας, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, και να σας κάνει όλους μέτοχους στην διοργάνωση των λατρευτικών και λαογραφικών δρώμενων που θα λάβουν χώρο, 
Η 1η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
που έγινε στον επάνω καινούργιο Ιερό Ναό μας...
αρχικά μέσα στην καινούργια εκκλησιά μας, με Προσευχές, Ακολουθίες και ύμνους προς τους Αγίους μας που εορτάζουν και κατόπιν μπροστά από αυτήν, στο μεγάλο προαύλιο της, που περιμένουμε να κατακλειστεί με πιστούς, ενορίτες, προσκυνητές και επισκέπτες, με χορούς, τραγούδια και διασκέδαση, όπως τον καλό καλό καιρό με τις αθάνατες ελληνικές παραδόσεις και τα έθιμα, τις τέσσερεις αυτές ημέρες της Πανήγυρης του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.

Για σήμερα όμως δείτε σε επανάληψη το άρθρο μας αυτό, και γνωρίστε "Τα Απολυτίκια του Ιερού Ναού μας", που ψάλλονται καθημερινά στην Ενορία μας, 
Χιονισμένος στέκεται ο ναός μας
στο κέντρο της μεγάλης πλατείας του...
θυμίζοντας σ' όλους τους χριστιανούς...και όχι μόνο!!! αλλά και τους αναγνώστες, ακολούθους και τους φίλους μας... διαδικτυακούς και δια ζώσης!!! τους ενορίτες μας και τους προσκυνητές εδώ στο "πατρικό σπίτι" της Παναγίας κόρης των Αγίων μας, της μητέρας του Χριστού μας και Εγγονού τους, του "παππού" και της "γιαγιάς" της Ορθοδοξίας μας, πως η Εκκλησία μας δεν είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα, αλλά έχει Ιδρυτή της τον Χριστό και Θεό μας, και ότι δεν έχει απλά ζωή εδώ και 2022 ολόκληρα χρόνια, έχοντας χωρίσει αγαπητικά τον ίδιο τον χρόνο σε προ και μετά Χριστόν εποχή, 
Η εκκλησιά μας...ημιτελής δε λέω, μα πάντα όμορφη,
όπως φωτίζεται στις Αγρυπνίες μας τα βράδια!!!
αλλά έχει παρουσία και συνέχεια, με τους χριστιανούς της να είναι ο πιο "όμορφος" και "χαριτωμένος"...αλλά και ο πιο ειρηνικός... "στρατός" αυτής της ζώσας Εκκλησίας, της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής, Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, με τους Ύμνους της, το Τυπικό της, τις συνήθειες της, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της, τα Μυστήρια και τις καθημερινές Ακολουθίες της, τις θερμές και εγκάρδιες  προσευχές της, για ζωντανούς και πεθαμένους, τις λατρευτικές, λειτουργικές, αλλά και τις κοινωνικές, ανθρωπιστικές δραστηριότητες της, που έχουν ριζώνει και έχουν πλεχτεί...και μπλεχτεί αγαπητικά σαν ένα ευλογημένο κουβάρι μέσα στην ζωή του νεοέλληνα, δημιουργώντας αυτό το Ελληνορθόδοξο Έθνος, για το οποίο όλοι μας είμαστε τόσο περήφανοι!!!
Φωτογραφία του ναού μας από drone...
Εμείς σήμερα θα σας παραθέσουμε τους δικούς μας Ύμνους, αυτούς της δικής μας εκκλησιάς που είναι αφιερωμένοι στους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, τους προστάτες των άτεκνων ζευγαριών και της οικογένειας, και όπως και παραπάνω είπαμε, του "παππού" και της "γιαγιά" του Χριστού μας, και γονέων της μάνας Του, της Παναγιάς μας, που έχουμε την χαρά και την τιμή να τους χτίζουμε τον μοναδικό ενοριακό Ιερό Ναό σ' όλη την ελληνική επικράτεια... ίσως και σ' ολόκληρο τον κόσμο, τον Ιερό Ναό των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας!!!
Χαρείτε τον μαζί μας
...και ελάτε να πανηγυρίσουμε την εορτή της Συνάξεως των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννης, την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας και στην καινούργια εκκλησιά που χτίζουμε προς τιμήν τους!!!

Η Εφέστιος Εικόνα του
Ιερού Ναού μας.
( Πανήγυρις 8η & 9η Σεπτεμβρίου)
Απολυτίκιον 
Αγίων Θεοπατόρων
Ήχος πλ. α΄ "Τον συνάναρχον Λόγον..."

Η δυάς η αγία και θεοτίμητος, Ιωακείμ και η Άννα ως του Θεού αγχιστείς, ανυμνείσθωσαν φιδρώς, ασμάτων κάλλεσιν. Ούτοι γαρ έτεκον ημίν, την τεκούσαν υπέρ νούν τον άσαρκον βροτωθέντα, εις σωτηρίαν του κόσμου, μεθ’ ής πρεσβέουσι σωθήναι ημάς.

                                                





Η προσευχή των Αγίων μας
Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης.
Έτερον Απολυτίκιον  
Αγίων Θεοπατόρων
(Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας)
Ήχος δ΄ "Ταχύ προκατάλαβε..."
(πρωτοπρεσβύτερου Χρυσοστόμου Κοτσίδη)

Ανθόκηποι Εύκαρποι, Θεοπατόρων Δυάς, την χάριν την ένθεον, ως  του Χριστού αγχιστείς, τιμώσιν διδέτωσαν, Ιωακείμ και Άννα, ενορίας προστάται, προσκυνητών το κλέος, αρωγοί ατεκνούντων, Θεώ πρεσβίαν ποιήτε, σώζεσθαι άπαντες.

 
Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωακείμ & Άννης.
(σε προσκύνηση Κυριακές στην Θ. Λειτουργία
και Τρίτες στις Ιερές Παρακλήσεις μας)
Έτερον Απολυτίκιον  
Αγίων Θεοπατόρων
Ήχος β΄.

Των δικαίων Θεοπατόρων σου Κύριε την μνήμην εορτάζοντες, δι’ αυτών σε δυσωπούμεν, Σώσον τας ψυχάς ημών.

                                       
Η Κοίμησις της Αγίας Άννης.
(25η Ιουλίου)
πολυτίκιον 
Κοιμήσεως γίας ννης 
χος δ΄ "Ταχύ προκατάλαβε..."

Ζωήν τήν κυήσαναν κυοφόρησας,   γνήν Θεομήτορα, θεοφρον, ννα, δί’  πρός λξιν οράνιον, νθα εφραινομένων, κατοικία ν δόξη, χαίρουσα νν μετέστης, τος τιμσι σέ πάθω, πταισμάτων ατουμένη λασμόν, ειμακάριστε.

                                              
Απολυτίκιον 
Η Σύλληψις της Θεοτόκου
εκ των Αγίων Θεοπατόρων.
(9η Δεκεμβρίου)
Συλλήψεως Αγίας Άννης
 χος δ΄. 

Προσκυνητάρι  "Τριετούς Παναγίας"  
όπου διαβάζετε η ευχή της Αγίας Άννας
(κάθε Τρίτη απόγευμα)
Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται, του Ιωακείμ γαρ και της Άννης εισακούων Θεός, παρ’ ελπίδα τεκείν αυτούς, σαφώς υπισχνείται θεόπαιδα, εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς, δι’ Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή· Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σού.

 
Η Γέννησις της Θεοτόκου.
(8η Σεπτεμβρίου)
Απολυτίκιον 
Γεννήσεως της Θεοτόκου
Ἦχος δ’.

Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαράν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γάρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστός ὁ Θεός ἡμῶν, καί λύσας τήν κατάραν, ἔδωκε τήν εὐλογίαν, καί καταργήσας τόν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωήν τήν αἰώνιον.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου.
(21η Νοεμβρίου)
Απολυτίκιον 
Εισοδίων της Θεοτόκου
Ἦχος δ'.

Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τό προοίμιον, καί τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καί τόν Χριστόν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλλεται. Αὐτῇ καί ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.

Ο Άγιος Χριστόφορος,
ο προστάτης των οδηγών
(9η Μαΐου)

Απολυτίκιον 
Αγίου Χριστοφόρου 
       Ἦχος δ'. "Ταχ προκατάλαβε..."

Στολας τας ξ αματος,  ραϊζόμενος, Κυρί παρίστασαι, τ  Βασιλε ορανν,  
Χριστοφόρε οίδιμε· θεν σν   σωμάτων, και Μαρτύρων χορείας, άδεις τ τρισαγίω κα  φρικτ  μελδίδι τας    κεσίαις τας σας, σζε τος δούλους σου. 
                              

Υπαίθριο παρεκκλήσιον του Αγίου Χριστοφόρου
στην είσοδο της πλατείας των Αγ. Θεοπατόρων.
Έτερον πολυτίκιον 
Αγίου Χριστοφόρου
Παρεκκλήσιον Αγίου Χριστοφόρου 
Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας 
χος δ'. "Ο υψωθείςν τ σταυρῷ..."
 (πρωτοπρεσβύτερου Χρυσοστόμου Κοτσίδη)

Μεγαλομάρτυς του Θεού Χριστοφόρε, συ οδηγός τοις εν οδοίς και προστάτης,εν τοις κινδύνοις πάρεσο αεί βοηθός,  φρούρησον τη καραταιότητι τας ψυχάς των τιμώντων σε, χάριν την αέναον ανθοκήπων των θείων, άνωθεν δος ειρήνην του Χριστού, συν Ασωμάτοις, και Μάρτυσιν πρώταθλε.
                                                   
Ο Άγιος Παχώμιος ο Ευκαρπιώτης,
ο προστάτης των Αθοκήπων &
των Μικρασιατών.
(7η Μαΐου)
πολυτίκιον 
Οσίου Παχωμίου 
του Αγιορείτου ή Ευκαρπιώτου
χος δ΄. ' ψωθείς ν τ σταυρῷ..."

      σκητικς προγυμνασθείς ν τ θ, τάς νοητάς τν δυσμενν παρατάξεις, τ πανοπλί λεσας παμμάκαρ το Σταυρο. Ετα δέ πρός  θλησιν  νδρικς πεδύσω καί τελέσας  ριστα μαρτυρίου τόν δρόμον, πό Χριστο  στέφθης θλητά, σιομάρτυς Παχώμιε νδοξε.

Υπαίθριο Παρεκκλήσιον του Αγίου Παχωμίου
στο πάρκο των Μικρασιατών,
στους Ανθόκηπους Νέας Ευκαρπίας
.
Έτερον Απολυτίκιον 
Οσίου Παχωμίου του Αγιορείτου ή Ευκαρπιώτου   
Παρεκκλήσιον Αγίου Παχωμίου του Ευκαρπιώτου  
Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας 
Ήχος δ΄ "Ταχύ προκατάλαβε..."
                                    (πρωτοπρεσβύτερου Χρυσοστόμου Κοτσίδη)

     Πατρώων υπέρμαχον, και Ευκαρπίας βλαστόν, Παχώμιε ένδοξε, εύρομεν βίου στενοίς οι πόθω τιμώντες σε. Οσιομάρτυς έστης, αθλητής γενναιόφρων, στέφος διπλούν εδέξω, δωρεάς τε θαυμάτων, σωθήναι ημάς πρεσβεύων, Πάτερ προς Κύριον. 
Έτσι θα είναι ο Ιερός Ναός μας, το "πατρικό σπίτι" της Παναγίας Κόρης 
των Αγίων μας, των Δικαίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ και Άννης,
που βρίσκεται 
στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, όταν...
...πρώτα και πάντα ο Θεός, τελειώσει η κατασκευή του!!!
Καλό υπόλοιπο Αυγούστου σ' όλους και του καλοκαιριού που απομένει μέχρι το φθινόπωρο!!!
Καλή Μεγάλη Πανήγυρη σ' όσους θα έρθουν στον ναό μας να γιορτάσουν μαζί μας την Εορτή της Σύναξης των Αγίων Θεοπατόρων,
στις 8, 9, 10 & 11 /9/2022 !!!
TAG