ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.


"εις ίασιν ψυχής τε και σώματος"
       Σε έναν κατάμεστο Ναό και με περισσή ευλάβεια και κατάνυξη ετελέστη την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου επί τη ευκαιρία της Αγία και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ενορία μας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
       Η προσωρινή κατακόμβη του Ναού μας, που τώρα χτίζουμε και 
σύντομα θα λειτουργήσει για να στεγάσει τους γονείς της Παναγίας, τον Ιωακείμ και την Άννα, μοναδικό σε όλον τον κόσμο ενοριακό Ναό αφιερωμένο στο όνομα των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων, γέμισε με την αγάπη και την Πίστη των ενοριτών μας, αλλά και των προσκυνητών από τις όμορες Ενορίες ή και μακρύτερα, που ήρθαν μαζί μας να κλείσουν το γόνυ στους Αγίους μας και να τους παρακαλέσουν για υγεία και φώτιση αλλά ειδικά τα νέα άτεκνα ζευγάρια για να πρεσβεύουν στον Εγγονό τους Χριστό για το Θείο Δώρο της τεκνογονίας.
        Πρωτόπαπας στο Μυστήριο ήταν ο π. Παύλος Ιωσηφίδης, φίλος και πνευματικός αδελφός εκ παιδιόθεν με τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, ο οποίος και ετοίμασε τα πάντα στον Ναό μαζί με τους συνεργάτες του για την ομαλή διεξαγωγή του Ιερατικού Ευχελαίου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην κατακόμβη του ναού μας, 
ενώ συμπροσευχόμενοι μαζί μας ήταν και ο π. Μάξιμος Σαμαράς από τον Άγιο Γεώργιο της "επάνω" Ευκαρπίας, αλλά και ο ιεροδιάκονος π. Χρήστος Κανούλας και φυσικά ο συνεφημέριος του Ναού των Αγίων Θεοπατόρων, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης.
        Στο τέλος του Μυστηρίου ο π. Παύλος ανέλαβε να κηρύξει τον Θείο Λόγο όπου και εξήρε το πρόσωπο της Παναγίας και των Αγίων μας προστατών και γονέων της, των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες αναλύοντας πτυχές από το Ιερό αυτό Μυστήριο της Εκκλησίας μας και τέλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και Καλή Ανάσταση.
        Οι δύο συνεφημέριοι του Ναού έχρισαν όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στο Ιερό Ευχέλαιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ενορία τους με το ευλογημένο έλαιο, ευχόμενοι... 
"εις ίασιν ψυχής τε και σώματος", ενώ ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, αφού ευχαρίστησε τους αδελφούς του συμπρεσβυτέρους για την αγάπη της συμμετοχής στο Ευχέλαιο της Ενορίας του, ανακοίνωσε και το Ιερό  Αρχιερατικό Ευχέλαιο  του Αγίου Γεωργίου την επόμενη Πέμπτη 29 Απριλίου και ώρα 5.30 το απόγευμα.
        Κατόπιν ένα μικρό κέρασμα περίμενε στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ναού μας, τους ιερείς μας, τους ιεροψάλτες, αλλά και όσους συμμετείχαν στο Ιερό Ευχέλαιο της Ενορίας μας, με ζεστό τσάι και νηστίσιμα εδέσματα, όλα φτιαγμένα από τα χέρια των προκομμένων νοικοκυρών του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου μας.   
Καλή Ανάσταση!!!  
TAG