Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...

...την Πέμπτη 6η Απριλίου 2023, με τους μικρούς μαθητές όλου του 4ου Νηπιαγωγείου μας, αλλά & τα μισά τμήματα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων.

Γέμισε η ολοκαίνουργια εκκλησιά μας με τις φωνές και τα χαριτωμένα προσωπάκια των λιλιπούτειων μαθητών του Νηπιαγωγείου της γειτονιάς μας, ογδόντα τον αριθμό, συνοδευόμενα με την διευθύντρια τους την κα Γιάννα Καπλάνη και τις συναδέλφους της νηπιαγωγούς, που ήρθαν πρώτοι στον ναό μας γύρω στις 8.30 π.μ. ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι τάξεις του Δημοτικού στης συνοικίας μας, 

που λόγω της πληθώρας των μαθητών του πια, τετρακόσια παιδιά περίπου αριθμεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο μας, μοιράστηκαν και τα μισά ήρθαν σήμερα, περίπου εκατόν πενήντα παιδιά, και τα άλλα μισά θα έρθουν αύριο στην 2η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που θα τελέσουμε για αυτά με την παρουσία και της Διευθύντριας τους της κας Αθανασίας Κυρέζη και των υπολοίπων δασκάλων των παιδιών μας.

Την ώρα του κοινωνικού και την ώρα που ο ιερέας λειτουργός μας ετοίμαζε την Θεία Κοινωνία, η δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, κα Σοφία Νικολαΐδου με τους μαθητές της ανέβηκαν στον σολέα του ναού και εκεί με τον δικό τους τρόπο μας έδειξαν την πορεία προς το Θείο Πάθος, που ξεκινά σε λίγο, από την Μεγάλη Δευτέρα για να καταλήξει στην Ανάσταση του Κυρίου μας, μια αναπαράσταση που απέσπασε το χειροκρότημα μαθητών και δασκάλων, αλλά και πολύ συγκίνηση στους γονείς και συγγενείς των παιδιών μας... μα και στους ιερείς μας!!! που εκκλησιάστηκαν μαζί τους για να τα καμαρώσουν.

Σχεδόν όλα τα παιδιά πέρασαν μπροστά από το κοινό Άγιο Ποτήριο και κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, αλλά και αρκετοί από τους δασκάλους μας, ενώ στο τέλος οι δυο ιερείς μας..."Χρυσόστομοι" και οι δυο, μοίρασαν το αντίδωρο και από μια καραμελίτσα σε όλους, μαθητές δασκάλους και γονείς, ευχήθηκαν από καρδιάς Καλές Πασχαλινές διακοπές και Καλή Ανάσταση !!! Αύριο αναμένουμε να γίνει περίπου το ίδιο με την συμπροσευχή και των υπολοίπων μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας.

Δείτε τις φωτογραφίες μας από αυτόν τον τελευταίο εκκλησιασμό των Σχολείων της συνοικίας των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, λίγο πριν το Πάσχα και τις διακοπές των μαθητών μας, που τράβηξαν...με όση διακριτικότητα γινόταν!!! οι κατηχητές της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού μας και εμείς σήμερα προβάλλουμε μέσω του άρθρου μας αυτού θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους στις έντονες δραστηριότητες της Ενορίας μας, 

αλλά και συμμέτοχους αν γίνεται στην αποπεράτωση της καινούργιας εκκλησιάς μας, που παρότι έχει τις ατέλειες της, λειτουργεί κανονικά και σ' αυτήν γίνονται όλες Ακολουθίες του Νηχθημέρου από το 2019, τότε που έγιναν τα  επίσημα Θυρανοίξια του, και σ' αυτόν, αλλά και στο μικρό, καινούργιο Παρεκκλήσι μας, του Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται στον πρόναο, θα τελεσθούν και όλες οι φετινές  Πασχάλιες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και της Διακαινησίμου αμέσως μετά την Ανάσταση.

Περιμένουμε αύριο με ανυπομονησία και τους υπόλοιπους μαθητές μας και ευχόμαστε...

Καλές πασχαλινές διακοπές, 

Καλή Μεγαλοβδομάδα &... 

...Καλή Ανάσταση!!!

...& εις αύριον τα σπουδαία!!!

TAG