Ο ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2023.

Η 25η Μαρτίου

Η διπλή γιορτή  Ελληνισμού & Ορθοδοξίας

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου & 

η επέτειος της επανάστασης του 1821

Η Ενορία μας, των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, της Δυτικής Θεσσσαλονίκης στην Μακεδονία μας, συμμετέχοντας ενεργά στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου του 2023, σημαιοστόλισε μέσα και έξω την ολοκαίνουργια...και ημιτελή δεν λέω!!! μα πάντα λειτουργική, πρακτική και όμορφη εκκλησιά της,  και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες που κοσμούν στην σημερινή ανάρτηση μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουμε. 

Εξωτερικά η Ελληνική και η Βυζαντινή σημαία, τεράστιες κοσμούν από σήμερα και μέχρι την Ανάσταση το καμπαναριό μας σε ύψος 23 μέτρων, το ίδιο μαζί και με την ερυθρά σημαία της Ενορίας μας, με τον Ιωακείμ και την Άννα να έχουν αγκαλιά την Παναγία κόρη τους, και οι τρείς σημαίες να κοσμούν μόνιμα την αυλή μας καθ' όλην την διάρκεια του έτους, στην είσοδο του ναού τα δυο λάβαρα δεξιά και αριστερά από την μεταλλική πόρτα.

Αλλά και μέσα στην εκκλησιά μας, μόλις μπεις στον πρόναο, στον νάρθηκα, η εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας να σε καλωσορίζει, στολισμένη με τα πρώτα λουλούδια της άνοιξης, εδώ στους Ανθόκηπους, και πάνω στην γαλανόλευκη ακουμπισμένη με ευλάβεια, με δώδεκα λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι αναμμένες πάνω στο προσκεφάλι της, και ο κεντρικός διάδρομος στον κυρίως ναό με τα σημαιάκια πάνω στα κολωνάκια του. 

Τέλος ο σολέας όπου κυριαρχεί το γαλάζιο το λευκό από τις πολλές Ελληνικές σημαίες μας, αλλά και το κίτρινο από τις Βυζαντινές σημαίες.

Μα πάνω από όλα, το γαλάζιο της θάλασσας της πατρίδας μας και το λευκό των κυμάτων της, που έχουμε πάντα στις καρδιές και την ψυχή μας, αλλά και το κίτρινο με τον μεγάλο μαύρο δικέφαλο αετό στην μέση, που δεν μας αφήνει ποτέ να λησμονήσουμε το μεγαλείο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Χρόνια Πολλά !!!
Καλά και ευλογημένα, 
σε όλους τους αναγνώστες και τους φίλους μας!!!






Χρόνια Πολλά Ελλάδα !!!

Χαίρε κεχαριτωμένη Παναγία,

Παρθένε & Θεοτόκε Μαρία!!!


TAG