Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ 2023, ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...

"Τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Δέσποτα..."

    Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλές και όμορφες εικόνες, σας μεταφέρουμε το κυριακάτικο, αναστάσιμο και εορταστικό κλίμα των ημερών...και ας είναι Σαρακοστή!!! με αφορμή την Κυριακή Γ' των Νηστειών, την Κυριακή της 19ης Μαρτίου του 2023, και την μεγάλη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, έτσι όπως την εορτάσαμε εδώ στην Ενορία μας.
    Φέτος, όχι οι..."λίγοι και εκλεκτοί", όπως τις τελευταίες χρονιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά όλοι όσοι χρειάζονταν την Δύναμη του Τιμίου Σταυρού για την συνέχεια της πορείας τους μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή που διανύουμε με την βοήθεια του Θεού. 
Έτσι δεν είμασταν λίγοι αυτοί που  ήρθαμε στο κάλεσμα της Εκκλησία μας και προσκυνήσαμε τον Τίμιο Σταυρό, αυτοί που ήρθαμε και μεταλάβαμε από τα Θεία Δώρα του Χριστού μας, ή που πήραμε το Αντίδωρο και το "σταυρολούλουδο" από το χέρι των ιερέων μας, 
αλλά μαζί πήραμε και δύναμη από την Δύναμη Του και κουράγιο από τον "βαρύ"...μα και όμορφο και προστατευτικό ίσκιο Του",  ανάσα από το οξυγόνο που μας προσφέρει, και ζωή από Αυτόν που θυσιάστηκε πάνω του για να τον κάνει στις μέρες μας, από σύμβολο του θανάτου κάποτε, αναμονή της Ανάστασης και της Ζωής σήμερα. 
Για να μπορέσουμε συνεχίσουμε τον ανηφορικό δρόμο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, βήμα-βήμα μέσα από την Εβδομάδα των Παθών...στο Πάσχα, μέσα από την λύπη...στην χαρά, μέσα από την  "χαρμολύπη" των Πατέρων της Εκκλησίας μας, στην Λαμπρή και στην Ανάσταση!!!
(...χωρίς όμως να μπορούμε να λησμονήσουμε και την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε...με τον κορωνοϊό σε αποδρομή... "δόξα τω Θεώ"!!! αλλά ακόμα να επηρεάζει...έστω και λίγο!!! την λειτουργική και λατρευτική ζωή μας, 
όμως με την βαριά σκιά ενός άδικου και περίεργου πολέμου δυο Ορθόδοξων αδελφών μας, έναν πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία προς την Ουκρανία και που μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, την διέλυσε συθέμελα και συνεχίζει!!! σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους.
Μια σκιά που έπεσε όμως και πάνω στην οικονομία της Ευρώπης και συνολικά της υφηλίου ολόκληρης προκαλώντας μεγάλους κλυδωνισμούς και αλλεπάλληλες κρίσεις, επισιτιστική, ενεργειακή, πληθωριστική, ακρίβεια παντού, κρίσεις που τις νοιώθουμε πια όλοι καθημερινά στην τσέπη μας. 
Μα την σκιά αυτή την βλέπουμε να απλώνεται και στην χώρα μας και να γίνεται η απειλή ενός μισότρελου ηγέτη... "νεοσουλτάνου" με οράματα αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όνειρα με γαλάζιες πατρίδες και σύνορα που βάζει η καρδιά του και όχι οι διεθνείς συνθήκες, μέχρι που..."ξύπνησε" και αυτός από τους αναπάντεχους και καταστροφικούς σεισμούς στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας του, 
οι οποίοι και..."γκρέμισαν" τα μεγαλεπήβολα σχέδια του από την κατακραυγή του ίδιου του λαού του, που τώρα κάτω από τα συντρίμμια των... "χάρτινων" σπιτιών που τους έχτισε, γνωρίζουν την αγάπη των Ελλήνων που έτρεξαν πρώτοι και χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις, να τους ανασύρουν κάτω από τα χαλάσματα και μέχρι σήμερα να τους στέλνουν τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για να απαλύνουν...όσο μπορούν!!! τις πληγές που τους άνοιξε ο Εγκέλαδος. 
Όμως ήρθε και η δική μας σειρά στην θλίψη, στον πόνο και στον θρήνο, με ένα αναπάντεχο και δολοφονικό  σιδηροδρομικό δυστύχημα και νεκρούς 57 νέους της πατρίδας μας, οι περισσότεροι μαθητές και σπουδαστές, ενώ μετά το πρώτο μούδιασμα στην είδηση του θανάτου, 
τώρα συνεχίζει η αμηχανία και ο πόνος, βλέποντας τους γονείς αυτών των παιδιών να βρίσκονται σε απόγνωση, θάβοντας τα και αναζητώντας τα αίτια αυτής της ανείπωτης τραγωδίας και τους υπευθύνους που τους τα..."σκότωσαν" από τις αβλεψίες και τα λάθη τους και βύθισαν στο πένθος όλην την χώρα μας. 
Και στον ορίζοντα νέα και μαύρα σύννεφα να μας ετοιμάζουν οι ηγέτες αυτού του πλανήτη για το χειρότερο...με το μόνο σίγουρο όμως την Ανάσταση του Χριστού μας!!!)

Χρόνια Πολλά 

αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι μας!!!

Χρόνια Πολλά αδελφοί μου...

...& του χρόνου!!!

TAG