ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ & ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (Δευτέρα 4 Απριλίου 2022)

"εις ίασιν ψυχής τε και σώματος"

       Με ικανοποιητικό εκκλησίασμα...σε σχέση με το άνοιξε-κλείσε των εκκλησιών των τελευταίων δυο χρόνων, και με περισσή ευλάβεια και κατάνυξη ετελέστη την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 6.00 μ.μ. το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου επί τη ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ενορία μας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
       Ο μεγάλος και ολοκαίνουργιος Ιερός Ναός μας, γέμισε για μια ακόμα φορά, και ύστερα από δυο ολόκληρα χρόνια μετά την έλευση του κορωνοϊού, που παρότι είναι σε ύφεση ακόμα μας ταλαιπωρεί και μας δεσμεύει στην λατρευτική μας ζωή, αλλά και με έναν πόλεμο που μαίνεται πέρα από τα βόρεια σύνορα μας και μας σοκάρει καθημερινά με την απίστευτη βαρβαρότητα του, γέμισε λοιπόν με την αγάπη, την προσευχή και την Πίστη των ενοριτών μας, αλλά και των προσκυνητών από τις όμορες Ενορίες ή και μακρύτερα, που ήρθαν μαζί μας να κλείνουν το γόνυ στους Αγίους μας και να τους παρακαλέσουν για υγεία και φώτιση αλλά ειδικά τα νέα άτεκνα ζευγάρια για να πρεσβεύουν στον Εγγονό τους Χριστό για το Θείο Δώρο της τεκνογονίας. 
      Ένας ολοκαίνουργιος Ιερός Ναός, που μόλις πρόλαβε τα άνοιξε-κλείσε των εκκλησιών με την πανδημία, τις καραντίνες και τα lock down στις αρχές της εμφάνισης τους, και τώρα ήδη λειτουργεί μετά τα Θυρανοίξια του τον Οκτώβριο του 2019 και στεγάζει επάξια...παρόλες τις εμφανείς ελλείψεις του, τους γονείς της Παναγίας, τον Ιωακείμ και την Άννα, τον "παππού" και την "γιαγιά" του Χριστού μας και Εγγονού τους, μοναδικό σε όλον τον κόσμο Ενοριακό Ιερό Ναό αφιερωμένο στο όνομα των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία μας. 
        Πρωτόπαπας στο Ιερό Μυστήριο ήταν ο π. Ιωάννης Δημητριάδης προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην "επάνω" Νέα Ευκαρπία, φίλος και γνώριμος της Ενορίας μας, και πνευματικός αδελφός εκ παιδιόθεν τόσο με τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, ο οποίος και ετοίμασε τα πάντα στον Ιερό Ναό μαζί με τους συνεργάτες του για την ομαλή διεξαγωγή του Ευχελαίου, όσο και ο έτερος π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, οι οποίοι και τέλεσαν το Ιερό Μυστήριο, απουσία άλλων ιερέων της περιοχής, λόγω της συναντήσεως των υπευθύνων ιερέων και των συνεργατών τους των Ενοριακών Νεανικών Εστιών στην Ιερά Μητρόπολη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, όπου και θα πραγματοποιούνταν μια Ημερίδα επί τη ευκαιρία της Εβδομάδος των Ιερατικών Κλίσεων.
        Στο τέλος του Μυστηρίου ο π. Ιωάννης Δημητριάδης ανέλαβε να κηρύξει τον Θείο Λόγο όπου και εξήρε το πρόσωπο της Παναγίας και των Αγίων μας προστατών, αλλά και προστατών των άτεκνων ζευγαριών, και γονέων της, των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την ενδυνάμωση της πίστης μας, αναλύοντας ένα-ένα και τα επτά αποστολικά αναγνώσματα από το Ιερό αυτό Μυστήριο της Εκκλησίας μας και τέλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους, Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και Καλή Ανάσταση.
        Οι δύο συνεφημέριοι του ναού μαζί με τον Παπαγιάννη μας, έχρισαν όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στο Ιερό Ευχέλαιο της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής στην Ενορία τους με το ευλογημένο έλαιο, ευχόμενοι..."εις ίασιν  ψυχής τε και σώματος", ενώ ο π. Χρυσόστομος Τελίδης αφού ευχαρίστησε τους αδελφούς του συμπρεσβυτέρους για την αγάπη της συμμετοχής στο Ευχέλαιο της Ενορίας του, τους προσκάλεσε για ένα σαρακοστιανό κέρασμα στο μικρό Αρχονταρίκι της καινούργιας εκκλησιάς μας, 
όπου τους περίμενε στρωμένη Τράπεζα στολισμένη και προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια της από την πρεσβυτέρα του π. Χρυσοστόμου Κοτσίδη, με παραδοσιακό νηστίσιμο τραχανά και μανιταρόσουπα και πολλά ακόμα νηστίσιμα  εδέσματα, όλα φτιαγμένα με τα χεράκια των κυριών και των διακονισσών μας, αλλά και των καλών κυριών των όμορων Ενοριών της Νέας Ευκαρπίας, που έβαλαν όλο το μεράκι και την νοικοκυροσύνη τους, κυρίες τόσο του Αγίου Γεωργίου, όσο και της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που μαζί με τις δικές μας κυρίες βοήθησαν όλες μαζί..."ένα ευλογημένο κουβάρι αγάπης", για άλλη μια όμορφη δραστηριότητα, εδώ στην γειτονιά των Ανθοκήπων. 
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής &...
Καλή Ανάσταση!!!  
* ακολουθεί παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από το Ευχέλαιο στην Ενορία μας για την Σαρακοστή...


Το Ευχέλαιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό μας
Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 & ώρα 6.00 μ.μ.




















Επόμενο Ευχέλαιο για την Σαρακοστή, την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα μαζί με την Ακολουθία του Νυμφίου...

TAG