Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ.

...στις 9 του Δεκέμβρη, 
που έχει η Άννα την γιορτή της!!!
      Γλυκά σήμαναν οι καμπάνες του Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, 
των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, 
προσκαλώντας τους πιστούς την γιορτή και στην Πανήγυρη που ετοίμασαν οι εφημέριοι της Ενορίας, "Χρυσόστομοι" και οι δύο, με την αγαστή και αγαπητική συνεργασία των συνεργατών των εκκλησιαστικών συμβουλίων μας, του Φιλοπτώχου, της Νεανικής Εστίας, της "Ιθάκης" μας, αλλά και ολόκληρης της ερανικής Επιτροπής που αγωνίζεται για την αποπεράτωση αυτού του γιγαντιαίου έργου, της ολοκλήρωσης της επάνω εκκλησίας μας και των Θυρανοιξίων της, το συντομότερο δυνατόν.
      Φέτος η ημέρα της Μικράς Πανηγύρεως μας, η 9η Δεκεμβρίου 2018, συνέπεσε με την Αναστάσιμη Κυριακή. Έτσι μας τίμησε με την παρουσία του, κατόπιν αιτήματος του προϊσταμένου του Ναού, 
ως πρωτόπαπας στις εορταστικές Ακολουθίες της Κυριακής, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως μας και απεσταλμένος του Επισκόπου στην όμορφη γιορτή μας, μαζί με τον Διακόνο του Καθεδρικού Ναού του Τιμίου Προδρόμου, π. Χρήστο Κανούλα, γεμίζοντας με χαρά τους εφημερίους, της Ενορίας, ενώ όλοι μαζί συνέβαλαν στο όσο το δυνατόν λαμπρότερο εορτασμό αυτής της Πανηγύρεως, που έγινε πια θεσμός στα λατρευτικά δρώμενα της Ενορίας.
       Γρήγορα γέμισε η κατακόμβη μας με την αγάπη και την ευλάβεια των πανηγυριστών και η συμπροσευχή μας, κλήρου και λαού, γλύκαινε και ζέστανε τις ψυχές μας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιάκωβος, ο οποίος μας συγκίνησε με τον παραλληλισμό της ζωής της Αγίας Άννας και των συγχρόνων γυναικών της σημερινής εποχής, μα και άλλων πτυχών εκ του βίου των Αγίων Θεοπατόρων, του όμορφου αυτού ζευγαριού, του Ιωακείμ και της Άννας, που δεν σταμάτησαν με το πέρασμα του χρόνου να ζητούν παρακλητικά από τον Θεό να τους κάνει γονείς, με αποτέλεσμα φυσικά να εισακουστούν και όχι να αποκτήσουν ένα παιδί αλλά την Παναγία Θεοτόκο του Σωτήρος του κόσμου Χριστού μας.
       Τελέστηκε μετά την Θεία Κοινωνία, η Αρτοκλασία με πλήθος προσφορών των εορταζομένων γυναικών, που φέρουν το όνομα της μητέρας της Παναγίας μας και Γιαγιάς του Χριστού μας, της Αγίας Άννας, "...τον σίτον τον οίνον και το έλαιον...", και τέλος διάβασε ο πρωτόπαπας μας, π. Ιάκωβος, και το κόλλυβο της Αγίας μας, ενώ αμέσως μετά ο εφημέριος του Ναού, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης κάλεσε τα νέα ζευγάρια, όπως και εχθές, να ανέβουν στον σολέα της κατακόμβης μας και να τους διαβάσει την ευχή της Αγίας 
Άννας, που λύει τα δεσμά της ατεκνίας, και τέλος ο έτερος εφημέριος μοίρασε τις ευλογίες στα ζευγάρια αυτά που συμμετείχαν, την ζώνη της Αγίας Άννας με το λαδάκι από το καντήλι της και μια εικόνα με την ασημένια λειψανοθήκη που σε αυτήν θησαυρίζονται τα Ιερά Λείψανα της μαζί με αυτά του ομοζύγου της Ιωακείμ.  
       Ακολούθησε κέρασμα στο πάντα φιλόξενο Αρχονταρίκι μας, με καφέ, χειροποίητα εδέσματα, πίτες και γλυκά και ένα αναμνηστικό δώρο για τους επισήμους προσκεκλημένους μας, ενώ το τριήμερο Πανηγύρι μας θα κλείσει το απόγευμα της Κυριακής 9/12, με τον Μεθέορτο Εσπερινό, το Κτιτορικό Μνημόσυνο και την Ιερά Παράκληση, αυτή την φορά, των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, που ψάλλετε άλλωστε και κάθε Τρίτη στην Ενορία μας, και στο τέλος και πάλι θα διαβαστεί εκ των ιερέων του Ναού η ευχή της Αγίας Άννας.
Σας αναμένουμε και πάλι,
στην χαρά της γιορτής μας!!!

*παρακάτω μπορείτε να δείτε, με ένα κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα...", όλο το φωτογραφικό υλικό από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μας...
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
"Σύλληψις Αγίας Άννης"
Κυριακή 9/12/2018

Και του χρόνου...
...στον επάνω περίλαμπρο ναό μας!!!
TAG