ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...& ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ "2023-2024". ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!.

Με χαρά και με συγκίνηση...

...αλλά & με σύμμαχο τον καλό καιρό...

...έγινε και φέτος, εν έτει 2024, η γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων μας, της "Ιθάκης" της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, για την κατηχητική χρονιά 2023-2024.

Το πρωΐ γύρω στις 10.00 π.μ. ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, έχοντας ετοιμάσει τα πάντα από νωρίς, τέλεσε την καθιερωμένη πια ειδική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά των κατηχητικών μας ενταγμένη μέσα στην γιορτή λήξης της "Ιθάκης" μας, όπου σχεδόν όλα, αγόρια και κορίτσια, κοινώνησαν του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας, αλλά μια Θεία Λειτουργία και για τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που δίνουν, έδωσαν και θα δώσουν εξετάσεις τις ημέρες αυτές.

 (...ενώ τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε και Αγρυπνία και Ιερά Παράκληση προς τον Ζωοδότη Χριστό μας για τον ίδιο λόγο, αλλά και ακόμα μια Θεία Λειτουργία έκανε η Ενορία μας για όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές ή προαγωγικές εξετάσεις στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση)

Αμέσως μετά την ειδική αυτή Θεία Λειτουργία, ο ιερέας λειτουργός μας έδωσε σε παιδιά και γονείς και κατηχητές, το αντίδωρο μαζί με μια λιχουδιά, μα πάνω από όλα την ευχή του, αρχικά στους μαθητές των Ανθοκήπων που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και σ' όλους μας, τα κατηχητόπουλα του, αρχικά, τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, αλλά και τους γονείς που ήρθαν στην γιορτή μας, με και τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, τους συνεργάτες του στον αγώνα αυτόν, για ένα όμορφο, καλό και ευλογημένο καλοκαίρι. 

Μετά το αντίδωρο με παρότρυνση των κατηχητών, πήραμε θέση στα σκαλιά της εκκλησιάς μας για την αναμνηστική φωτογραφία μας, φωνάξαμε και δυνατά "Καλό καλοκαίρι" στο βίντεο που ακολουθεί να ακουστεί σ' όλους τους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας και μετά κατεβήκαμε στην κατακόμβη του ναού όπου και προβλήθηκε το φετινό βίντεο με τις σκανταλιές το 2023-2024, φάγαμε και ένα κρουασάν, πήραμε και το φετινό αναμνηστικό μας δώρο μας, ένα ωραίο μπρελόκ με το λογότυπο της "Ιθάκης" μας, και η γιορτή μας συνεχίστηκε στο μεγάλο προαύλιο του Ιερού Ναού μας, με πολλά και διάφορα κατασκηνωτικά παιχνίδια, τραγούδια και αυτοσχεδιασμούς.

Ακολούθησε μετά το παιχνίδι και την  διασκέδαση, μέσα και έξω από την κατακόμβη μας, ένα παγωτάκι για να δροσιστούμε και να πάρουμε δυνάμεις, ενώ δεν ήταν και λίγοι οι..."θαρραλέοι" της "Ιθάκης" μας, που βγήκαν και στην αυλή με..."άγριες διαθέσεις" για το καθιερωμένο μπουγέλωμα στην Κρήνη της εκκλησιάς μας, όπου εκεί τα παιδιά μας τα έδωσαν όλα και έγιναν μούσκεμα...και όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και οι κατηχητές τους, αλλά και μερικοί από τους γονείς που δεν έμειναν αλώβητοι από το "πολεμικό" κλίμα που εξελίχθηκε μέχρι το τέλος της γιορτής...που τελικά κανείς δεν ήθελε να φύγει, και ας..."τα είχαμε κάνει μούσκεμα" !!!   

Καλό καλοκαίρι παιδιά!!!

Καλή επιτυχία στους μαθητές μας για τις εξετάσεις τους!!!

&...ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

...πρώτα και πάντα ο Θεός!!!

*...δείτε παρακάτω όλο το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης μας το 2024, αλλά επίσης δείτε και ένα πολύ μικρό βίντεο με τον καλοκαιρινό αποχαιρετισμό μας, έξω από τον ναό μας και στα μαρμάρινα σκαλιά της εκκλησιάς μας !!!
Οι ευχές μας για "Καλό καλοκαίρι" 2024, των παιδιών της "Ιθάκης" μας, 
από το κανάλι της Ενορίας μας στο youtube, με ένα κλικ..

Η γιορτή λήξης της "Ιθάκης" μας
για το 2023-2024

το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 !!!
Οι φωτογραφίες μας από το τέλος προς την αρχή...ανάποδοι όπως πάντα !!!
Καλό καλοκαίρι παιδιά, &...
...ραντεβού τον Σεπτέμβρη !!!
TAG