ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΕΛΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΕΚΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ (Ε) ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 19/7/2022...

  Η Ευχή της Αγίας Άννας... 
..."η λύουσα τα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητος"   
Πλησιάζει μέρα με την ημέρα η όμορφη περίοδος του "Δεκαπενταυγούστου", του αφιερωμένου μήνα του Αυγούστου, από την Ορθόδοξο Εκκλησία μας, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στην Παναγία μητέρα μας, "το Πάσχα του καλοκαιριού", όπως τόσο χαριτωμένα αποκαλείται από τους πιστούς αυτό το δεκαπενθήμερο, μα και όλος ο Αύγουστος νομίζω, οπότε και θα ξεκινήσουν καθημερινά, από την Δευτέρα 1/8/2022, οι Ιερές Παρακλήσεις τα απογεύματα σ' όλους του ναούς, μια ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας και μια ο Μεγάλος.
τσι λοιπόν θα σταματήσουμε και εδώ στην Ενορία μας τις Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους γονείς της Παναγίας μας, τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, που τελούσαμε κάθε Τρίτη απόγευμα μαζί με τον Εσπερινό μας, οι οποίες όμως  Παρακλήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι μετά την μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Τρίτη 16/8/2022.
Ας χαρούμε μέχρι τότε όμως τις λίγες Τρίτες ακόμα που μας απέμειναν μέχρι τον "Δεκαπενταύγουστο" και ας προσέλθουμε στον Ιερό Ναό μας για να παρακαλέσουμε τον "Παππού" και την "Γιαγιά" του Χριστού μας, μαζί με την Παναγία μητέρα Του και κόρη τους αγαπημένη και μονάκριβη, για τα άτεκνα ζευγάρια μας, που είναι οι προστάτες τους, και έρχονται κάθε Τρίτη μαζί μας να προσευχηθούν στον Ιωακείμ και στην Άννα, να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα τους και να τους ζητήσουν ευλαβικά να λυθούν τα δεσμά της ατεκνίας τους και να γίνουν και αυτοί γονείς.
Έτσι και σήμερα, παραμονή του Προφήτη Ηλία, Τρίτη 19η  Ιουλίου 2022 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό, θα τελέσουμε Ιεράν Παράκλησιν με την συμμετοχή όσων ζευγαριών μας  δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και που ζητούν την βοήθεια των Αγίων μας, αλλά και των ενοριτών, επισκεπτών και προσκυνητών στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, εδώ στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας.
Μέσα στην Μικράν Πανήγυριν για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας έχουμε εντάξει δυο ακόμα Ιερές Παρακλήσεις, μια το Σάββατο 23/7/2022 το απόγευμα μαζί με τον Προεόρτιο Εσπερινό, προς τους Αγίους Θεοπάτορες, και μια την παραμονή της εορτής Κυριακή 24/7/2022 το απόγευμα μαζί με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, προς την Αγία Άννα, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο και φυσικά την Τρίτη μετά την εορτή, στις 26/7/2022. Παράκληση όμως και προς την Αγία Άννα και προς τους Αγίους Θεοπάτορες θα ψάλλουμε και στα δυο λεωφορεία μας πηγαίνοντας στην Ουρανούπολη, αλλά και στο καραβάκι μας κατευθυνόμενοι στην Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, ενώ θα τελέσουμε και Αγιασμό με τους πατέρες της Σκήτης που θα μας φέρουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας, "Το Αριστερό Πόδι της", κατά το προσκύνημα μας που θα γίνει στις 30 Ιουλίου 2022. Ελάτε...  

Εύχομαι να ξεκινήσατε καλά την εβδομάδα σας, αλλά ευχόμαστε επίσης σ' όλους σας να έχετε και ένα καλό & δροσερό καλοκαίρι !!!
Καλή & ευλογημένη Πανήγυρη & Καλό προσκύνημα σ' όσους έρθουν μαζί μας στην Σκήτη της Αγίας Άννας!!

Ο καινούργιος ναός μας... 

...μια τεράστια αγκαλιά για τα άτεκνα ζευγάρια!!!

Μια ζεστή και εγκάρδια απογευματινή προσευχή, τελείτε κάθε Τρίτη μαζί με τον Εσπερινό, στην ολοκαίνουργια εκκλησιά μας.
Αυτή η προσευχή δεν είναι άλλη από την Ιερά Παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων, που ψάλλουμε όλοι μαζί, κλήρος και λαός, υπέρ υγείας, θείας φωτίσεως και προστασίας, αλλά ειδικότερα για τα ζευγάρια μας εκείνα που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και ζητούν την βοήθεια των Αγίων μας, "των προστατών των άτεκνων ζευγαριών", του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας. 
Ενώ τώρα που είμαστε στα μέσα του  Ιουλίου, όλο και πλησιάζει η Μικρή Πανήγυρη της Ενορίας μας για την εορτή της Κοίμησης της Αγίας Άννας μας, 22, 23, 24, & 25 Ιουλίου 2022 & στις 30/7  θα πάμε και στην Σκήτη της στο Άγιον Όρος για προσκύνημα...Ελάτε μαζί μας!!!
(...όποια ζευγάρια δεν μπορούν να έρθουν στις Παρακλήσεις μας, ή κατοικούν μακριά, ή για κάποιο λόγο δυσκολεύονται, πάντα μπορούν να δίνουν τα ονόματα τους για μνημόνευση από τους ιερείς του ναού, επικοινωνώντας στο τηλ: 2310808550, είτε στέλνοντας μας email: intheopatoron@gmail.com, ενώ το καλύτερο και πιο εύκολο είναι να μας αποστέλλετε τα ονόματα σας στην φόρμα που ετοιμάσαμε για εσάς, κάνοντας κλικ...εδώ. 
Πάντα βέβαια μπορούμε να επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ενορίας μας, σε facebook, twitter, Υοutube...τώρα και στο viber, και να βλέπετε τα νέα και τις ειδήσεις μας από την ιστοσελίδα του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων: www.intheopatoron.blogspot.gr, αλλά και αυτήν της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστία μας: www.enetheopatoron.blogspot.gr)
       Παράλληλα, και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, τίθενται κάθε Τρίτη, κατά την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως, αλλά και κάθε Κυριακή καθ' όλην την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σε προσκύνηση, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας, που θησαυρίζονται τον Ιερό Ναό μας στο υπερυψωμένο προσκυνητάρι της Τρίχρονης Παναγίας μας, το οποίο βρίσκεται μπαίνοντας αριστερά στον κυρίως ναό μας, όπου και διαβάζεται σ' αυτό από τους ιερείς μας η ιδιαίτερη ευχή της Αγίας Άννας μας...

..."η λύουσα τα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητος" 

(...στο τέλος των Παρακλήσεων δίδεται ως ευλογία στα ζευγάρια από τους ιερείς μας, "ο Κανών των Αγίων Θεοπατόρων" , για την προετοιμασία των ζευγαριών μας, αλλά και συμβουλές για την..."εκκλησιολογική" αντιμετώπιση του προβλήματος της ατεκνίας που τους βασανίζει!!!)

Τώρα υπάρχει ένας λόγος επιπλέον για προσευχή... 
...στους ταραγμένους και αποκαλυπτικούς... "δύσοσμους" καιρούς που ζούμε σήμερα, (τώρα που η πανδημία δείχνει να μας προσπερνά και τον κορωνοϊό της να μας δίνει όλο και περισσότερες ελευθερίες...όμως εμείς δεν ξεθαρρεύουμε, αλλά πάντα προσέχουμε μέσα στον ναό και αν έχει υπερβολικά πολύ κόσμο τότε συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες μας μέχρι να απελευθερωθούμε πλήρως...πρώτα και πάντα ο Θεός!!!) 
Και αυτός σαφώς ο λόγος, είναι ο πόλεμος που  κηρύχθηκε και είναι σε πλήρη εξέλιξη τόσους μήνες τώρα και δεν λέει να τελειώσει, και μάλιστα μας ζυγώνει επικίνδυνα όλο και περισσότερο, ενώ οι επιπτώσεις του, οικονομικές, ενεργειακές, προσφυγικές, ακούγονται τώρα και οι φωνές για μια επισιτιστική κρίση, σήμερα στον κόσμο του 21ου αιώνα και του 2022, στην..."Ευρώπη του μέλλοντος", του "πολιτισμού", χωρίς να κοκκινίζουμε από ντροπή!!! είναι πια παγκόσμιες αυτές οι επιπτώσεις και απασχολούν ιδιαίτερα Ευρωπαίους, Αμερικάνους...και όχι μόνο!!! 
Ειδικά όμως εμάς τους Έλληνες, που ομογενείς συμπατριώτες μας ζουν...ή ζούσαν, στην Ουκρανία που βομβαρδίζεται αδιάκοπα και η Μαριούπολη των Ελλήνων της διασποράς, ισοπεδωμένη πια..."όρθια" στέκεται κόντρα στον επίδοξο κατακτητή της, και που ακόμα βιώνει την αδικία ενός από τους τους πιο αιματοβαμμένους πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας, που αρχίζει ολοένα και να προσομοιάζει με αυτόν του β' παγκοσμίου πολέμου, ίσως και να τον ξεπερνά!!! ενώ υπάρχουν και οι απειλές για έναν γ' παγκόσμιο πόλεμο με ανείπωτες επιπτώσεις, από έναν αδίστακτο...σχεδόν συγγενή, σίγουρα ομόθρησκο και ομόδοξο χριστιανό
ηγέτη που αποφάσισε...ξυπνώντας ένα πρωΐ, να δείξει στην γειτονιά του και σε όλην την ανθρωπότητα ίσως, πόσο δυνατός είναι...σκοτώνοντας αμάχους, μεταξύ τους άνδρες, γυναίκες και αθώα παιδιά, 
έτσι...γιατί μπορεί!!! βλέποντας μάλιστα παντού εχθρούς που όλοι μαζί του κήρυξαν τον πόλεμο που αυτός άρχισε...η παράνοια σ' όλο της το μεγαλείο!!! Αν είχε κάποια δίκια ο Πούτιν, μετά από όλα αυτά, τώρα σίγουρα τα έχασε και...ας τον φωτίσει ο Θεός πλέον, αλλά μάλλον εδώ έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε και ακούμε.
Αυτά περίπου συμβαίνουν μια ανάσα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, με τον Πούτιν να έχει επιτεθεί προσπαθώντας με μανία να καταλάβει όλην την Ουκρανία...ίσως και πέρα από αυτήν!!! μια Ουκρανία και έναν λαό που αντιστέκεται σθεναρά, μια  χώρα, όπου οι άνθρωποι που την αποτελούν νομίζω πως έχουν τώρα την αμέριστη υποστήριξη και την προσευχή μας, και που σήμερα, το απόγευμα αυτής της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022, θα κάνουμε και για αυτούς. 
Και βέβαια εμείς οι Έλληνες ας μην λησμονούμε πως έναν παρόμοιο..."τρελό" ηγέτη έχουμε πολύ δίπλα μας, ο οποίος και μας απειλεί καθημερινά, ενώ ως ο "νεοσουλτάνος" των κατοίκων της χώρας του... "ονειρεύεται" ή και "λιγουρεύεται" καθημερινά τις "γαλάζιες πατρίδες" του, μα και τα...ατελείωτα "σύνορα της καρδιάς του", που όλο και περισσεύουν!!!
Οπότε σήμερα το απόγευμα
ας προσέλθουμε όλοι στον ναό μας και ας κάνουμε μια επιπλέον προσευχή και παράκληση στους Αγίους μας, 
για τους ηγέτες όλου του κόσμου, για να έρθουν επιτέλους στα συγκαλά τους!!!
TAG