Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΖΩΟΔΟΤΗ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...

 ...και ήρθαν στην εκκλησιά τους

για να προσευχηθούν μαζί μας!!!

Ήταν μόλις χθες, το απόγευμα της Πέμπτης 26ης Μαΐου 2022, που μαζευτήκαμε εδώ στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, μαζί με τα παιδιά μας, την νεότητα της γειτονιάς μας, τους μαθητές μας, τους σπουδαστές και φοιτητές μας, αλλά και αρκετούς γονείς και συγγενείς τους, για να συμπροσευχηθούμε στον Ζωοδότη Χριστό για να τους δίνει υγεία και φώτιση κατά την διάρκεια των εξετάσεων τους, αλλά και να τους συμπαρασταθούμε στον αγώνα που δίνουν τώρα και ίσως είναι καθοριστικός για την μετέπειτα ζωή τους.
Οι καλοί ιερείς μας είχαν προετοιμάσει από νωρίς τα πάντα, και αμέσως μετά τον Εσπερινό της ημέρας που θα ξημέρωνε την επαύριον, ξεκίνησε να ψάλλεται η Ιερά Παράκλησις  στο αναλόγιο, από τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, ενώ κατά την διάρκεια της διαβάστηκαν τα ονόματα που έφεραν οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις από τον συνεφημέριο του, π. Χρυσόστομο Τελίδη, μπροστά στην εικόνα του Χριστού μας, στο τέμπλο του Ιερού Ναού μας.
Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ο λειτουργός ιερέας διάβασε και την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ.κ. Βαρνάβα προς τους μαθητές και λίγα μόνο λόγια, κυρίως ευχές, συμπλήρωσε και ο π. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ενορίας μας, ενώ όλοι μαζί ανεβήκαμε κατόπιν στο σολέα της εκκλησιάς μας και βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία, πήραμε την ευχή του ιερέα μας, αλλά και μια ευλογία (...μια μικρή εικονίτσα με τους Ιεράρχες, τους προστάτες των μαθητών και των Σχολείων, της Παιδείας και των Γραμμάτων, μα και ένα κομποσκοινάκι και μια καραμέλα) αλλά και μια νόστιμη γλυκιά λιχουδιά (...ένα κρουασάν) "...για να γλυκάνουμε τα παιδιά μας και να ξανάρθουν στην εκκλησία που τους χτίσαμε για να την γεμίσουν με τις προσευχές τους, αλλά και με τα όνειρα και τις προσδοκίες τους", όπως είπε ο π. Χρυσόστομος.
Το τριήμερο που έχουμε αφιερώσει φέτος για τους μαθητές της Ενορίας μας συνεχίζεται σήμερα το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022, από τις 8.30 μ.μ. μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στις 12.30 π.μ. με μια Αγρυπνία, όπου τιμώμενος Άγιος θα είναι ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός, ο οποίος είχε τόση λαχτάρα για το διάβασμα και στα γράμματα, που έφθανε στην υπερβολή κάποιες στιγμές εξ' ού και το προσωνύμιο "δια Χριστόν σαλός" που του έδωσε η Εκκλησία μας, ενώ στο τέλος της Αγρυπνίας μας θα διαβαστεί εκ νέου η Ευχή για τους μαθητές που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις.
Την επομένη, αύριο, Σάββατο 28 Μαΐου 2022, το πρωΐ στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί και ειδική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας  των Κατηχητικών Σχολείων μας, έξω από το Ιερό Βήμα,
στον σολέα του καινούργιου ναού μας, για να βλέπουν και να συμμετέχουν έτι περισσότερο τα κορίτσια που θα μας  ψάλλουν αλλά και τα αγόρια που θα βοηθήσουν τον ιερέα λειτουργό, σε αυτήν την ξεχωριστή Θεία Ευχαριστία, με προσκεκλημένους μας και τους μαθητές των Σχολείων των Ανθοκήπων, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, ή την προαγωγή τους στις τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τους. Τέλος και πάλι θα δοθεί από μια ευλογία σ' όλα τα παιδιά που θα έρθουν, για να ξεκινήσει αμέσως μετά η γιορτή μας για την Λήξη της κατηχητικής χρονιάς 2021-2022 και να αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές τους...αμέσως μετά τις εξετάσεις φυσικά!!!
Ξημερώνει Κυριακή 29 Μαΐου 2022 την επ' αύριον, Κυριακή Στ΄ από το Πάσχα, η Κυριακή του Τυφλού, όπως πήρε το όνομα της από το ενδιάτακτο Ευαγγέλιο με το θαύμα της θεραπείας του τυφλού από τον Χριστό μας στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, η οποία όμως αναστάσιμη Κυριακή, επισκιάζεται από την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, που έγινε μια Τρίτη στις 29 Μαΐου του 1453, αλλάζοντας την ιστορία του Βυζαντίου, της Ορθοδοξίας μας και βυθίζοντας στο πένθος όλον τον Ελληνισμό. Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τον εκκλησιασμό και αυτής της Κυριακής, ειδικά δε οι μαθητές μας, που παίρνουν μέρος στις πανελλήνιες και πανελλαδικές εξετάσεις, που και πάλι ο ιερέας λειτουργός μας θα διαβάσει την ειδική Ευχή του Ζωοδότη Χριστού προς τους μαθητές και σπουδαστές της Ενορίας  μας.
Εμείς όλοι, οι ενορίτες, οι ιερείς μας, τα εκκλησιαστικά συμβούλια, οι κυρίες του Ενοριακό Φιλοπτώχου Ταμείου μας "Με ανοιχτές αγκάλες", οι δάσκαλοι σας, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες από την Ενοριακή Νεανική Εστία μας "Ιθάκη", μα και οι γονείς σας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας, οι συγγενείς και οι φίλοι σας, όλοι μαζί ευχόμαστε στους μαθητές μας, καλή επιτυχία και καλή φώτιση, ενώ με αγωνία θα περιμένουμε να δούμε και τα αποτελέσματα του αγώνα σας!!!
Οι προσευχές μας θα σας συνοδεύουν...
 ...όπως πάντα!!!

TAG