ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5/2022, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ.

Ακόμα μια νυχτερινή προσευχή...

...μια Αγρυπνία στην γειτονιά των Ανθοκήπων!!!

Σήμαναν οι καμπάνες του Ιερού Ναού μας, γύρω στις 8.30 μ.μ. το σούρουπο της Παρασκευής 27ης Μαΐου 2022, καλώντας τους πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές, στην νυχτερινή αυτή προσευχή που προγραμματίστηκε για τον μήνα Μάϊο του 2022 από τον προϊστάμενο του ναού, αυτήν την φορά προς τιμήν ενός Αγίου της Ορθοδοξίας μαςμε τόση μεγάλη...υπερβολική αγάπη για τα γράμματα και τους ανθρώπους, που οι συνάνθρωποι του εύκολα τον παρεξήγησαν και τον ονόμασαν σαλό, τον Όσιο Ανδρέα τον δια Χριστόν σαλό, που η Εκκλησία μας τον εορτάζει την 28η του μηνός Μαΐου εκάστου έτους 

(...δείτε να θέλετε με ένα κλικ εδώ τον βίο του Αγίου από προηγούμενη ανάρτηση μας)

Η Αγρυπνία μας ξεκίνησε με το Μικρό Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο Εσπερινός με Λιτή και Αρτοκλασία, αλλά και την εισόδευση μέχρι το υπερυψωμένο Προσκυνητάρι της Τρίχρονης Παναγίας μας, που βρίσκεται μπαίνοντας στον κυρίως ναό αριστερά, της εικόνος του Αγίου Ανδρέα και των Ιερών Ενθυμίων που θησαυρίζονται στην εκκλησιά μας, από τους Αγίου Τόπους και τα Ιεροσόλυμα, ρινίσματα από το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου μας, βουλοκέρι από τον Πανάγιο Τάφο, πέτρες από τον Γολγοθά, Άγιο Μύρο, λουλούδια και σπάγκος από τον Επιτάφιο και ένα εκ των 33 κεριών με τα οποία έλαβε το Άγιο Φώς ο Πατριάρχης μας το 2013, οπότε και λάβαμε όλα αυτά τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό μας και εκθέτονται κατά καιρούς, κυρίως δε στις Αγρυπνίες μας, αλλά και όποτε άλλοτε χρειαστεί.

 Ακολούθησε ο Όρθρος της εορτής από την ιδιαιτέρα φυλλάδα του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού, όπου και στους Αίνους όλοι κατευθυνθήκαμε στον νάρθηκα του ναού μας και ο ιεράς μας έχρισε με το λαδάκι της κανδήλας του Επιταφίου του Χριστού μας, δίπλα στην εικόνα του εορταζομένου Αγίου. Η ολονύκτια αυτή ακολουθία συνεχίστηκε με την Δοξολογία και την Θεία Λειτουργία και αποκορύφωμα της την Θεία Κοινωνία, όπου μετάλαβε το σύνολο σχεδόν των αγρυπνούντων...και "επαγρυπνούντων" στην βραδινή αυτή προσευχή μας. Διαβάστηκε και η ευχή για το κόλλυβο του εορταζομένου Αγίου μας και εν τέλει δόθηκε από τον ιερέα μας και η ευχή του Ζωοδότη Χριστού μας προς τους μαθητές που διαγωνίζονται για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα. 

Επόμενη Αγρυπνία μας, για τον Ιούνιο πια, στις 17 του μήνα και ημέρα Παρασκευή, ως είθισται, κατά την Απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής την ίδια πάντα ώρα...πρώτα και πάντα ο Θεός!!! Τέλος μας αποχαιρέτησαν οι ιερείς μας έναν-έναν δίνοντας μας την ευχή τους, το αντίδωρο και λίγο από το κόλλυβο του εορταζομένου Αγίου, ευλογία κάθε φορά της οικογενείας που το προσέφερε.

Χριστός Ανέστη αδελφοί μου!!!

Να' σται όλοι γεροί και δυνατοί αδελφοί μου!!!

TAG