ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΘ' ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΙΤΕ...

 

Η Αγία Άννα μας ευλόγησε σήμερα και τους μαθητές των Σχολείων μας με τους δασκάλους τους !!!

Μετά την μεγαλόπρεπη Υποδοχή που επιφυλάξαμε εδώ στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, για την Αγία Άννα μας και το Ιερό θησαύρισμα αυτό από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. στην είσοδο της συνοικίας των Ανθοκήπων, ακολούθησαν και συνεχίζονται να τελούνται μέχρι και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30 μ.μ. οπότε και θα αποχωρήσει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας μας, οι καθημερινές πρωϊνές και απογευματινές Ακολουθίες.

Σήμερα μάλιστα, την Παρασκευή 27/9 προς το Σάββατο 28/9/2024, από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 12.30 π.μ. θα τελεσθεί και μια  βραδινή, όμορφη και κατανυκτική Ακολουθία, αυτή της Αγρυπνίας, προς τιμήν της Αγίας μας που την φιλοξενούμε στον Ιερό Ναό μας, αλλά και με αφορμή της εορτής του Οσίου Χαρίτωνος και οι λατρευτικές εκδηλώσεις μας δεν θα σταματήσουν καθόλου πρωί-βράδυ. 

Η νεότευκτη εκκλησιά μας θα παραμένει ανοιχτά όλην την ημέρα την περίοδο αυτή για να μπορέσουν όλοι οι πιστοί, να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας μας, που μας ευλογεί πάντα από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, 

αλλά τις ημέρες αυτές έτι περισσότερο, αφού έχουμε την ευκαιρία και την ευλογία να την έχουμε κοντά μας, εδώ στο όμορφο..."σπίτι" που της χτίζουμε.

Τα πρωϊνά καθημερινά τελούνται εναλλάξ από διαφορετικούς ιερείς λειτουργούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Θείες Λειτουργίες και τα απογεύματα τελούνται οι Εσπερινοί της ημέρας με την Ιερά Παράκληση, μια της Αγίας Άννας και μια των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ διαβάζεται από τους ιερείς μας και η Ευχή της Αγίας Άννας για τα άτεκνα ζευγάρια που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και ζητούν τις πρεσβείες της στον Εγγονό της και Χριστό μας, για να τους χαρίσει το Δώρο της τεκνογονίας. Βέβαια στο καθημερινό πρόγραμμα της παραμονής της Αγίας Άννας στον Ιερό Ναό μας, δεν θα λείψει ούτε η Αγρυπνία που και παραπάνω αναφέραμε, αλλά την τελευταία ημέρα μετά τον Εσπερινό θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα και ο Αγιασμός της Πρωτομηνιάς του Οκτωβρίου, λίγο πριν αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας για το..."σπίτι" της στο Άγιον Όρος.  

Εχθές μας επισκέφθηκε εδώ στο Ιερό Ναό μας για προσκύνημα στην Αγία Άννας η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, η κυρία Αθανασία Κυρέζη, ενώ κατόπιν συνεννοήσεως με τον π. Χρυσόστομο Τελίδη σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στον Ιερό Ναό μας και κάποιους από τους μαθητές του Σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους μας. Την Δευτέρα, πρώτα ο Θεός !!! θα υποδεχθούμε και τους υπόλοιπους μαθητές του δημοτικού Σχολείου μας, ενώ προσκεκλημένοι είναι και οι μαθητές με τους καθηγητές τους από τα δυο Γυμνάσια της περιοχής μας, αλλά και το Λύκειο της Νέας Ευκαρπίας, την τελευταία ημέρα της παραμονής της Αγίας Άννας εδώ στην εκκλησιά της και το "σπίτι" που με τόση αγάπη της χτίζουμε, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8.30 μ.μ.

Ελάτε λοιπόν εδώ στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, για να κλίνεται ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο Ιερό Λείψανο της "γιαγιάς" της Ορθοδοξίας...της "γιαγιάς" όλων μας και να της ζητήσετε τώρα που της έχουμε κοντά μας, να πρεσβεύει στον Εγγονό της, μαζί με τον ομόζυγο της Ιωακείμ και την Παναγία και Θεοτόκο κόρη τους, στον Χριστό μας, να μας φυλά και να μας προστατεύει  όλους, μα κυρίως τα άτεκνα ζευγάρια μας, που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν.

Ας έχουμε την ευχή και τις πρεσβείες της !!!

 Σήμερα μάλιστα ας την τιμήσουμε έτι περαιτέρω με την Αγρυπνία μας που θα τελέσουμε το βράδυ προς τιμήν της στον Ιερό Ναό, τον οποίο και συνεχίζουμε σιγά-σιγά να αποπερατώνουμε μέχρι να τελειοποιηθεί πλήρως!!!

Δείτε και το καθημερινό πρόγραμμα των Ακολουθιών κατά την παραμονή της Αγίας Άννας στην Ενορίας μας...

...δείτε & μερικές φωτογραφίες μας !!!























Και τω Θεώ δόξα !!!

TAG