ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ (...την Τετάρτη 8 & την Πέμπτη 9 /11 /2023) ...

...και έτσι γέμισε πάλι η εκκλησιά μας

 με όμορφα παιδικά χαμόγελα!!!

Σε δυο δόσεις ήρθε το 3ο Δημοτικό Σχολείο μας, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στον 1ο εκκλησιασμό τους για την νέα σχολική χρονιά, μια την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 για την εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων ασωμάτων, και μια την επομένη, Πέμπτη για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως.

Γύρω στις 8.45 π.μ. άρχισαν να έρχονται τα πρώτα τμήματα των μαθητών των μικρότερων τάξεων, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, που τους τακτοποιούσαν στα στασίδια του ναού, με τα αγόρια βέβαια να τρέχουν να προλάβουν τις καλύτερες φορεσιές για να ντυθούν παπαδάκια και να γίνουν οι βοηθοί του ιερέως στην Θεία Λειτουργία που σε λίγο θα ξεκινούσε και παίρνοντας από αυτόν για ευλογία στο τέλος μια εικονίτσα με τους Αρχαγγέλους μας.

υλογημένη η Βασιλεία..." εκφώνησε ο λειτουργός ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, και τα παιδιά υπό το άγρυπνο βλέμμα των δασκάλων τους, συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, με την παρουσία και της Διευθύντριας του σχολειού μας να έχει την αυστηρή επιστασία αυτού του 1ου εκκλησιασμού των μαθητών της γειτονιάς μας.

Ετελέσθη και Αρτοκλασία ως είθισται από κάποιον εορταζόμενο ενορίτη μας, αλλά επιπλέον και για τους δασκάλους και τους μαθητές μας, με έναν ευλογημένο άρτο να παραλαμβάνει στο τέλος της Ακολουθίας και η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας η κα Αθανασία Κυρέζη εκ μέρους του Συλλόγου των δασκάλων μας, μα και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο ιερέας μας μίλησε για τους Αγγέλους μας στο σύνολο τους, που αυτήν την ημέρα, την 8η Νοεμβρίου εκάστου έτους, η Ορθόδοξος Εκκλησία μας τιμά και προβάλλει στο Συναξάρι της, θυμίζοντας μας θαύματα και περιστατικά με τους Αρχιστρατήγους Μιχαήλ και Γαβριήλ και πολλά ακόμα, πριν βγάλει αμέσως μετά, και με το κάλεσμα "Μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε", την Θεία Κοινωνία, όπου και μετάλαβε το σύνολο σχεδόν των μαθητών μας, για να πάρουν στο τέλος με την λήξη της Θείας Λειτουργίας και το "Δι ευχών..." το αντίδωρο τους και ένα γλύκισμα μαζί με τον αποχαιρετισμό  από τον πατέρα Χρυσόστομο, και έτσι να γυρίσουν στο σκολειό και στα μαθήματα τους με αυτήν την γλυκιά ανάμνηση που θα τα ξαναφέρει σύντομα και πάλι στην εκκλησιά μας.

Πάνω-κάτω, τα ίδια διαδραματίστηκαν και την επομένη, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στην Θεία Λειτουργία από τα υπόλοιπα τμήματα του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, με τους μαθητές του...τα παιδιά μας!!! να γεμίζουν και πάλι τον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.

Τώρα δεν μένει παρά με ανυπομονησία να περιμένουμε την ερχόμενη Τρίτη, 21η Νοεμβρίου 2023 το πρωΐ, τον εκκλησιασμό για τα Εισόδια της Θεοτόκου και του 4ου Νηπιαγωγείου μας στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας και τους αγαπημένους μας...τους "λιλιπούτιους" μαθητές του, κοντά στα ενενήντα παιδιά, με τους νηπιαγωγούς και την Διευθύντρια του, την κα Γιάννα Καπλάνη με την οποία και συνεννοήθηκε ο ιερέας υπεύθυνος της Ενορίας μας εν ευθέτω χρόνω για την δραστηριότητα αυτή.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και φωτισμένα, 

σ' όλους τους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες !!!


Ο επόμενος εκκλησιασμός θα είναι αυτός του Νηπιαγωγείου μας στις 21/11/2023.

Σας περιμένουμε!!!

TAG