ΤΑ ΖΩΔΙΑ & Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ "Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΝ...ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ"...την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 !!!

Σχόλιον της Ενορίας μας...

Ε
πί τη ευκαιρία της αρχής του καλοκαιριού σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 με την εισαγωγή μας στον καρκίνο και αφουγκραζόμενοι στην ιστοσελίδα μας, την σύγχρονη εποχή μας, με τις δυσκολίες...αλλά και τις ευκολίες της!!! τις τάσεις, τις αδυναμίες της, τις μεγάλες αλλαγές σε σχέση με άλλα αγνότερα χρόνια, πιο όμορφα, πιο ρομαντικά...και λιγότερο πολύπλοκα ίσως!!! διαπιστώσαμε μέσα στην καθημερινότητα των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε...ακόμα και "ανθρώπους της Εκκλησίας", να αναφέρεται συχνά-πυκνά...ειδικά θέλοντας να έρθουν σε επαφή με άλλους και να κοινωνικοποιηθούν, αλλά και ιδιαίτερα στους νέους μας, η ερώτηση: Τι ζώδιο είσαι ;;; 
...και με τι ωροσκόπο παρακαλώ;;; 
Δείτε & ένα άρθρο: "Η πλάνη των ζωδίων"
Βήμα Ορθοδοξίας (9/7/2014)
Και γύρω σε αυτό το ερώτημα έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη παραφιλολογία, έχουν δημιουργηθεί πολλά ύποπτα και αμφιλεγόμενα επαγγέλματα, ξεπήδησαν από το πουθενά μέντιουμ, μάγοι, ευνοήθηκε ο αποκρυφισμός, σε μερικούς φτιάχτηκαν παράξενες, φρούδες προσδοκίες, σε άλλους πάλι υποδείχθηκε ένας ιδιότυπος τρόπος για να ξεκινήσουν κάθε πρωΐ την μέρα τους, τον μήνα τους, ενώ σε άλλους πάλι... αναπόφευκτα!!! δόθηκε η ευκαιρία να πλουτίσουν από την ευπιστία, την απελπισία, το κενό των ανθρώπων που περιγράψαμε πριν, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία που έχουν για να γνωρίσουν, να προβλέψουν το μέλλον τους...ή έτι περισσότερο, να το ελέγξουν !!!   
Η αλήθεια είναι πως το θέμα αυτό πήρε ανεξέλεγκτη τροπή στο διάβα των αιώνων και στην προσπάθεια κάποιων να μαντέψουν το μέλλον, δημιούργησαν την αστρολογία αρχικά και μετά άλλες μορφές..."μαντικών τεχνών", όπως η χειρομαντεία, το διάβασμα της τράπουλας, των ταρό, του καφέ, εξελίχθηκαν κατόπιν, έφθασαν στο ξεμάτιασμα, άρχισαν τα μαντζούνια, μετά έγιναν μαγεία και μετά ξέφυγε το πράγμα και άρχισε να γίνεται επικίνδυνο, πολλές φορές καταστρέφοντας τις ζωές ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων ανθρώπων που έψαχναν στο λάθος μέρος την πνευματική ισορροπία τους.
Τα άστρα, αγαπητοί αναγνώστες των ιστοσελίδων μας και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ενορίας μας, φίλοι πια... μερικοί και δια ζώσης !!! επισκεπτόμενοι ως προσκυνητές, ή ως ενορίτες τον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, εδώ στην Δυτική Θεσσαλονίκη, τα άστρα βρίσκονται πάντα στην θέση τους, αποτελούν το ηλιακό μας σύστημα, και ως δημιούργημα του Θεού μας, ενίοτε κινούνται, στροβιλίζονται, λαμπυρίζουν και με τον τρόπο τους μας διηγούνται την Δύναμη Του. 
Το μεγαλύτερο δημιούργημα του Θεού όμως, ο άνθρωπος, για να τα γνωρίσει καλύτερα τα έδωσε ονόματα, τα ταξινόμησε για να ξεχωρίσει τις ημέρες, τους μήνες, τις εποχές, τα χρόνια, τα μελέτησε ενδελεχώς και έτσι κατέληξε στην δημιουργία μιας ολόκληρης επιστήμης, της αστρονομίας και από τότε οι ανακαλύψεις και το ανήσυχο πνεύμα της ανθρώπινης φύσης χάραξε πολύ δρόμο ανάμεσα στα άστρα και κοιτώντας τον ουρανό.
...τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, περιοδικά, διαδίκτυο,
όλοι ψάχνουν καθημερινά στα άστρα τις τύχες για το μέλλον μας !!!
Τώρα, για το πως φθάσαμε από την επιστήμη της αστρονομίας και της αστροφυσικής στην αστρολογία στα ζώδια και σ΄ όλα τα άλλα..."χαριτωμένα" και ενίοτε επικίνδυνα που ανέφερα  παραπάνω, δείτε το άρθρο αυτό που ακολουθεί, το οποίο..."δανειστήκαμε" από το "Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία", και το οποίο μας άρεσε και το εντάξαμε αυτούσιο μέσα στις καθημερινές αναρτήσεις μας, που σκοπό έχουν την γνώση και την κατήχηση, των ενοριτών μας αρχικά, αλλά σαφώς και των αναγνωστών μας, απλά εμείς το συμπληρώσαμε με ένα μικρό σχόλιο στην αρχή, το διαμορφώσαμε και λίγο έτσι ώστε να ταιριάζει με ύφος της ιστοσελίδας μας, το στολίσαμε εν τέλει και με μερικές σχετικές εικόνες και σήμερα σας το παρουσιάζουμε.
Δείτε το και καλή ανάγνωση!!! 
 
Γιατί δε συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια

*...η πηγή που χρησιμοποιήσαμε για την ανάρτηση μας αυτή είναι η ιστοσελίδα ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR "ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" της 8ης Αυγούστου 2019, και το άρθρο της με τίτλο:

Γιατί δε συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια

Η πρόσφατη Ερώτηση, την οποία έλαβε η ιστοσελίδα του Μαθητικού Τομέα του Συλλόγου “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” (agonistes.gr) είχε ως εξής:

“Γιατί δεν συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια; Στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον έχω άτομα που ασχολούνται με την αστρολογία. Μάλιστα, προσπαθούν να πείσουν κι εμένα πως τα ζώδια είναι ο τρόπος που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο για να προβλέπει το μέλλον. Πως μπορώ με διακριτικότητα να τους εξηγήσω, τι είναι τα ζώδια και γιατί δεν πρέπει να τα πιστεύουμε; Μέχρι στιγμής, κάθε μου προσπάθεια έχει πέσει στο κενό, αφού με κοροϊδεύουν κι με λένε οπισθοδρομική”.

...απίστευτο!!!

Η απάντηση της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Τι είναι τα ζώδια;

Η γη, κάθε χρόνο, διαγράφει έναν κύκλο στον ουρανό ,που λέγεται «ζωδιακός» . Ο κύκλος αυτός από την Αστρονομία έχει διαιρεθεί σε 12 μέρη, που το καθένα πήρε το όνομα του αστεριού που κυριαρχεί. Τα 11 μέρη του κύκλου αυτού έχουν το όνομα ενός μικρού ζώου, ενός ζώδιου, εκτός από ένα, που ονομάζεται «Ζυγός».

Γιατί δε συμφωνεί η Εκκλησία μας με την αστρολογία και τα ζώδια»;

Η Αστρολογία πιστεύει ότι η θέση των άστρων την ώρα που γεννιέται κάποιος βάζει μια ανεξίτηλη σφραγίδα στην προσωπικότητά του, προδιαγράφει το μέλλον του… Στις κινήσεις – επομένως – των άστρων και στους συνδυασμούς τους, θεμελιώνει η Αστρολογία το φρόνημα και την ελπίδα των ανθρώπων, την αγάπη και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.

Η Αγία Εκκλησία μας δεν παραδέχεται τα ζώδια , καθώς το μέλλον μας προγνωρίζει μόνο ο Θεός, ο οποίος μας δημιούργησε ελεύθερους και αυτεξούσιους, μοναδικούς και ανεπανάληπτους, χωρίς η ημερομηνία της γέννησής μας να μας κατατάσσει σε ζώδια και να επηρεάζει τη ζωή μας.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, η Αστρολογία να συμβιβαστεί με την Ορθόδοξη Πίστη μας, που διακηρύττει την ελευθερία του ατόμου, αλλά και την αγάπη του Θεού να ασκεί τη Θεία Του Πρόνοια και να προσφέρει τη Θεία Χάρη Του στους ανθρώπους;

Συμπερασματικά:

Η Εκκλησία μας έχει καταδικάσει την Αστρολογία, η οποία «επικαλείται» «άλλους θεούς», που, κατά την έκφραση της Παλαιάς Διαθήκης, είναι «ου θεοί» ή και «δαιμόνια» (οι θεοί των εθνών δαιμόνια, Ψαλμ. 95, στ. 5). Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ιερούς κανόνες ΚΔ΄ της Άγκυρας και ΛΣτ΄ της Λαοδίκειας , οι οποίοι στους οπαδούς της Αστρολογίας επιβάλλουν αυστηρά επιτίμια, που τους απαγορεύουν τη Θεία Κοινωνία μέχρι και 5 χρόνια.

Και μία άποψη από τον αείμνηστο πατέρα Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, ο οποίος μελέτησε σε βάθος και απέδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα τις πλάνες των αιρέσεων, της μαγείας και της παραθρησκείας: 

«Ο άνθρωπος που θα πέσει θύμα της αστρολογίας χάνει κάθε ίχνος προσωπικότητας, δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις με βάση την προσωπική του άποψη… αναμένει τη «σωτηρία» από την «ανάγνωση» των συνδυασμών των άστρων και των «ζωδιακών σχέσεων».

TAG