Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ...

...την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022,

 στις 9.00 το πρωΐ!!!

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό της "Ιθάκης" μας, των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που και αυτά μαζί με τους κατηχητές και τις κατηχητήριές τους εορτάζουν αυτήν την ημέρα (...θα υπάρχει για την "Ιθάκη" μας, τριπλός συνεορτασμός της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30/1, της εορτής της μητέρας στην Υπαπαντή του Κυρίου μας στις 2/2, αλλά θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της βασιλόπιτας όλων των κατηχητικών ομάδων μας, το Σάββατο 5/2 στις 12.00 το μεσημέρι και είστε όλοι καλεσμένοι) τον καθιερωμένο εκκλησιασμό των Σχολείων της Ενορία μας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Αντιπροσωπεία φέτος μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας υποδεχθήκαμε στην ολοκαίνουργια εκκλησιά μας με την συνοδεία των λιγοστών δασκάλων τους, όμως η ημέρα των Τριών Ιεραρχών εορτάστηκε πανηγυρικά, έστω και λίγο νωρίτερα, την Παρασκευή 28/1/2022, αφού 30 Ιανουαρίου του 2022 είναι ημέρα Κυριακή, ενώ οι Άγιοι Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας τιμήθηκαν ως έπρεπε με Αρτοκλασία και πανηγυρικό λόγο από εντεταλμένο δάσκαλο των παιδιών μας...και φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που επιτάσσει ο κορωνοϊός και η πανδημία του!!!

Έκπληξη για τον ιερέα λειτουργό, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, ήταν το δώρο για την δεύτερη ονομαστική εορτή του στις 27 Ιανουαρίου, οπότε και η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, 

του Συλλόγου των Δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, μια όμορφη γλάστρα που θα στολίζει το γραφείο του από τούδε και στο εξής, αλλά και η ευχητήρια κάρτα από την Διευθύντρια κα  Αθανασία Κυρέζη, που δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας, και τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς της ζεστής γειτονιάς των Ανθοκήπων. 

Ο π. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους καθηγητές τους και ζήτησε να μεταφέρουν την αγάπη και τις ευχές του και στους υπολοίπους που έλειπαν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ μαζί με το αντίδωρο μοίρασε σ' όλους από ένα γλύκισμα και μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών, που είναι οι προστάτες Άγιοι τους, ευλογία του Ιερού Ναού και της Ενορίας μας.

Ακολουθεί αρχείο με φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία, που έγινε ειδικά για τους μαθητές μας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα συνεχίσουν στο Σχολείο τους, μετά την αποχώρηση από τον ναό.

Χρόνια Πολλά ευχόμαστε στα παιδιά μας!!!

Προκοπή και φώτιση από τους προστάτες Αγίους σας, τους Τρείς Ιεράρχες, για την γιορτή σας!!!

















Και του χρόνου καλύτερα...

...ελπίζω και προσεύχομαι!!!

TAG