"28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940" Η ΔΙΠΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ & ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

"...οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες"
(Winston Churchill, Βρετανικό Κοινοβούλιο 24η Απριλίου 1941)
     Η 28η Οκτωβρίου για εμάς τους Έλληνες δεν είναι μια απλή ημερομηνία, μα είναι ένα διπλό ορόσημο στην πολυτάραχη ιστορία μας και στην αταλάντευτη πίστη μας, είναι η πατρίδα μας και είναι και η θρησκεία μας μαζί, είναι η Ελλάδα και ο Χριστιανισμός. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1952 αποφάσισε να μεταφέρει την μεγάλη εορτή της Ιεράς Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου από την 1η Οκτωβρίου όπου εορτάζεται κανονικά, στην 28η για να συνεορτάζεται μαζί με την εθνική μας επέτειο του "ΟΧΙ" κατά των Ιταλών, υποδεικνύοντας έτσι πόσο βαθιές και πόσο ενωμένες είναι οι ρίζες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.
     Τα χρόνια που πέρασαν μετά το ηρωϊκό "Όχι" των Ελλήνων, οι ρίζες αυτές δυνάμωσαν και δέθηκαν ακόμα περισσότερο, μπλέχτηκαν μεταξύ τους και έχτισαν το θεμέλιο του Έθνους μας, έγιναν η ίδια η ιστορία μας. Το Αλβανικό μέτωπο έγινε ο τόπος θυσίας των ένδοξων στρατιωτών μας που τρόμαξαν μια υπερδύναμη, όπως ήταν τότε ο τρομερός Άξονας, η συμμαχία Ιταλών, Γερμανών και Ιαπώνων, που υποδούλωναν ένα-ένα όλα τα κράτη από όπου περνούσαν σχεδόν αμαχητί, για να βρουν όμως σθεναρή αντίσταση εδώ στην μικρή και ασήμαντη γιαυτούς Ελλάδα, που κατάφερε να τους καθυστερήσει και να δώσει την ευκαιρία στους συμμάχους μας να οργανωθούν και να νικήσουν αυτό το αδηφάγο και βλοσυρό θεριό, το φασιστικό ιδεώδες των Γερμανών του Χίτλερ και των Ιταλών του Μουσολίνι που ήθελαν όλους τους λαούς της Ευρώπης κάτω από τον ζυγό τους και την κυριαρχία τους σε όλους τους ελεύθερους λαούς.
       Διηγήσεις από τους ένδοξους μαχητές μας στο Αλβανικό μέτωπο και συγγράμματα της εποχής εκείνης, περιγράφουν την Παναγία να είναι μπροστάρης στον αγώνα τους και σκέπη και προστασία στις μάχες που έδωσαν, διηγήσεις που μας αφήνουν άφωνους για τον ηρωϊσμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας, κάνοντας λαούς ολόκληρους να πλέξουν εγκώμια για το θάρρος μας και να κάνουν μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου βεληνεκούς, να πουν για την πατρίδα μας και τους Έλληνες, πως... 
"οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες". 
...τα θυμάστε αυτά τα λόγια που είπε ο Winston Churchill σε μια από τις ομιλίες του στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941. 
Προς το τέλος δε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ακούσαμε από τον ίδιο τον Στάλιν να λέει σε ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31 Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη τού Στάλιγκραντ καί την συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.
“Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.”. Στην ίδια ομιλία του είπε; “Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε”. 
Ο Στρατάρχης τού Σοβιετικού   ΣτρατούGeorgy Constantinovich Joucov, είπε σε ένα απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ: 
“Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.” 
     Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν για τους ηρωϊκούς Έλληνες του 1940 από γνωστούς και αγνώστους παγκοσμίως, λόγια που μας γεμίζουν υπερηφάνεια, φράσεις που μας συνταράσσουν, ιστορία ηρωϊκή που θα έπρεπε να διδάσκεται  στα σχολεία μας και να την γνωρίζουν στα παιδιά μας. 
 "Σερφάροντας" πρόσφατα στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να πάρω ιδέες για να γράψω αυτό το άρθρο για την ιστοσελίδα της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, ένα ολοκληρωμένο κείμενο που εκτός της ανάμνησης του έπους του ΄40 και των ηρωϊκών πρωταγωνιστών του, να περιέχει και την προσωπική μου άποψη σε σχέση και συνάρτηση αυτών των θαυμαστών ανθρώπων, των υπερηρώων που είπαν "Όχι" στον Μουσολίνι και στον Χίτλερ, με τους σημερινούς Έλληνες και την οδυνηρή πραγματικότητα που διανύουμε, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο όπου ένας δάσκαλος σε μια ομιλία του, αφού είχε κάνει πρώτα μια καταπληκτική  και εμπεριστατωμένη έρευνα, μιλούσε στο σαστισμένο ακροατήριο του για τα κρατικά εγχειρίδια, δηλαδή τα εγκεκριμένα βιβλία του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, που διδάσκονται αυτήν την στιγμή στα σχολεία των παιδιών μας, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
     Στο βίντεο αυτό ανέφερε πολλά ατοπήματα των συγγραφέων των βιβλίων που διδάσκονται αυτήν την στιγμή στα παιδιά μας (συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης κ.τ.λ), σε μια αποστροφή όμως του λόγου του, συγκράτησα κάτι που είπε για ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Δημοτικού, αφιερωμένο στην επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου του 1940. Γράφει λοιπόν το εν λόγω βιβλίο, πως όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος, οι Έλληνες κρύφτηκαν στα υπόγεια τρομαγμένοι, και τότε "θύμωσα" και ντράπηκα με τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου, από όπου διδάσκονται την Ελληνική ιστορία τα παιδιά μας, αφού οι Έλληνες όχι απλά δεν κρύφτηκαν αλλά βγήκαν στους δρόμους και ζητοκραύγαζαν για το γενναίο "Όχι" τους και την έναρξη του πολέμου. Η ιστορία μας επαληθεύεται και αποδεικνύεται μέσα από τα κείμενα των συγγραφέων και τα άρθρα σε εφημερίδες εκείνης της συνταρακτικής περιόδου, ακόμα και βιντεοληπτικό υλικό υπάρχει από τα μέσα εκείνης της εποχής, και έτσι όλοι μας γνωρίζουμε, τι πραγματικά έκαναν οι Έλληνες με την κήρυξη του πολέμου τότε...εκτός βέβαια από τον συγγραφέα του βιβλίου, που όμως αυτό διδάσκεται στα παιδιά μας...ακόμα!!! Το γνωρίζουν μάλιστα και οι ξένοι...όλοι το ξέρουν, εκτός, όπως είπα και πριν, από τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου και της συντακτικής ομάδας του, που αγωνίζεται μαζί και με  άλλους συναδέλφους του λυσσαλέα να παραχαράξει την ιστορία μας και να την υποβαθμίσει. Αλλά "θύμωσα" και με όλους αυτούς τους ανθέλληνες σοφιστές που ενέκριναν όλα αυτά τα κείμενα για να διδάσκονται σήμερα στα παιδιά μας. 
     Ο θυμός δεν ταιριάζει σε ιερέα...θα μου πείτε, και θα έχετε και δίκαιο, όμως περισσεύει στις μέρες που διανύουμε, από όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας πια, προσέξτε της Ορθόδοξης χώρας μας, όπως αποδεικνύεται από το καταγεγραμμένο σε όλα τα Ληξιαρχεία της πατρίδας μας γεγονός, όπου το 90% και παραπάνω του πληθυσμού της, δεν έχει σημασία αν είναι  "ζεστοί" ή "χλιαροί"... ακόμα και "κρύοι" ή αδιάφοροι στην Πίστη τους, είναι όμως βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος. 
     Και αυτός ο θυμός  μεταφράστηκε σε οργή με την πάροδο των τελευταίων χρόνων, βλέποντας την λυσσαλέα προσπάθεια των εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ελληνικής Βουλής, εκλεγμένων από αυτό το τεράστιο ποσοστό των Ορθοδόξων Ελλήνων...ψηφοφόρων τους, που κάθε φορά ξεγελιούνται για μια στιγμή από τα πολιτικά τερτίπια και τις αβυσσαλέες ψευτιές, που ακούν και πιστεύουν τα τελευταία χρόνια για την οικονομική "σωτηρία" τους, μετά από την παραποίηση της ιστορίας της χώρας τους, που δείχνουν να μην αγαπούν, ή να την αγαπούν με άλλον τρόπο από τους κατοίκους της χώρας που εκπροσώπησαν, ενώ βλέπουμε ξεκάθαρα να έχει μπει στο στόχαστρο τους πια, και το θρησκευτικό συναίσθημα και η Πίστη μας. 
       Άρχισαν και μάλλον πέτυχαν, μέσα σε ένα αθεϊστικό παραλήρημα, τον μανιώδη αγώνα τους να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών ή να το υποβιβάσουν ή να το μεταλλάξουν, αρχίζοντας με τα νέα βιβλία των θρησκευτικών που αυτήν την στιγμή διδάσκονται...μαζί με αυτά της "περίεργης ιστορίας" τους, στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων μας και που τόσος ντόρος γίνεται τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για κατάπτυστα βιβλία όπου ανακατεμένα μέσα τους βρίσκουμε την επίσημη θρησκεία του κράτους μας...σύμφωνα με το Σύνταγμα τουλάχιστον, που και αυτό μπήκε στο στόχαστρο τους, την Ορθοδοξία και την εκκλησιαστική ιστορία της, ανάμεσα σε στοιχεία άλλων θρησκειών, να αναμειγνύονται μεταξύ τους χωρίς αρχή, μέση και τέλος, βλέπουμε την ένδοξη ελληνική ιστορία να αμφισβητείται με ανακρίβειες και με σκοπό να αλλοιωθεί ή και να εξαλειφθεί η ένδοξη ελληνική ιστορία μας, αλλά και η Ορθόδοξη Πίστη μας, που έτσι όπως είναι αλληλένδετες και αδιάρρηκτα συνδεδεμένες  "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ", ίσως στέκονται εμπόδια στα μεγαλεπήβολα παγκοσμιοποιημένα σχέδια τους. 
Αποτέλεσμα εικόνας για 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ        Επίσης, σας θυμίζω πως είχαν αφαιρεθεί έντεχνα οι καθιερωμένες αναφορές στις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας προς τα Σχολεία για την πρωϊνή προσευχή, αντιβαίνοντας ακόμα και στο Σύνταγμα της, που δεν δείχνουν να σέβονται ιδιαίτερα, μιας και ο ένας νόμος τους μετά τον άλλο αποδείχθηκαν αντισυνταγματικοί, ένα Σύνταγμα όμως που θεωρεί την προσευχή στα σχολεία αυτής της χώρας υποχρεωτική ως Ορθόδοξο Έθνος που ήμαστε. Τέλος αντιλαμβανόμαστε πως επιχειρήθηκε και ίσως συνεχίσει, η δημιουργία ενός άλλου παράλληλου κράτους, το οποίο όμως είναι παντελώς άγνωστο στους κατοίκους του, ένα "ουδετερόθρησκο", όπως το ονομάζουν οι εμπνευστές του κράτος, που θα αποτελείται μεν από το 90% και πλέον, όπως σας είπα και παραπάνω, από βαπτισμένους στο όνομα της Αγίας Τριάδος, Ορθοδόξους Έλληνες, αλλά θα έχει τις συνήθειες της μειοψηφίας του υπολοίπου 10%. Ένα "δημοκρατικό" και τα άλλα κράτος δηλαδή, όπου θα επικρατεί η μειοψηφία αντί της πλειοψηφίας, ενώ η Δημοκρατία όπως μέχρι σήμερα την γνωρίζουμε, απλά θα διδάσκεται στα σκολειά των παιδιών μας, και ο ελληνικός λαός, ίσως περιγελαστικά και μόνο, να αναφέρεται μεν ως ο "εφευρέτης" της Δημοκρατίας αυτής ανά την υφήλιο, αλλά να απολαμβάνει την παντελή έλλειψη της στην ζωή και στην καθημερινότητα του. Άν αυτό δεν είναι αστείο τότε έχουμε χάσει ομαδικά το αίσθημα του χιούμορ μας.
       Και όλα αυτά βέβαια που παραπάνω αναφέρω στο άρθρο μου είναι σαφώς ανησυχητικά και ενέχεται ο κίνδυνος και μάλιστα μέγας μπροστά στο οργανωμένο και καλά σχεδιασμένο δημιούργημα αυτής της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές της. Όμως η Ελλάδα αντιστέκεται, η Παιδεία της δεν είναι μόνο τα κείμενα που καλούνται να διαβάσουν οι μαθητές των σκολειών μας, αλλά είναι οι δάσκαλοι μας που και αυτοί στενοχωριούνται και αντιστέκονται με τα μέσα που διαθέτουν και αν όλοι εσείς οι γονείς, εμείς οι ιερείς, η Εκκλησία επίσημα, οι φορείς αυτού του τόπου, οι Δήμοι και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι κάνουμε την δουλειά μας, τότε έχουμε ελπίδα για μια Ελλάδα με αξίες, με ήθος, με ιστορία, με σημαία, με προσευχή, με Εθνικό Ύμνο, με εικόνες και Αγίους, με τακτικούς  εκκλησιασμούς με Κατηχητικά Σχολεία...με Ελλάδα και με Ορθοδοξία!!!
Σχετική εικόνα     Με ακόμα μια παράμετρο, τον "Μακεδονικό αγώνα" και την "Μακεδονία" μας, ...που "λάμπει από Ελλάδα και Ορθοδοξία", όπως λέει το τραγούδι που ακούστηκε πολύ τελευταία από τους Θεσσαλονικείς και όλους γενικά τους Μακεδόνες, πριν τελικά ονομάσουν "Βόρεια Μακεδονία" τα Σκόπια και τώρα ξεχάστηκε, όπως τόσα και τόσα χτυπήματα που δέχθηκε η χώρα μας και η υπερηφάνεια μας, θα κλείσουμε το σημερινό άρθρο μας, που φαινομενικά μπορεί να μην έχει σχέση με το έπος του '40, όμως αν το καλοσκεφτούμε θα δούμε πως η γενναιότητα εκείνων των ανθρώπων, των Μακεδονομάχων μας το 1904 έως το 1908, ήταν ο προπομπός του σημερινού Ελληνικού Έθνους και των σημερινών ορίων και συνόρων της χώρας μας και συγκεκριμένα του βορείου τμήματος της, της Θράκης και φυσικά της Μακεδονίας. 
Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονικος αγώνας      Η Θεσσαλονίκη και η απελευθέρωση της τότε, το 1912, από Τούρκους, Βούλγαρους και κάθε λογής άλλων εχθρών που την επιβουλεύονταν, την ζήλευαν και την ζηλεύουν ακόμα για την ομορφιά και τον πλούτο της, ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης και Πολιούχος της  που εορτάζεται αυτές τις ένδοξες ημέρες της ιστορίας της πατρίδας μας από τους Θεσσαλονικείς και προβάλλεται από την Εκκλησία μας ως παράδειγμα ανδρείας και πίστης, είναι οι πρωταγωνιστές στο τέλος του Οκτώβρη, την 26η και την 28η Οκτωβρίου, δημιουργώντας μας μια αίσθηση ανάτασης, χαράς, υπερηφάνειας και ευτυχίας που τόσο έχουμε ανάγκη. 
Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονίκη 1912      Όμως, όλοι οι Μακεδόνες νοιώσαμε τις προηγούμενες χρονιές να επισκιάζεται αυτή η χαρά και ο ενθουσιασμός αυτής της χρονικής περιόδου, της θύμησης του ένδοξου έπους του '40, βλέποντας την Μακεδονία μας να ξεπουλιέται ως ξένο σώμα της χώρας αυτής, ή ως ένα κομμάτι χωρίς ιδιαίτερη αξία, και μάλιστα από τους ίδιους τους πολιτευτές της, τον Πρόεδρο της, τους βουλευτές και τους υπουργούς της, τον ίδιο τον πρωθυπουργό της, οι οποίοι ορκίστηκαν να προασπίσουν το Σύνταγμα της και ότι απορρέει από αυτό. Τους κοιτάξαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σήμερα ακόμα, να μας αποκαλούν "ακροδεξιά στοιχεία" και φασίστες επειδή αντιδράσαμε στα σχέδια τους, τους κοιτάξαμε τότε σαστισμένοι εμείς οι Μακεδόνες να πανηγυρίζουν εν εξάλλω  καταστάσει επειδή το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν μας ανήκει πια, αλλά το δώσανε σε μια πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, ονομάζοντας την "Βόρεια" Μακεδονία, που μέρα με την μέρα βλέπουμε, κανέναν μα κανέναν από την γείτονα αυτή χώρα να μην χρησιμοποιεί, έστω και για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, τους είδαμε σε απευθείας μετάδοση να υπογράφουν μια κατάπτυστη συμφωνία χωρίς την νομιμοποίηση του λαού τους, παραδίδοντας μαζί με το όνομα, και γλώσσα και ιστορία και εθνότητα, δίνοντας οντότητα σε μια χώρα που με αλυτρωτισμό, φανατισμό και εχθρότητα, αμφισβητεί τα σύνορα μας αλλά και ότι εμείς αποκτήσαμε στην αρχαία, βυζαντινή και νέα ιστορία μας, τις περισσότερες φορές με αίμα, θυσίες, πόνο, θάνατο, προσφυγιά και φτώχεια.
      Έλληνες ήρωες, δόξασαν στην αρχαιότητα την πατρίδα τους και την έκαναν παγκοσμίως γνωστή για την δημοκρατία, την ευφυΐα των στρατηγών της, τον ηρωϊσμό των στρατιωτών της, αλλά και την τέχνη,
Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονίκη 1912την φιλοσοφία, τα γράμματα και τις επιστήμες, πολύ αργότερα οι απόγονοι της την έφεραν και πάλι στο απόγειο της δόξας της στους βυζαντινούς χρόνους κάνοντας την αυτοκρατορία με έδρα και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, αναδεικνύοντας μεγάλους Πατριάρχες, Αυτοκράτορες, Αγίους, Μάρτυρες, διδάσκοντας πολιτισμό και μεγαλοπρέπεια όταν βασίλευε στον υπόλοιπο κόσμο ο μεσαίωνας, ο σκοταδισμός και η ειδωλολατρεία. 
       Για να έρθουν κατόπιν τα μαύρα πεντακόσια χρόνια της σκλαβιάς μας στους Τούρκους κατακτητές, έναν επεκτατικό λαό που ακόμα και στις μέρες μας, τον 21ο αιώνα, ζητά...απαιτεί, στα πλαίσια της πατρίδας της καρδιάς του Σουλτάνου του, της "γαλάζιας πατρίδας" του, κομμάτια από όλα τα κράτη που συνορεύουν μαζί του, ενός βάρβαρου λαού που μπορεί να κατάφερε να κατακτήσει την ελληνική γη αλλά όχι την ελληνική ψυχή, αλλά εν τέλει, να αναβιώσει και πάλι το Ελληνικό Έθνος, να επαναστατήσει με γενναιότητα, να αναδείξει και πάλι ήρωες, λεβέντες και πατριώτες, να ελευθερωθεί και από τις στάχτες του να αγωνιστεί με άνισους όρους όμως έναντι των υπολοίπων λαών του κόσμου, που έχοντας την ελευθερία τους ως δεδομένο, προόδευσαν με ταχύτατους ρυθμούς αφήνοντας την σκλαβωμένη Ελλάδα να παραμείνει ουραγός και φτωχός συγγενής μιας Ευρώπης που δεν την βοήθησε όταν έπρεπε, ίσως και να την υπονόμευσε κιόλας όταν βρίσκονταν κάτω από την βάρβαρη τουρκική κυριαρχία. 
       Ενώ βλέπουμε και σήμερα...στο ίδιο έργο θεατές, τους "συμμάχους" μας, Ευρωπαίους και Αμερικάνους, να σφυρούν αδιάφορα βλέποντας τους νεοοθωμανούς να μιλούν πάλι και να λένε πως τους ανήκει η μισή υφήλιος
...και όχι μόνο να μιλούν, αλλά και να λιγουρεύονται τις  γειτονικές περιοχές τους...την μισή Ελλάδα εννοώ, και να ονειρεύονται μια οθωμανική αυτοκρατορία με τα όλα της!!! τον σουλτάνο της, τις γενοκτονίες της, την γαλάζια πατρίδα της, τα πάντα, και να απειλούν τους πάντες, ενώ παράλληλα να καταρρέει η οικονομία τους εξαιτίας του μεγαλοϊδεατισμού και των πολεμικών εξοπλισμών τους, για να εφαρμόσουν τα επεκτατικά σχέδια τους, ενώ παράλληλα, οι... επαναλαμβάνω..." σύμμαχοι" μας, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και του Ν.Α.Τ.Ο. ακόμα και ο Ο.Η.Ε. αναίσχυντα να βάζουν πλάτες στους "πελάτες" τους και να τους πουλούν τα όπλα αυτά που χρειάζονται για να μας καταστρέψουν, παρότι ως Έλληνες ανήκουμε σ' όλες αυτές τις συμμαχίες, ενώ οι Τούρκοι σε πολλές από αυτές όχι, ενώ συγκεκριμένα στην Ατλαντική Συμμαχία είμαστε άσπονδοι "φίλοι", ενώ οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει να μην τις τηρούν...έτσι, γιατί μπορούν!!! με τους γείτονες τους να υποφέρουν από τον υπέρμετρο επεκτατισμό και την απίστευτη αλαζονεία τους. 
        Η Ελλάδα, μόνη της πάλεψε στην νεότερη ιστορία της, πήρε μέρος στον Μακεδονικό αγώνα και έβγαλε ήρωες που θα έπρεπε να διδάσκονται στα σκολειά μας, λίγο αργότερα στους Βαλκανικούς πολέμους έδωσε το παρόν βάζοντας τα με γίγαντες και αργότερα έζησε τον πόνο και την προσφυγιά χάνοντας την ίδια την καρδιά της στην Μικρά Ασία και στον Πόντο που καταστράφηκαν διαδοχικά το '19 και το '22, αλλά παίρνοντας ενεργά και καθοριστικά μέρος στον 1ο και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, πάντα με ηρωϊσμό και αυτοθυσία που άφησε άφωνους τους συμμάχους της σε όλους αυτούς τους πολέμους κατά των Τούρκων, Βουλγάρων, Ιταλών και Γερμανών, οι οποίοι μάλιστα κοιτούν αδιάφορα όταν τους ζητούμε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε για τις σφαγές στα χωριά και στις πόλεις μας από τον "φύρερ" τους τότε, αλλά αλίμονο και Ελλήνων, μέσα σε έναν εμφύλιο που κράτησε πολύ, που δίχασε την χώρα μας σε δεξιούς και αριστερούς, σε πατέρα και υιό, σε αντάρτες, πατριώτες και προδότες, δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, φασίστες, ναζιστές και δημοκράτες, που σκόρπισε το μίσος από Έλληνα σε Έλληνα και πλήγωσε την Ελλάδα μας βαθιά και ίσως ανεπανόρθωτα. 
         Και μετά από τόσους αγώνες για την Δημοκρατία, που εδώ γεννήθηκε, και για την Ελευθερία, που εδώ υμνήθηκε όσο πουθενά αλλού, ήρθε αναπάντεχα ακριβώς το αντίθετο, για να μας υποδείξει τα χάλια μας, ήρθε η δικτατορία, ήρθε ο στρατός, τα τανκς, τα βασανιστήρια, οι εξορίες, ήρθε η Μακρόνησος και άλλα χαριτωμένα χίλια-μύρια βάσανα για τον Έλληνα. Μέχρι που έγινε αιτία ή τότε Ελληνική Κυβέρνηση των συνταγματαρχών ακόμα και για την εισβολή των Τούρκων, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία που χρόνια περίμεναν, και την διχοτόμηση της Κύπρου μας, που ακόμα αιμορραγεί εξαιτίας μας. Όμως μια χούφτα νέοι, τότε φοιτητές, μια χούφτα Έλληνες ενώσανε την φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους και με μια φωνή πήρανε την ελευθερία τους πίσω και έτσι αποκαταστάθηκε και πάλι η Δημοκρατία. Μόνο όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι νικούν, ενώ διχασμένοι γίνονται έρμαιο του ενός και του άλλου. Και όλο αυτό το ζούμε και το ξαναζούμε ανά τους αιώνες και μυαλό δεν βάζουμε, αλλά επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη μας...και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!!!
         Για να ζήσει μέχρι σήμερα τι, η πατρίδα μας; Τον απόλυτο εξευτελισμό της από τους ίδιους ευρωπαίους, υποτίθεται "συμμάχους" της, και όχι μόνο, την οικονομική κρίση, την πτώχευση της, τους πλειστηριασμούς της περιουσίας τους και των capitol controls, τις Τράπεζες που δάνειζαν αφειδώς αδαείς πολίτες και τώρα τους παίρνουν ότι έχουν και δεν έχουν, τα δυσβάστακτα μνημόνια, την ανεργία, τα συσσίτια και την φτωχοποίηση της, την εγκληματικότητα σε άλλη κλίμακα, βάρβαρη και αιματηρή, σε έναν άλλο διαφορετικό αυτήν την φορά "πόλεμο", με θύματα την νεότητα αυτού του τόπου που μετανάστευσε για να επιβιώσει, τους γέροντες συνταξιούχους, τους αρρώστους με κατεστραμμένο σύστημα υγείας, τους μαθητές με περίεργη Παιδεία, τους εργάτες χωρίς εργασία ή μια περίεργη εκδοχή της, τους επιστήμονες με αμοιβή φιλοδώρημα να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν, τους άστεγους μια καινούργια τάξη πολιτών χωρίς αξιοπρέπεια, τους ξένους μετανάστες, τους πρόσφυγες που συνωστίζονται σε απάνθρωπες δομές εγκατάστασης. 
      Αυτά έζησε η πολύπαθη Ελλάδα μας από την "αγάπη" των "συμμάχων" της, τα τελευταία δέκα χρόνια απροκάλυπτα, ενώ κεκαλυμμένα τα ζει αιώνες τώρα από τους ίδιους και τους ίδιους..."φίλους" φυσικά!!! Τότε εμάς τους Έλληνες μας έδειχναν με το δάκτυλο, χαρακτηρίζοντας μας, ως τεμπέληδες και αναξιόπιστους, ενώ μετά βδελυγμίας ήθελαν να μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μας πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα!!! Τώρα μας επιβραβεύουν και μας ζηλεύουν αφού εμείς, εν αντιθέσει με αυτούς, ξέρουμε τι θα πει θυσία, γνωρίζουμε πως γίνονται οι αγώνες που αυτοί δεν χρειάστηκε να δώσουν ποτέ. 
     Και κατόπιν, το 2020, που όλοι μας επαινούσαν για την τόσο μεγάλη οικονομική επιτυχία και επάνοδο μας,
 ήρθε μια άλλη κρίση, υγειονομική αυτήν την φορά παγκόσμια κρίση, όπου αρχικά και σ' αυτήν βγήκαμε πρωταθλητές στον αγώνα αυτό κατά της πανδημίας και του ιού τους, της νόσου covid-19, ενός κορωνοϊού, όπου  ακόμα, δυο χρόνια μετά, εξακολουθούμε να ταλαιπωρούμαστε από τα "επικείμενα νοσήματα" μιας νόσου που πιθανότατα οι ίδιοι δημιούργησαν και διέσπειραν... ηθελημένα ή όχι, ίσως για να μας "ξεκάνουν", καταστρέφοντας όμως από βλακεία μάλλον ή και υπέρμετρη πονηριά...τι να πω!!! όχι μόνο όσους είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, αλλά τελικά και την ίδια τους την ύπαρξη, βουλιάζοντας την παγκόσμια οικονομία, ή μπορεί να ήταν και ο σκοπός τους εξ' αρχής. Βέβαια αμέσως μετά ανακάλυψαν το εμβόλιο για την θεραπεία της υφηλίου, που πρέπει να το κάνουν όλοι για να έχει αποτέλεσμα και το οποίο πια είναι ο μονόδρομος μας για την συνέχιση της ζωής στον πλανήτη...αν βέβαια καταφέρουν να μας πείσουν όλους να εμβολιαστούμε. Προς το παρόν έχουμε μέλλον ακόμη...τόσο στην νόσηση 
από την περίεργη αυτή αρρώστια, αφού δεν εμβολιάζεται πλέον κανείς και "σκοτώνονται"...μεταφορικά και κυριολεκτικά, εμβολιασμένοι με ανεμβολίαστους για να επιβιώσουν, όσο και στους θανάτους από την μεγάλη μεταδοτικότητα του, άλλοι άρρωστοι στα σπίτια τους και άλλοι διασωληνωμένοι στις εντατικές...και όποιος αντέξει!!!
        Και τώρα...τώρα που η πανδημία φαίνεται να τελειώνει και η κανονικότητα μας επιστρέφει στην προηγούμενη τροχιά της, ή περίπου, άρχισε να διαφαίνεται μια νέα απειλή, αυτήν την φορά ενεργειακή, που εκτίναξε τις τιμές στα καύσιμα και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά στα ύψη χωρίς λόγο και αιτία...φανερή τουλάχιστον αυξάνοντας τα πάντα...και όποιος αντέξει, όπως είπα πριν!!!
        Μια διαφορετική υφήλιος ξεμερώνει αύριο, και στην Ελλάδα μας ζούμε την καθημερινότητα μας πολύ διαφορετικά από τους προγόνους μας. Και αυτή η Ελλάδα δεν είναι καλή, δεν μας αρέσει, αλλά εμείς την κάναμε έτσι. Εμείς βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Οι γενιές που πέρασαν δεν διδάχθηκαν Χριστό, δεν πήγαν Εκκλησία, δεν άκουσαν Ευαγγέλιο, 
Αποτέλεσμα εικόνας για απελευθέρωση της μακεδονίας 1912δεν γνώρισαν κατηχητικό, και στο σπίτι τους ποτέ δεν άναβε καντήλι, δεν μύριζε λιβάνι, δεν μεγάλωσαν με ιδανικά, στα σκολειά τους δεν σήκωσαν την σημαία, δεν έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, δεν έκαναν Αγιασμό αρχίζοντας την σχολική χρονιά τους, δεν είπαν την προσευχή τους το πρωΐ, δεν είχαν τα θρησκευτικά για μάθημα, οι εικόνες των Αγίων μας βγήκαν πάνω από τον πίνακα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των δημοσίων κτηρίων, δεν έγιναν παρελάσεις, δεν ρίγησαν από υπερηφάνεια για το παρελθόν τους, παρά μόνο πήραν άχρηστα πτυχία...άσκοπα διδακτορικά, μεταπτυχιακά και επαίνους χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, νομίζοντας πως προετοιμάστηκαν για το μέλλον. Ποιο μέλλον; Ένα μέλλον χωρίς το "Όχι" των προγόνων τους, που σήμερα γιορτάζουμε, αλλά το "Ναι" σε όλα, που πιθανότατα θα γραφτεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος, με τα πιο μελανά γράμματα στην ελληνική ιστορία, και για το οποίο ίσως μετανιώσουμε αργότερα, όταν θα είναι πια πολύ αργά...κατηγορώντας φυσικά τον "ανάλγητο" Θεό για τη κατάντια μας!!!
         Ας έχουμε πάντα τα μάτια μας στραμμένα στα νιάτα της πατρίδας μας και στην νεολαία μας, για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο πιθανόν εξαρτάται από εμάς και μόνο εμάς...αν το εμπιστευθούμε σε αυτούς, και μόνο σε αυτούς!!! 
      Χρόνια Πολλά Έλληνες...
Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη!!!
Η Εθνική επέτειος του "ΟΧΙ"!!!
   Πέμπτη 28η Οκτωβρίου του 2021 αύριο, και ενώ η Εκκλησία μας μαζί με τον λαό του Θεού πανηγυρίζει το πρόσωπο της Παναγίας με την εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της, πανηγυρίζει και το Ελληνικό Έθνος και όλοι μας  ξαναθυμόμαστε το πιο  βροντόφωνο ΟΧΙ που ακούστηκε ποτέ παγκοσμίως.
   Η Ελλάδα μας το 1940 ήταν μια χώρα βασανισμένη, φτωχή και  ανήμπορη που αγωνιζόταν να σταθεί στα πόδια της μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και την Μικρασιατική καταστροφή, ίσως μάλιστα με τις πρακτικές μας να την καταντήσαμε να συνεχίζει να είναι έτσι ακόμα και σήμερα, μια χώρα όμως που εμπόδιζε τον δρόμο της πανίσχυρης Γερμανίας και των Ιταλών συμμάχων της, του άξονα που κήρυξαν τον πόλεμο σε όλη την ανθρωπότητα
   Θα μπορούσε να την παρουσιάσει κάποιος την χώρα μας σαν έναν απλό, ξύλινο και λεπτό φράχτη απέναντι στον δυνατό και πολυάριθμο στρατό των Γερμανών, που  συμμαχώντας με τον Ιταλικό στρατό, κατακτούσε  αμαχητί την μια χώρα μετά την άλλη. Αυτό το μικρό και χωρίς σημασία φαινομενικά εμπόδιο στα σχέδια του άξονα των Γερμανών και των Ιταλών όμως, με απίστευτη γενναιότητα πρόταξε τα στήθη του και με απίστευτο θάρρος φώναξε το θρυλικό "Όχι" του, που ακούστηκε δυνατά σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, έναν κόσμο που τότε γονάτιζε αμαχητί μέρα με την μέρα μπροστά στον γερμανικό επεκτατισμό.
      Μετά ακολούθησαν οι μάχες των Ελλήνων με τους επίδοξους κατακτητές τους, που θύμιζαν την μάχη του Δαβίδ με τον Γολιάθ, θύμιζαν την μάχη του Αγίου Νέστορα που σήμερα εορτάζουμε, μαθητή του Αγίου Δημητρίου που εορτάσαμε χθες και που με την ευλογία του πάλεψε με ένα θεριό της εποχής, τον ανίκητο Λυαίο, ένα παράδειγμα προς μίμηση από τους Αγίους που προβάλει αυτές τις ημέρες η Εκκλησία μας, μάχες που μπορεί τελικά να μην ήταν νικητήριες...πως θα μπορούσαν άλλωστε!!! παρέμειναν όμως χαραγμένες στην παγκόσμια ιστορία ως μάχες απίστευτα ηρωικές και προς στιγμήν σταμάτησαν την φόρα των Γερμανών, δίνοντας τον χρόνο στους συμμάχους μας Ευρωπαίους να ανασυνταχθούν και αργότερα να νικήσουν τον παγκόσμιο αυτό εχθρό.
      Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν αναίμακτα, αλλά άφησαν πίσω τους πολύ πόνο, πείνα, θάνατο, καταστροφή, όμως έκανε το Ελληνικό έθνος να είναι υπερήφανο για τους ήρωες του, υπερήφανο για τους γενναίους προγόνους του, μια υπερηφάνεια που αγωνίζονται λυσσαλέα την ειρηνική, κατά τα άλλα σημερινή εποχή μας, οι τότε εχθροί μας, που ουσιαστικά "νικήθηκαν" από μια χούφτα Έλληνες, και τώρα συνεταίροι μας πια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μας την πάρουν. 
    Τους κακοφάνηκε τότε η αναπάντεχη αντίσταση μας, τους κακοφαίνεται και τώρα...και σαν να μην άλλαξε τίποτε αγωνίζονται με κάθε μέσον, οικονομικό μέχρι πριν από λίγα χρόνια που βγήκαμε από τα μνημόνια που μας επέβαλαν τότε για να μας καθ' υποτάξουν και να μας ταπεινώσουν. Τώρα συνεχίζουν την ταπεινωτική συμπεριφορά τους, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε με τους τούρκους ταραξίες στην ευρωπαϊκή κατά τα άλλα επικράτεια, δείχνοντας μηδενική αλληλεγγύη στην "σύμμαχο" Ελλάδα και σχεδόν υποστηρίζοντας τους τούρκους πελάτες τους, αλλά σίγουρα κάνοντας εμπόριο όπλων για το προσωπικό κέρδος τους και το κέρδος των δικών τους κρατών, όλων να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υποβοηθά πολέμους μεταξύ κράτους μέλους της, όπως η Ελλάδα και κράτους ταραξία, όπως η Τουρκία. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνες προσφυγικό  Στις μέρες μας η μικρή και κουρασμένη Ελλάδα, πολύπαθη και  ταλαιπωρημένη, ακόμα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αγάπης στους Ευρωπαίους "φίλους" της, αυτήν την φορά μέσα από ένα άλλο πρόβλημα που μαστίζει και φοβίζει την ανθρωπότητα, πρόβλημα που η ίδια σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δυνατούς της γης, δημιούργησε οργανώνοντας ακόμα πολέμους μεταξύ των λαών και οδηγώντας στον θάνατο και στην προσφυγιά χιλιάδες αμάχων και αθώων ανθρώπων, 
Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγικό
οι οποίοι απεγνωσμένα χτυπούν τώρα για βοήθεια την πόρτα της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουν όμως τα κλειστά σύνορα της και την αδιαφορία τους, ενώ βλέπουμε με έντονη δυσαρέσκεια να χρησιμοποιούνται από την γείτονα Τουρκία ως μοχλός πίεσης και απειλή στην Ευρώπη για να της κάνει αυτή τα χατίρια και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό τους ανοίγοντας διάπλατα τα σύνορα της και προσφέροντας τους καταφύγιο, ένα άσυλο σε δικαίους και αδίκους όμως, κάτι που θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα ανεπανόρθωτη ζημία για τον φιλόξενο ελληνικό λαό και θα χαρακτηριστεί και ως μέγα σφάλμα από τον ιστορικό του μέλλοντος. 
    Τελειώνοντας το άρθρο μου, εύχομαι και προσεύχομαι, αυτήν την φορά, εμείς να "νικήσουμε" τους Γερμανούς φίλους μας, και η Ευρώπη τους...έτσι όπως την καταντήσανε, να δει τις πραγματικές μελλοντικές προοπτικές της Ελλάδος, που αναβιώνει και πάλι,
Αποτέλεσμα εικόνας για 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ
γιατί αλλιώς ξέρουμε τι μας περιμένει από μια ενδεχόμενη οικονομική ή κοινωνική, ή υγειονομική, ή ενεργειακή, ή οποιασδήποτε μορφής ήττας μας, γιατί έχουμε ξαναζήσει την Γερμανική κατοχή, γιατί έχουμε νοιώσει στο πετσί μας την "αγάπη" των συμμάχων μας.
     Η Παναγιά όμως, που αύριο γιορτάζει μαζί με ολόκληρο το ελληνικό έθνος την Φωτοφόρο Σκέπη της, που απλώνεται και σκεπάζει όλες τις αδυναμίες που έχουμε, μας αγαπά και δεν θα αφήσει την Ελλάδα μόνη της και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά, θα την προστατέψει και θα την βοηθήσει και πάλι. Φτάνει εμείς να της το ζητάμε κάθε Κυριακή...κάθε μέρα...σε κάθε γιορτή της, φτάνει εμείς να την θέλουμε κοντά μας, μαζί με τον Σωτήρα Υιό της, αλλά και την "Γιαγιά" και τον "Παππού" του Χριστού μας, τους γονείς της, τον Θεοπροπάτορα Ιωακείμ και την Θεοπρομήτορα Άννα, μα και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας Του...ειδικά δε τον Άγιο Δημήτριο μας, τον Μυροβλύτη μεγαλομάρτυρα, προστάτη και πολιούχο Άγιο της Πόλης μας, της Θεσσαλονίκης!!!
Ένα βροντερό "Ζήτω"
 για όλους τους ήρωες μας 
& ένα "Όχι" για μια Ελλάδα χωρίς Χριστό, Παναγία & Αγίους  !!!

Αρχιμανδρίτης  Χρυσόστομος Τελίδης
TAG