ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ.Ν.ΣΤ, ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10/2021 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠ[ΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ, ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ...

...ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΣ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΒΑΡΝΑΒΑ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ 12ης & 13ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ & 17 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10/2004.

Εις έτη πολλά Δέσποτα!!!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ.Ν.ΣΤ

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας ιερούργησε,  την Κυριακή   10 Οκτωβρίου 2021ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, διηγήθηκε το θαύμα στην πόλη Ναΐν: τη συνάντηση του Κυρίου με την πένθιμη πομπή, τη συνομιλία Του με την πονεμένη μητέρα, έχει χάσει το μονάκριβο παιδί της και το προέπεμπε στην τελευταία κατοικία του. Ο Κύριος απευθύνεται στη μητέρα με τούτα τα λόγια: «μη κλαίε». Στη συνέχεια, απευθύνεται στο νεκρό: «Νεανίσκε σοί λέγω εγέρθητι». Σήμερα το Ευαγγέλιο, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, αποτυπώνει δυο πορείες: στην πρώτη, που εισέρχεται στην πόλη, ηγείται ο Κύριος, Τον πλαισιώνουν οι μαθητές Του. Στη δεύτερη πορεία, που εξέρχεται της πόλης, κυριαρχεί ο θάνατος, η θλίψη, η φθορά. Στη συνάντηση αυτή  αναμετριέται η ζωή με το θάνατο και νικά…. η Ζωή!

Ο Χριστός με το θαύμα βεβαιώνει την ανάστασή μας και την κατάργηση του κράτους του θανάτου. Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίαςΤη φθορά και το θάνατο θα τα νικά πάντα η ζωή! Θα νικά πάντα ο Χριστός: «Εξήλθε νικών και ίνα νικήση». Αυτός που ακούει και πιστεύει στα λόγια του Χριστού, θα ζει παντοτινά!!».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης εκ μέρους των πατέρων της Μητροπόλεως, αλλά και του πιστού λαού, ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 17 έτη από την εις Αρχιερέα εκλογή του, μακροημέρευση και ενίσχυση από το Θεό για τη συνέχιση της ευκλεούς ποιμαντικής διακονίας του.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πΧρυσόστομος Τελίδης πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο μία δερματόδετη έκδοση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών και το Ημερολόγιο του Ιερού Ναού, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών έψαλε το πολυχρόνιον.

Εκ του Γραφείου Τύπου

...και ένα δικό μας σχόλιο...

* ευχαριστούμε από καρδιάς την κα. Μαρία Χαραλαμπίδου για την σύνταξη του Δελτίου Τύπου, τις όμορφες φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αναρτούμε και εμείς τις δικές μας φωτογραφίες ..."επιδεικνύοντας" με καμάρι τον Ιερό Ναό μας, που πριν 2 χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε τα Θυρανοίξια του,

ευχόμενοι όμως παράλληλα και Έτη Πολλά και ευλογημένα και ευτυχισμένα, για την επέτειο των 17 ετών από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του.

Σεβασμιώτατε ως αόρατο σημάδι της αγάπης μας μπορείτε να μας κοιτάξετε στα μάτια, και θα την βρείτε, όμως, όπως έλεγε και ο μακαριστός Γέροντας μας Διονύσιος, πάντα χρειάζεται και το ορατό σημείο. 

Έτσι, για να σας υπενθυμίζει διαρκώς την αγάπη μας, η Ενορία των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων, σας προσφέρει το δερματόδετο αυτό βιβλίο με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, της μάνας του Χριστού μας και κόρης λατρευτής των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννης, του "παππού" και της "γιαγιάς" Του.

Και φυσικά σας προσφέρουμε και το ημερολόγιο-αγιολόγιο της νέας χρονιάς, του 2022, στολίδι στο εικονοστάσι σας, αφιερωμένο φέτος στην Οικογένεια του Χριστού μας, όπου απεικονίζεται στο εξώφυλλο, ένθρονη η Παναγία μας να κρατά με στοργή και δέος τον Χριστό μας, ενώ δεξιά και αριστερά να στέκονται δεόμενοι οι γονείς της, ο Ιωακείμ και η Άννα και να τον παρακαλούν να χαρίσει σε όλα τα νεαρά ζευγάρια μας, που έρχονται στον όμορφο και ολοκαίνουργιο ναό που τους χτίσαμε, και που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν, το μεγάλο Δώρο της τεκνογονίας.

Να τα εκατοστίσετε Δεσπότη μας!!!

Πρώτα δείτε το βίντεο από την ομιλία του...

Βίντεο 1ον

Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, επί του Ευαγγελίου της Κυριακής 10/10/2021, της γ' εβδομάδος του Λουκά (Λουκά Ζ' 11 - 16)  του θαύματος της αναστάσεως του γιού της χήρας της Ναΐν.

...και μετά τις φωτογραφίες της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως μας...














































































...και τέλος δείτε και τις δικές μας φωτογραφίες από την επίσκεψη του Επισκόπου μας, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στον καινούργιο Ιερό Ναό μας, που πριν από δυο μόλις χρόνια μπήκαμε μέσα, μετά από τα επίσημα Θυρανοίξια του από αυτόν, την παρουσία πολλών ιερέων φίλων μας και πλήθος λαού που ήρθε στην χαρά μας...

























Εις έτη πολλά & ευλογημένα Δέσποτα!!!
TAG