ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (Παρασκευή 1 προς Σάββατο 2/10/2021) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΚΥΠΡΙΑΝΟ & ΙΟΥΣΤΙΝΑ...

...πάλι "κοκκίνησε" η πόλη μας!!!

...και έτσι ξεκίνησε η Αγρυπνία μας στις 8.00 μ.μ. αντί για τις 8.30 μ.μ. λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από την 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. 

Ετελέσθη πρώτα το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, κατόπιν ο Εσπερινός με Λιτή και Αρτοκλασία, οπότε εισοδεύθηκε και τέθηκε σε προσκύνηση, καθ' όλην την διάρκεια της Αγρυπνίας μας, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας που θησαυρίζεται στον ναό μας, στο υπερυψωμένο Προσκυνητάρι της Τρίχρονης Παναγίας μας, που βρίσκεται μπαίνοντας στον κυρίως Ιερό Ναό αριστερά. 

Αργότερα, κατά την διάρκεια της νύχτας, ξεκίνησε ο Όρθρος της εορτής και οι ιεροψάλτες μας απέδωσαν από το Αναλόγιο τους τα "γράμματα" από την ιδιαίτερη φυλλάδα με την Ακολουθία των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, ενώ μετά το Ευαγγέλιο του Όρθρου, ετελέστη κατά παράδοση στον Νάρθηκα και ο Αγιασμός της πρωτομηνίας και στους Αίνους ο ιερέας έχρισε όλους τους συμμετέχοντες στην Αγρυπνία μας με το έλαιο εκ της κανδήλας των εορταζομένων Αγίων μας. 

Γύρω στις 11.00 μ.μ. ο ιερέας λειτουργός μας, εκφώνησε το "Ευλογημένη η Βασιλεία..." και ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία, οπότε στο ενδιάτακτο σημείο μεγάλο μέρος του εκκλησιάσματος μετάλαβε τα Θεία Δώρα, συμμετέχοντας  στην Θεία Κοινωνία, ενώ πολύ λίγο μετά τα μεσάνυχτα είπε ο ιερεύς το "Δι' ευχών..." και απέλυσε τους "αγρυπνούντες" και "επαγρυπνούντες" ενορίτες και προσκυνητές που προσήλθαν με σεβασμό και κατάνυξη στην βραδινή αυτή προσευχή μας, που όλο και περισσότερο βρίσκει ανταπόκριση στο κάλεσμα των εφημερίων της Ενορίας μας, ειδικά τις Παρασκευές που συνήθως τελούμε μια φορά κάθε μήνα τις Αγρυπνίες μας, ή όποτε άλλοτε επιλέξουμε. 

Αυτή η Αγρυπνία μας ήταν αφιερωμένη στον Άγιο ιερομάρτυρα Κυπριανό, Επίσκοπο Αντιοχείας της Πισιδίας και στην Αγία παρθενομάρτυρα Ιουστίνη.

Επόμενη Αγρυπνία μας...πρώτα και πάντα ο Θεός!!! θα τελεσθεί προς τιμήν των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων, την Κυριακή το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 2021, από τις 8.00 μ.μ. ή τις 8.30 μ.μ. ανάλογα με τα ισχύοντα τότε μέτρα κατά της πανδημίας, 

και τηρουμένων φυσικά όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, προς αποφυγήν της μετάδοσης του κορωνοϊού, που μετά από δυο ολόκληρα χρόνια ακόμα ρυθμίζει τις ζωές μας...σκανδαλωδώς θα έλεγα για τον "πανέξυπνο" 21ο αιώνα, της ταχύτητας και της "σπινθηροβόλος" κατά τα άλλα επιστήμης, που κάτω από την επίβλεψη της, ακόμα άνθρωποι πεθαίνουν ή νοσηλεύονται σε εντατικές, ή αρρωσταίνουν σοβαρά, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει. Ας είναι...ας "γιατρευτούμε" πρώτα και μετά ας δούμε τι συνέβη στον πλανήτη μας τα τελευταία δυο χρόνια και οδηγηθήκαμε σε αυτήν την απίστευτη κατάσταση.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες μας, που τραβήχτηκαν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διακριτικότητα από τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, των κατηχητικών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας. Δείτε τες και...

Καλό Σαββατοκύριακο και...

...αύριο πρωΐ, "Κυριακή, γιορτή και σχόλη",

 όλοι στην εκκλησιά μας...

...μην ξεχνιόμαστε!!! 



































Καλό Σαββατοκύριακο σ' όλους!!!

TAG