ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (22-23/5/2021) ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ...

...και η Θεσσαλονίκη μέσα σ' όλα!!!

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι στα μέσα δικτύωσης που διαθέτουμε, αγαπημένοι ακόλουθοι, πέραν των συνήθων αναρτήσεων μας, σήμερα ανεβάζω στην ιστοσελίδα μας, μια ανασκόπηση για το Σαββατοκύριακο...
* Ας αρχίσουμε από τις εκδηλώσεις αγάπης των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ, το Σάββατο που μας πέρασε. Η αγαπημένη ομάδα μας πήρε το κύπελο και η Θεσσαλονίκη μας το βράδυ εκείνο έγινε μια αγκαλιά από όλους μας προς τους παίχτες της. Οι νέοι μας...και όχι μόνο, οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ, σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς ..."του έδωσε και κατάλαβε" το βράδυ του Σαββάτου, και μέχρι πρωΐας...όχι πάντα τηρώντας μέτρα & αποστάσεις για τον κορωνοϊό, όπως θα έπρεπε όμως απαρέγκλιτα να κάνουμε αφού αφορά την υγεία μας, αλλά με πολύ-πολύ ενθουσιασμό...και ο Θεός βοηθός!!!
Συγχαρητήρια Π.Α.Ο.Κ...Πόντιος και Θεσσαλονικιός και εγώ, "πολλά αγαπώσε" και πάντα τέτοια!!! Και να ξέρεις εδώ θα είμαστε να σε υποστηρίξουμε και πάλι, περιμένοντας και άλλα από εσένα!!!
* Ακόμα και στην Eurovision καλά τα πήγαμε το Σάββατο το βράδυ, ενώ το τραγούδι που στείλαμε να διαγωνιστεί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πήρε μια αξιοπρεπή θέση στην κατάταξη, ενώ εμείς απολαύσαμε ...όσο μπορέσαμε, ειδικά οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τις ιαχές και τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων για την απόκτηση του κυπέλλου από τον Π.Α.Ο.Κ, ένα τραγουδιστικό υπερ-θέαμα, που όμως δεν συνάδει πάντα με τα πρότυπα της χώρας μας, ενώ φθάνει κάποιες στιγμές στα όρια του κιτς.
Δεν παύει παρά ταύτα να είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αυτή η πανευρωπαϊκή μουσική συνεύρεση, ενώνει τους λαούς της Ευρώπης και ίσως προάγει και τον πολιτισμό...ίσως πάλι όχι, αν κρίνω από την νικήτρια Ιταλία και τον "περίεργο"...για τα δικά μου δεδομένα, διαγωνιζόμενο της. Η Γαλλία όμως "voila", ήταν καταπληκτική...πάντα στα δικά μου μάτια!!! Περισσότερο βέβαια όλη αυτή η διοργάνωση είναι απλά ένα καλοστημένο θέαμα...αλλά και αυτό "δεν είν κακό"!!!...ειδικά μέσα στην κατήφεια του covid-19 και των "επικείμενων νοσημάτων" του, που μας άφησε πεσκέσι για να παλεύουμε έναν και παραπάνω χρόνο τώρα!!!
Αποτέλεσμα εικόνας για Τις κυριακες θα με ζητάς στις εκκλησιες
* Ένα άλλο που μου κίνησε το ενδιαφέρον, ενώ μου έκανε και τρομερή εντύπωση, ήταν η άρνηση των Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών...των περισσοτέρων τουλάχιστον, να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και αυτήν την Κυριακή, όπου σύμφωνα με την αναίσχυντη απόφαση της κυβερνήσεως μας, προαιρετικά κάποιος θα μπορούσε να ανοίξει και αυτήν την Κυριακή...ίσως και όλες τις Κυριακές, και τις 52 γιατί όχι!!!...για την "τόνωση της οικονομίας" φυσικά, και το "δημόσιο καλό". Βρε σε ποιόν τα πουλάτε αυτά!!! Εύγε στους Θεσσαλονικείς που έδειξαν από τι είναι φτιαγμένοι τελικά!!!
Πρόσφατα είχα γράψει και ένα σχετικό άρθρο για τις Κυριακές, με τίτλο:
"Η ΚΥΡΙΑΚΗ"...ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΓΙΟΡΤΗΣ & ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; Γελιέστε αδελφοί μου!!!...αν θέλετε δείτε το και αυτό το άρθρο, πατώντας εδώ.
* Και τελευταίο!!! Παρότι πήραμε το κύπελο, παρότι ξενυχτήσαμε με τους πανηγυρισμούς των Παοκτσήδων μας, αλλά και για να δούμε την Eurovision, παρότι και τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά κυριακάτικα, παρότι πήγαμε και στην Χαλκιδική για ένα μπανάκι...καλοκαίρι γαρ!!!, ο λαός του Θεού, οι χριστιανοί στο σύνολο τους, δεν άφησαν και τον κυριακάτικο εκκλησιασμό τους, αλλά γέμισαν τους ναούς τους, τις εκκλησιές τους που ο ίδιοι με θυσίες και ιδρώτα έχτισαν για να δοξάζουν,
σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, τον Χριστό μας, την μητέρα Του την Παναγία μας και τους αγαπημένους Αγίους μας...τις περισσότερες φορές τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και τα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.
Αυτά είχα να πω για τους Θεσσαλονικείς..."μέσα σε όλα" η Πόλη μας, η Νύμφη του Θερμαϊκού, η γλυκιά προσφυγοπούλα Θεσσαλονίκη μας, και μάλιστα πάντα με ευαισθησία, πάντα με φιλότιμο, με αγάπη και με πολύ-πολύ ενθουσιασμό!!!
(...αλλά αφήστε με πρώτα ως ιερέα..."να ευλογήσω τα γένια μου", αλλά κατόπιν και ως Θεσσαλονικιός και ως Πόντιος, να παινευτώ, γιατί..."αν δεν παινέψω το σπίτι μου θα πέσει να με πλακώσει"
Καλή εβδομάδα σε όλους!!!
π. Χρυσόστομος Τελίδης
TAG