ΦΕΤΟΣ ΤΟ 2021, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...απίστευτο!!!

πέρυσι, εν έτι 2020 με τις εκκλησιές "κεκλεισμένων των θυρών"
 μπορέσαμε να έχουμε το Άγιο Φώς. Φέτος;;;
"Δεύτε λάβετε Φώς"
Δυστυχώς φέτος, ενώ στείλαμε στο αεροδρόμιο, όπως κάθε χρονιά, εντεταλμένους συνεργάτες του ναού μας με κάθε επισημότητα, αλλά και εξουσιοδότηση από τον προϊστάμενο της Ενορίας μας, η αστυνομία τους γύρισε πίσω και δεν κατέστη δυνατόν να φέρουμε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, το Άγιο Φώς εξ Ιεροσολύμων στον Ιερό Ναό μας. Και αναρωτιόμαστε...έκανε ολόκληρο ταξίδι από τα Ιεροσόλυμα το Ανέσπερο Φώς της Ανάστασης και μάλιστα με το Προεδρικό αεροπλάνο, για ποιόν λόγο αν δεν μπορέσουν τελικά φέτος οι Ενορίες με το "Δεύτε λάβετε Φώς", να το μεταδώσουν στους πιστούς. Γιατί το έφεραν αν δεν μπορούμε να το χαρούμε...τι περίεργα καπρίτσια είναι αυτά και ποιος είναι ο ηθίνος νους εκείνος που τα σκέφτεται όλα αυτά...και ποιος ο λόγος!!! Μήπως δεν είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν και θέλουν να εξαντλήσουν την υπομονή μας;; 
Ετοιμαζόμαστε, παρά ταύτα, όλοι οι συνεργάτες της εκκλησιάς μας για να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους πιστούς, και σε λίγο θα τελέσουμε την Ακολουθία της Ανάστασης...στις 9.00 μ.μ. παρακαλώ, και χωρίς το Άγιο Φώς από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπως γινόταν χρόνια τώρα και μέχρι σήμερα, και μετά θα τελέσουμε την 1η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία... "και των θυρών ανεωγμένων", ή μισάνοιχτων, ή μισόκλειστων, ενώ το τελευταίο "Χριστός Ανέστη" θα ακουστεί και θα μεταλάβουμε των Θείων Δώρων, λίγο μετά τις 12.00 και Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται!!! 
Στις 9.00 μ.μ. θα ακουστούν και στην Ενορία μας φέτος τα 10 Χριστός Ανέστη, με τις  καμπάνες μας στο καινούργιο καμπαναριό μας να σημαίνουν χαρμόσυνα το αναστάσιμο μήνυμα, το "Χριστός Ανέστη", περιμένοντας από όλους εσάς με την φυσική ή την ψυχική σας παρουσία να απαντήσετε "Αληθώς Ανέστη", εορτάζοντας και το 2021 ξανά ένα διαφορετικό Πάσχα και μια διαφορετική...όχι σαν πέρυσι, αλλά και πάλι, πολύ διαφορετική Ανάσταση!!!
Το Άγιο και Ανέσπερο Φως των Ιεροσολύμων, τελικά, μας το έφεραν στην εκκλησιά μας, ανήμερα της Ανάστασης, το πρωΐ της Κυριακής του Πάσχα στον Εσπερινό της Αγάπης, και μάλιστα μας το έφερε πάλι όπως και πέρυσι, ο κος Ευθύμιος Χαριτωνίδης, ο καλός μας γείτονας, με την μητέρα του την κα Ρωξάνη και τον πατέρα του τον κο Αλέξιο, παλιό μας Επίτροπο, Άγιο Φώς,  το οποίο θα ανάβει στην ακοίμητη κανδήλα της Αγίας Τραπέζης μας όλον τον χρόνο.
Καλή Ανάσταση και καλή Πασχαλιά σε όλους, έστω και χωρίς το Άγιο Φώς φέτος στο "Χριστός Ανέστη"!!!!   
TAG