ΕΙΔΗΣΙΣ: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ.

Και η Ενορία μας 
δια του ιερέως της ήταν εκεί!!!
     Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, από τις 9.30 το πρωΐ μέχρι και αργά το μεσημέρι, η προγραμματισμένη Αιμοδοσία όλων των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθοκήπων, αλλά και όλων των κατοίκων της γειτονιάς μας γενικότερα. Μια προσπάθεια που προετοιμάστηκε  προσεκτικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, των Ανθοκήπων, από το καλοκαίρι ακόμα και που τώρα πήρε σάρκα και οστά, σε συνεργασία  με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οποίος και ευχαριστούμε από καρδιάς.
     Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν όλοι οι ενεργοί κάτοικοι της συνοικίας μας και γέμισαν με την προσωπική παρουσία τους τον επάνω όροφο του Συλλόγου μας από το πρωΐ ακόμα, 
(εδώ με αυτήν την μικρή παρένθεση θα θέλαμε μέσω της ιστοσελίδας της Ενορίας μας, να πιέσουμε τον Δήμο μας, που τόσο καλή και αγαστή συνεργασία έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, για την πλήρη παραχώρηση των αιθουσών του Συλλόγου μας, που άσκοπα δεσμεύει έχοντας τους κλειστούς και μάλιστα κλειδωμένους χωρίς κάποιους εμφανείς λόγους τον τελευταίο χρόνο, χώρους τους οποίους θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει  ο Σύλλογος μας, με πολλά και καλά αποτελέσματα για το δημόσιο καλό και την αύξηση των δραστηριοτήτων του) 
όπου όλα ήταν έτοιμα από τους υπευθύνους για να τους υποδεχθούν και να δεχθούν από αυτούς αυτό το τόσο πολύτιμο και δυσεύρετο αγαθό, το αίμα τους, ένα αγαθό που προσφέροντας το σήμερα μπορείς πραγματικά σε ανύποπτο χρόνο να σώσεις έναν άνθρωπο, που μπορεί να είναι ένας από τους οικείους σου, μπορεί να είναι συγγενείς σου, φίλος σου, μπορεί να είσαι και εσύ ο ίδιος, ή ακόμα και κάποιος παντελώς ξένος. Και όλο αυτό, "το θαύμα της ζωής", επιτρέψτε μου, μπορείς να το προκαλέσεις εσύ με την αγάπη σου και θυσιάζοντας απλά λίγο από τον χρόνο σου. 

      Νέοι και...λιγότερο νέοι, κατάκλυσαν το γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ανθοκήπων για την πολύ όμορφη και συγκινητική αυτή  δραστηριότητα. Μέλη ενός δραστήριου και ανήσυχου Συλλόγου που χρόνια τώρα, αλλά με μεγαλύτερη δύναμη και ενεργητικότητα στις μέρες μας, εκπροσωπεί όλη την περιοχή μας του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Ευκαρπίας, και συγκεκριμένα των Ανθοκήπων, του Καλλικρατικού πια Δήμου μας, με το βαρύγδουπο όνομα του ήρωα της Μακεδονίας μας, 
του Παύλου Μελά, μια περιοχή εξελισσόμενη σε όλους του τομείς, αριθμητικά, κοινωνικά και ποιοτικά και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς λόγω της γεωγραφικής θέσης της, αφού περικλείεται και συνορεύει "αγαπητικά" από την εσωτερική Περιφερειακή οδό και την οδό Λαγκαδά (Κωνσταντινουπόλεως) κάτι που δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους, της εύκολης πρόσβασης, της εισόδου και της εξόδου από και προς την πόλη μας, της όμορφης Θεσσαλονίκη, αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις.   
      Παρόν στην 1η αυτή Αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ανθοκήπων, ήταν και ο ιερέας της Ενορίας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, συμπαραστάτης και βοηθός στους αγώνες του Συλλόγου μας χρόνια τώρα, συνοδευόμενος από έναν εκ των κατηχητών της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τον κο Στυλιανό Μουγκράκη. 
       Δυστυχώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσφέρει το αίμα του λόγω της χρόνιας αλλεργίας που τον ταλαιπωρεί και της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει, όμως ο Στυλιανός αναπλήρωσε και με το παραπάνω το κενό του π. Χρυσοστόμου, ο οποίος με περισσή υπερηφάνεια συνεχάρη όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας αλλά και όλους τους αιμοδότες που βρέθηκαν εκεί μαζί του.
       Επόμενη δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, είναι η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, η οποία και έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, όπου σε αυτήν αρχικά θα τελεστεί από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη η  ευλόγησις των μελών του Συλλόγου για την νέα χρονιά μέσω του εθίμου της Βασιλόπιτας και κατόπιν η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κα Ευαγγελία Σίμου, και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα μας αναπτύξουν την πορεία του μέσα στην χρονιά που μας πέρασε. Να ήμαστε όλοι εκεί...
Πλέον και ο Σύλλογος μας 
έχει την δική του Τράπεζα αίματος
Συγχαρητήρια σε όλους... 
...και καλή συνέχεια!!!
TAG