"ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ"

*σήμερα φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας (www.intheopatoron.blogspot.gr) το άρθρο του κου Στυλιανού Μουγκράκη, του κατηχητή των αγοριών μας, ένα όμορφο άρθρο, που ήδη είναι δημοσιευμένο και στην ιστοσελίδα της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας (www.enetheopatoron.blogspot.gr) στην οποία και σας παρακαλούμε να εγγραφείτε σαν αναγνώστες και φίλοι, για να μπορείτε έτσι να παρακολουθείτε από κοντά τις δραστηριότητες και τα κατορθώματα μας.

Η κατηχητική μας δράση λειτουργεί έχοντας ως άξονα το τρίπτυχο: 

ΑΣΚΗΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. 
Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, η κατηχητική μας ομάδα συναντήθηκε πρώτη φορά για το έτος 2019  με πολλή όρεξη αλλά και πολλά πολλά χαμόγελα.
Έτσι λοιπόν με το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα θέλαμε να σας πούμε το πώς περνούμε το χρόνο μας όταν συναντιόμαστε και τι ακριβώς κάνουμε αυτό το 3ωρο που είμαστε μαζί;
Σε πρώτη φάση τα παιδιά της "Ιθάκης¨ , όταν προσέρχονται στην εκκλησία "παίρνουν" ευλογία από τον π. Χρυσόστομο, χαιρετούν τους κατηχητές και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τους υπολογιστές (έχοντας την διακριτική επίβλεψη των κατηχητών), ωσότου μαζευτεί ολόκληρη η κατηχητική ομάδα.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι υπολογιστές από το κατηχητικό μας όταν οι γενιές στις οποίες απευθυνόμαστε θεωρούνται "ψηφιακοί γηγενείς". Μόλις μαζευτούν όλα τα παιδιά οι συχνότερες ερωτήσεις που ακούγονται είναι οι εξής. Κύριε, θα πάμε γηπεδάκια; Κύριε, πότε θα πάμε στα βουναλάκια; 
Σε δεύτερη φάση λοιπόν, υλοποιείται η σωματική Άσκηση των παιδιών που περιμένουν πως και πως τη στιγμή που θα βρουν ανοιχτό χώρο να τρέξουν, να παίξουν αλλά και να.. τσιρίξουν μαζί με τους φίλους τους.  Άλλα παιδιά επιλέγουν το γήπεδο του μπάσκετ, άλλα του ποδοσφαίρου και άλλα τα.. βουναλάκια.
Για όσους δεν γνωρίζουν τα βουναλάκια είναι τόπος με πολλά δέντρα και αναχώματα δίπλα από τα γηπεδάκια, όπου τα παιδιά ξεδιπλώνουν την φαντασία τους προσδιορίζοντάς τον άλλες φορές ως ζούγκλα των Ινδιάνων και άλλες ως βοτανικό κήπο κατάλληλο για φυτολόγιο. 
Σε τρίτη φάση, μετά το πέρας της σύντομης εξόρμησης στα γηπεδάκια των Ανθοκήπων επιστρέφουμε στην εκκλησία, όπου σειρά στο πρόγραμμα έχει η Ψυχαγωγία και η Καλλιέργεια.
Τα παιδιά χωρίζονται σε τρία τμήματα ανάλογα την ηλικία. Το Ανώτερο Τμήμα, αυτό του Γυμνασίου - Λυκείου αναλαμβάνει ο π. Χρυσόστομος που φροντίζει να μεταφέρει και να αναλύσει το ευαγγελικό ανάγνωσμα της επόμενης μέρας. Το Μέσο Τμήμα, αυτό του μεγάλου Δημοτικού
 αναλαμβάνει κ. Παναγιώτης Σπάρταλης ενώ το Τμήμα με τα μικρά παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού αναλαμβάνει ο κ. Στυλιανός Μουγκράκης. Το μάθημα, ο κατηχητικός λόγος λοιπόν αφορά την Καλλιέργεια των παιδιών, που στοχεύει στην προκοπή αυτών είτε στον πνευματικό αγώνα είτε στον κοσμικό.
Τέλος, η Ψυχαγωγία πέρα από την εξόρμηση λαμβάνει χώρα και στις κατηχητικές αίθουσες πριν ή και μετά από το μάθημα με... γαργαλιστικά παιχνίδια. (βόμβα, φυσόμπαλο κλπ) ή με το τραγούδι της  "ΙΘΑΚΗΣ" μας που επιμελήθηκε ο κ. Παναγιώτης και το μαθαίνουμε σιγά-σιγά.
Έτσι ολοκληρώνεται το τρίωρο της συνάντησης στο κατηχητικό μας κάθε Σάββατο, ανανεώνοντας το ραντεβού την επόμενη μέρα το πρωί, μόνο που εκείνη την φορά η συνάντηση και η ένωση είναι με τον Κύριο των πάντων γιατί....
...γιατί είναι Κυριακή!!!
TAG