Ο ΜΗΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΠΕΤΟΡΕΣ & ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΜΑΣ....ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΜΑΣ "Η ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ" & ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ "ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!!!.

Δείτε αρχικά όλο το πρόγραμμα 

του μηνός Σεπτεμβρίου 2024...

 ...κατόπιν δείτε συγκεκριμένα το εορταστικό πρόγραμμα της Μεγάλης Πανηγύρεως μας "Η Σύναξις των Αγίων Θεοπατόρων" & το πρόγραμμα της Υποδοχής της Αγίας Άννας στην Ενορία μας...  


...ενώ σε λίγο καιρό θα βγεί & θα δείτε το πρόγραμμα με λεπτομέρειες και για τις λατρευτικές αλλά και για τις λαογραφικές-παραδοσιακές εκδηλώσεις στην...
7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2024
 Ο Σεπτέμβριος του 2024, 
ο μήνας των Αγ. Θεοπατόρων & ειδικά της Αγίας Άννας. 
Δείτε...
...εδώ σας παρουσιάζουμε & το νέο Ημερολόγιο μας
 για το 2025 & αυτό για την Αγία Άννας μας !!!
Κάντε κλι στον σύνδεσμο για λεπτομέρειες...
Τριήμερες πανηγυρικές, λειτουργικές, λατρευτικές, αλλά και λαογραφικές, παραδοσιακές, μα και κοινωνικές εκδηλώσεις, ετοιμάζουμε και φέτος στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2024, προς τιμήν των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης για την εορτή της Σύναξης τους που είναι στις 9/9/2024, εδώ στην Ενορία μας, αφού ο Ιερός Ναός της είναι αφιερωμένος σ' αυτούς και μοναδικός στον κόσμο όλο. Αλλά φέτος θα είναι αφιερωμένος ειδικά στην Αγία Άννα μας, φέρνοντας λίγο μετά την Μεγάλη Πανήγυρη μας, το μεγάλο θησαύρισμα του Αγίου Όρους από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, "Το Δεξί Πόδι της Αγίας Άννας", εδώ στην Ενορία μας στις 23/9/2024. 
Δείτε τις λεπτομέρειες...
* Αρχικά ξεκινά η φθινοπωρινή ετήσια Μεγάλη  Πανήγυρις της Ενορίας μας για την εορτή της Συνάξεως των Αγίων Θεοπατόρων μας, διοργανώνοντας εδώ στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Δικαίων Ιωακείμ και Άννης, όπως είπαμε παραπάνω, τριήμερες λατρευτικές και λαογραφικές εκδηλώσεις.
* Ας δούμε λεπτομέρειες με την 1η ημέρα της Μεγάλης μας Πανήγυρης, όπου το πρωΐ του Σαββάτου της 7ης Σεπτεμβρίου 2024, θα έχουμε την Θεία Λειτουργία των Προεορτίων της Γεννήσεως της Θεοτόκου και το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων για να ξεκινήσει μετά στις 9.00 μ.μ. η λαϊκή βραδιά μας με μουσικές και τραγούδια απ' όλην την Ελλάδα, για να χαρούμε και να χορέψουμε προς τιμήν των Αγίων μας και της Πανήγυρης τους.  
* Ακολουθούν την επομένη, Κυριακή της 8ης Σεπτεμβρίου 2024, η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το πρωΐ, ενώ το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί η καθιερωμένη Λιτανεία με την Εφέστιο Εικόνα της Ενορίας μας στις γειτονιές των Ανθοκήπων, και μετά θα γίνει ο Αρχιερατικός, Πανηγυρικός Εσπερινός, με Λιτή και Αρτοκλασίες, παρουσία του Επισκόπου μας, πολλών ιερέων και πλήθος πιστών. Αμέσως μετά, γύρω στις 9.00 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι λαογραφικές εκδηλώσεις μας με χορευτικά συγκροτήματα από όλους τους Συλλόγους της Νέας Ευκαρπίας, προεξάρχοντος του δικού μας Συλλόγου των Ανθοκήπων, με τον οποίο συνδιοργανώνουμε και φέτος τις εκδηλώσεις μας αυτές, με όλα τα χορευτικά τμήματα του. 
* Την επομένη, ανήμερα της εορτής, Δευτέρα της 9ης Σεπτεμβρίου 2024, θα τελεσθεί μεγαλόπρεπα η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, θα ευλογηθεί το κόλλυβο των Αγίων Θεοπατόρων μας, και τέλος ο Επίσκοπος μας θα διαβάσει την Ευχή της Αγίας Άννας για τα άτεκνα ζευγάρια μας. 
Το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός με το κτιτορικό Μνημόσυνο και θα ψαλλεί η Ιερά Παράκλησις των Αγίων Θεοπατόρων. Στις 9.00 μ.μ. περίπου θα ξεκινήσει η 3η και τελευταία ημέρα των λαογραφικών εκδηλώσεων μας, αρχικά με παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα της περιοχής και αλλού και μετά με ζωντανή μουσική και τραγούδια για να χορέψουν οι πανηγυριστές μας, όλα προς τιμήν των Αγίων μας, που θα μας βλέπουν και θα χαίρονται για την ενότητα και την αγάπη μας.
* Τ
ο εορταστικό τριήμερο αυτό  θα έχουμε την προσκύνηση σε καθημερινή βάση, των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας μας, που θησαυρίζονται σε ειδικό χώρο, στο Προσκυνητάρι της Τριετούς Θεοτόκου, μέσα στον Ιερό Ναό μας.
* Στις Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους Αγίους Θεοπατόρες, αλλά και στην Αγία Άννα μας ξεχωριστά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα δίδεται από τους ιερείς μας και η Ευχή της Αγίας Άννας για τα ζευγάρια μας που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και ζητούν την βοήθεια τους, "δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας".
* ...Και όλες αυτές οι ημέρες θα συμπληρώνονται με πολλές ακόμα Ακολουθίες κατά την διάρκεια του Νυχθημέρου. Δείτε τα προγράμματα που έχουμε εκδώσει προς διευκόλυνση των πανηγυριστών μας, ενώ σε λίγο θα έχουμε και άλλες λεπτομέρειες της Μεγάλης Πανηγύρεως μας... 
Ελάτε λοιπόν στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας μέσα στον Σεπτέμβριο του 2024 για να συμμετάσχετε στους πανηγυρισμούς της Ενορίας μας, πρώτα στο Μεγάλο Πανηγύρι μας για την εορτή της Συνάξεως των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ λίγο αργότερα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 θα έχουμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε "Το Δεξί Πόδι της Αγίας Άννας" εδώ στην Ενορία μας, από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, ένα από τα μεγαλύτερα θησαυρίσματα του Αγίου Όρους, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μας για προσκύνηση, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Το πρόγραμμα της Υποδοχής και της εβδομαδιαίας παραμονής της Αγίας Άννας στην Ενορία μας, έχει όλες τις λεπτομέρειες με τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου στον Ιερό Ναό μας και στο καινούργιο Παρεκκλήσι μας, του Τιμίου Προδρόμου, που εορτάζει και πανηγυρίζει την ημέρα της Υποδοχής της Αγίας Άννας μας. 
Καλή Πανήγυρη & καλώς να υποδεχθούμε
 την Αγία Άννα μας εδώ στην Ενορία της & στην εκκλησιά της...
...σας περιμένουμε όλους !!!
TAG