ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ & ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ (...το Σάββατο β' νηστειών 30 Μαρτίου 2024)

Ελάτε μαζί μας σε μια ακόμα ενοριακή εξόρμηση, μια εκδρομή και ένα σαρακοστιανό προσκύνημα, αυτήν την φορά κάνοντας τον γύρο του νησιού της καταπράσινης Θάσου με το λεωφορείο μας και γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές του και μάλιστα καταμεσής της άνοιξης, το Σάββατο β' των νηστειών, στις 30 Μαρτίου του 2024.

Η αναχώρηση θα γίνει πολύ νωρίς το πρωΐ, γύρω στις 6.00 π.μ. από το μεγάλο προαύλιο της εκκλησιάς μας και με την βοήθεια του Χριστού μας και Εγγονού των Θεοπατόρων Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας, αλλά και της Παναγίας κόρης τους, θα κατευθυνθούμε προς Καβάλα με προορισμό το λιμάνι της Κεραμωτής, από όπου και θα πάρουμε το πλοίο μας για την Θάσο.

 Φθάνοντας στο νησί και στον Λιμένα της Θάσου, θα επιβιβαστούμε και πάλι στο λεωφορείο μας για να φθάσουμε πολύ σύντομα στον πρώτο και σημαντικότερο  προορισμό μας, το όμορφο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, όπου και θα μας περιμένουν οι αδελφές της μονής για να μας ξεναγήσουν στους χώρους του μοναστηριού και να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αλλά και τα υπόλοιπα άγια  θησαυρίσματα της Μονής, ένα εκ των οποίον είναι και "Ο Τίμιος Ήλος", το καρφί από τον Σταυρό του Κυρίου μας.

Επόμενος προορισμός μας θα είναι ο Ποτός της Θάσου και από εκεί το όμορφο γραφικό χωριό του Θεολόγου και ένας παλαιός & με μεγάλη ιστορία Ιερός Ναός, του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε το 1803, όπου θα μας υποδεχθεί ο εφημέριος του & πιθανότατα μαζί του θα πάμε για φαγητό σε ένα ταβερνάκι του χωριού για να δοκιμάσουμε σαρακοστιανές λιχουδιές...και όχι το φημισμένο κατσίκι της περιοχής!!! ίσως όμως και λίγο ψάρι, αν δώσει ευλογία ο ιερέας συνοδός μας...για "ασθενείς και οδοιπόρους" !!!

Συνεχίζοντας τον γύρο του νησιού, και αν έχουμε τον χρόνο, θα επισκεφθούμε πάνω στον δρόμο μας και την Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Μαριές της Θάσου, ειδάλλως θα επιστρέψουμε στον Λιμένα για να πάρουμε το ferry boat πίσω για την Κεραμωτή. 

Στην επιστροφή μας για την Θεσσαλονίκη θα σταματήσουμε και στην Νέα Καρβάλη για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό, μετά θα εφοδιαστούμε με τους απαραίτητους και πασίγνωστους κουραμπιέδες, δώρα σε φίλους και γνωστούς και ίσως αν προλαβαίνουμε, να πιούμε και το καφεδάκι μας εκεί.  

Το βραδάκι...πρώτα ο Θεός!!! θα είμαστε πίσω στο Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, όπου θα μας περιμένουν οι Άγιοι προστάτες μας, ο Ιωακείμ και η Άννα με την Παναγία κόρη τους, για να μας ευλογήσουν και έτσι να γυρίσουμε στα σπιτικά μας, έχοντας μαζί στις αποσκευές μας την γλυκιά θύμηση του ταξιδιού μας και την ευλογία του προσκυνήματος μας, και να ξεκουραστούμε αφού την επ΄ αύριο, ημέρα Κυριακή, γιορτή και σχόλη, η όμορφη εκκλησιά μας θα μας προσκαλεί από τις 7.00 μ.μ. γλυκά με τις καμπάνες της και θα μας περιμένει για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, για άλλη μια φορά, την Ανάσταση του Χριστού μας, την Κυριακή Β΄ Νηστειών.

Καλό Προσκύνημα & Καλή Σαρακοστή!!!

*...δηλώστε σύντομα την συμμετοχή σας στο τηλέφωνο του ναού (2310808550) ή στο 6972873274 (π. Χρυσόστομος Τελίδης) & 6977280291 (κος Χρήστος)

TAG