ΒΙΝΤΕΟ 2ον: Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ (9/9/2023) "...δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας" (ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2023 Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ)...από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα!!!

 

"Η Σύναξις των Αγίων Θεοπατόρων" 

Ιερός Ναός Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας.

*...μ' ένα κλικ στον σύνδεσμο (οπουδήποτε πάνω στο κείμενο που ακολουθεί!!!) μπείτε στο κανάλι της Ενορίας μας στο Youtube και δείτε το βίντεο, όπου ο Επίσκοπος μας διαβάζει την Ευχή της Αγίας Άννας..."δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας και της στειρότητος" στα άτεκνα ζευγάρια!!!)

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης, Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, το του Σαββάτου της 9ης Σεπτεμβρίου του 2023, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως και Νέας Ευκαρπίας, ο Επίσκοπος μας, εμφανώς συγκινημένος μας ευλόγησε όλους...και ειδικά τα άτεκνα ζευγάρια μας, που ήρθαν στην όμορφη εκκλησιά μας για αυτόν τον λόγο, με την Ευχή της Αγίας Άννας, που διάβασε στο εκκλησίασμα.

Η συγκίνηση περίσσεψε τις στιγμές που ζήσαμε, ενώ τα ζευγάρια μας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και τα Ιερά Λείψανα του Ιωακείμ και της Άννας, που βρίσκονταν θησαυρισμένα καθ' όλην την διάρκεια του πανηγυρικού τριημέρου μας στο ιδιαίτερο προσκυνητάρι της "Τρίχρονης Παναγίας" μας, που βρίσκεται μπαίνοντας στον κυρίως ναό αριστερά, όπως και κάθε Τρίτη στις Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους Αγίους Θεοπάτορες, αλλά και κάθε Κυριακή καθ' όλην την διάρκεια της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.

Η βαριά σκιά των φονικών πλημμυρών δεν μας άφησε να χαρούμε φέτος με γλέντια, χορούς και διασκέδαση το μεγάλο γεγονός της Πανήγυρης των Πολιούχων της περιοχής μας, των Ανθοκήπων, όπως κάναμε τόσα χρόνια, ματαιώνοντας τις λαογραφικές εκδηλώσεις μας...που διάθεση άλλωστε!!! όμως η λατρεία προς τους Αγίους μας, αποδόθηκε και με το παραπάνω και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους πανηγυριστές μας να προσευχηθούν έτι περαιτέρω για τις ψυχές αυτών που χάθηκαν στα λασπόνερα, αλλά και αυτούς που, ζωντανοί μα ταλαιπωρημένοι, παλεύουν μέσα σε αυτά για να αποκαταστήσουν το βιός τους!!!
TAG