ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ & ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ..."ΤΣΙΚΝΟΣΑΒΒΑΤΟ" ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ...

...παράδοση ετών με δυο χρόνια παύση λόγω κορωνοϊού!!! 

Ήταν ημέρα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, Ψυχοσάββατο για την Εκκλησία, και "Τσικνο...σάββατο" για την "Ιθάκη" των παιδιών μας. Μετά την Θεία Λειτουργία ο ιερέας αφού διάβασε τα κόλλυβα στον Ιερό Ναό μας λόγω του Ψυχοσάββατο της Απόκρεω, κατόπιν μας άφησε και πήγε στα κοιμητήρια της Νέας Ευκαρπίας για να κάνει Τρισάγια εκεί  στα μνήματα κατά την εκκλησιαστική και λαϊκή παράδοση μας.

Την ίδια ώρα όμως στην αυλή της εκκλησιάς μας άναψαν τα κάρβουνα, στήθηκαν οι ψησταριές και μετά το μάθημα στα κατηχητικά μας κάτω στην κατακόμβη, γύρω στην 1.00 το μεσημέρι, όλα ήταν έτοιμα για την τήρηση της παράδοσης της Τσικνοπέμπτης...που έγινε "Τσικνοσάββατο" στην Ενορία μας για τις ανάγκες των Κατηχητικών Σχολείων και της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας. Ήρθε και ο Παπαχρυσόστομος από τα μνήματα και άρχισε η γιορτή και το φαγοπότι με το σύνθημα...αλλά και με την ευλογία του φυσικά!!!

Σουβλάκια, σουτζουκάκια, λουκάνικα, πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμάκι είχε η προσφορά της Ενορίας μας για τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, ενώ και χυμοί ήταν το μενού μας, προσφορά του κου Στέφανου, με αγάπη για τα παιδιά μας, όλα σε απίστευτες ποσότητες, που όμως τελικά δεν έφτασαν κιόλας, και έτσι επιστρατεύσαμε και τα κρουασάν...πάλι προσφορά του κου Στέφανου, που είχαμε κρυμμένα υποτίθεται για την επόμενη γιορτή μας, την 25η Μαρτίου, αλλά...χαλάλι !!!   

Και ενώ τα κατηχητόπουλα μας έτρωγαν, έπαιζαν και διασκέδαζαν στην τεράστια αυλή της εκκλησιάς μας κάτω από τον χειμωνιάτικο...υποτίθεται!!! ήλιο μαζί με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους, γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, επίτροποι, νεωκόροι και ιερόπαιδες, ο παπάς μας, οι γείτονες, όλοι μαζί ένα ευλογημένοι κουβάρι, είχαν στρώσει και αυτοί το δικό τους τραπέζι, έτρωγαν, έπιναν και καμάρωναν τα παιδιά τους, με έναν υπέροχο και ηλιόλουστο καιρό που μας επιφύλαξε ως δώρο ο καλός Θεούλης, για να τηρήσουμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης...με τους δικούς μας όρους, αυτούς του τσινο...σάββατου!!!

Καλή Σαρακοστή...από την Καθαρά Δευτέρα που όλο και πλησιάζει!!!

...και αύριο Σάββατο και κάθε Σάββατο κατηχητικό, μην ξεχνιόμαστε!!!

 10.00 π.μ. με 1.00 το μεσημέρι τα κορίτσια & 2.00 μ.μ. με 4.00 μ.μ. τα αγόρια.

Σας περιμένουμε!!!

Δείτε και μερικές ακόμα φωτογραφίες...













...και του χρόνου!!!

TAG