Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ...

...του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Βασιλείου, των Αγίων Θεοπατόρων, του ιερέα μας, και τέλος του Συλλόγου !!!

Έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις 8.30 μ.μ. το βράδυ, στην αρχή και λίγο πριν ξεκινήσει ο ετήσιος χορός του Συλλόγου, στο κοσμικό κέντρο "Έναστρος" της γειτονιάς μας, με την προσέλευση όλης της νέας Διοικήσεως και πολλών εκ των μελών του Συλλόγου μας, αλλά και πλήθος κόσμου από όλην την Νέα Ευκαρπία...και όχι μόνο!!! που τίμησαν με την παρουσία τους και αυτήν την όμορφη δραστηριότητα, ο οποίος και διασκέδασε μέσα στην περίοδο του Τριωδίου σύμφωνα με την παράδοση, με τους χορούς και τα τραγούδια και με την συμμετοχή όλων των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας, αλλά και των άλλων Συλλόγων της Νέας Ευκαρπίας, που ήρθαν στην χαρά την γιορτής μας αυτής, αλλά Δημοτικοί και Περιφερειακοί άρχοντες και κόσμος πολύς.
Ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, εκπροσωπώντας την Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας, ήταν εκεί όταν τον κάλεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Δημήτριος Δεληγιάννης, να ανέβει στην σκηνή για να τελέσει την Ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας, με την παρουσία και όλου του διοικητικού Συμβουλίου. Ο π. Χρυσόστομος μας μίλησε για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κατοίκων της μικρής, μα τόσο όμορφης συνοικίας μας, μας μίλησε για την αγάπη, την αγαστή συνεργασία και την σύμπνοια, που πρέπει να απορρέει από τις καλές σχέσεις και την αλληλοβοήθεια μεταξύ της ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας με τον τόσο δραστήριο Σύλλογο μας, που μοιράζονται από κοινού την ίδια μεγάλη αυλή, των Πλατεία των Αγίων Θεοπατόρων, δίνοντας μετά την σειρά του στον Πρόεδρο του Συλλόγου, που έκοψε ένα-ένα τα κομμάτια της Βασιλόπιτας, για τα τμήματα των δραστηριοτήτων που διατηρεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων. 

Στο τέλος της κοπής της Βασιλόπιτας, έγινε και η βράβευση από τον π. Χρυσόστομο σε ένα από τα παιδιά της Ε.Μ.Α.Κ. τον κο Ερελίδη Ηλία, γειτονόπουλο, ανθοκηπιώτη και ενορίτη μας, που η ομάδα του έχει συνεισφέρει πολλά στην διάσωση ανθρώπων από καταστροφές, σε πολλές περιπτώσεις, και μας κάνουν όλους καθημερινά υπερήφανους, όπως καμαρώναμε και από την  άμεση και καταλυτική βοήθεια που πρόσφεραν στην γειτονική Τουρκία που δοκιμάστηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς των προηγούμενων ημερών. 

Το γλέντι συνεχίστηκε μέσα στο ασφυκτικά γεμάτο κέντρο διασκεδάσεως "Έναστρος", με καλό φαγητό, χορούς και τραγούδια παραδοσιακά, και μάλιστα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία, μετά από την αποχώρηση του ιερέα μας ύστερα από την κοπή της Βασιλόπιτας, μιας και την επομένη, Κυριακή της Απόκρεω, έπρεπε αξημέρωτα να είναι στην εκκλησιά του και να λειτουργήσει, ευχόμενος σ' όλους φεύγοντας καλό υπόλοιπο του Τριωδίου και κατόπιν Καλή Σαρακοστή !!!

Καλή Κυριακή της Τυρινής αύριο, 

Καλή Καθαρά Δευτέρα μεθαύριο, &...

 ...Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή σ' όλους !!! 


TAG