Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ...

...τα είχε όλα, 
εκτός φυσικά από πολλά παιδιά & γονείς όπως άλλοτε!!!
...ελέω κορωνοϊού και της πανδημίας του!!!
Άντε να δούμε για πόσο ακόμα!!!
Τραγούδια, ποιήματα, σκετσάκια...μέχρι και μια δημοσκόπηση, είχε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της "Ιθάκης" μας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18η Δεκεμβρίου 2021 εκεί γύρω στις 12.00 το μεσημέρι. 
Τα κορίτσια ήταν οι διοργανωτές της γιορτής μας, κάτω βέβαια από το άγρυπνο βλέμμα των κατηχητριών τους, της κας Σοφίας Νικολαΐδου και της κας Θωμαής Κουρλίτη και των καλών βοηθών τους, ενώ τα αγόρια μας, επικουρικά, με την καθοδήγηση του κατηχητή μας του κου Παναγιώτη Σπάρταλη με την κιθάρα του και του κου Βασίλη Καρούλια, που είχε την βαριά ευθύνη της φωτογραφικής κάλυψης της γιορτής μας, έψαλλαν τα κάλαντα και άλλα πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, 
με τον μικρό τυμπανιστή από το κλαρίνο του μικρού Σταύρου μας να κλέβει τις καρδιές όλων μας. 
Παραδοσιακά, λίγα λόγια...ίσως όχι τόσο λίγα όσο θα έπρεπε μα περισσότερα...αλλά επικαιρα!!! μας είπε και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο ιερέας υπεύθυνος και Πρόεδρος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, με αφορμή το γκάλοπ που προηγήθηκε από τα κορίτσια στην γιορτή, σχετικά με τα Χριστούγεννα και το τι μπορεί να σημαίνουν αυτά για τον καθένα μας, αλλά και το πως μια τόσο όμορφη λέξη, που και ετυμολογικά ακόμα σημαίνει την Γέννηση του Χριστού μας, παρά ταύτα την περίοδο αυτή να χρησιμοποιείτε σαν καραμέλα από αδαής και μη, δηλώνοντας ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από την πραγματική έννοια της. 
Την γιορτή, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έπρεπε να κλείσει ένα όμορφο βίντεο που είχε ετοίμασε ο κος Βασίλης ο κατηχητής μας, όμως η οθόνη προβολής είχε άλλη άποψη και δεν άνοιγε με τίποτε κατά την επίμαχη στιγμή, με αποτέλεσμα το βιντεάκι μας να μην προβληθεί ποτέ στην γιορτή μας, αλλά να ανέβει πανηγυρικά λίγο αργότερα στο κανάλι μας στο Youtube και να πάρει και τα πρώτα σχόλια του. Ο Βασιλάκης μας έκανε πάλι το θαύμα του!!!
(πατήστε εδώ για να το δείτε!!!)  
Το φινάλε της γιορτής μας αυτής...συν όλα τα άλλα, συνοδεύτηκε και με ένα μικρό ατύχημα από ένα από τα κορίτσια μας...ευτυχώς χωρίς κάτι το σοβαρό, και έτσι διακόπηκε λίγο απότομα. 
Έτσι έκλεισε και αυτή η εορταστική χριστουγεννιάτικη συνάντηση μας, η τελευταία του 2021, μια χρονιά που θέλουμε να φύγει και να μην ξαναγυρίσει, μιας και μας προκάλεσε πολλά και διάφορα δεινά, τόσο στην προσωπική, όσο και στην κοινωνική, ακόμα και στην λατρευτική και λειτουργική ζωή μας.
Και κλείνουμε το άρθρο μας αυτό της όμορφης ιστοσελίδας της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, (www.enetheopatoron.blogspot.gr) για την χριστουγεννιάτικη γιορτή της "Ιθάκης" μας, με μια ευχή απ' όλους εμάς...
Και του χρόνου δεν λέμε...
...άλλωστε πως να ευχηθούμε του χρόνου να ζήσουμε τα ίδια με φέτος!!! 
Αυτό όμως που όλοι εδώ στην "Ιθάκη" μας ευχόμαστε και προσευχόμαστε, είναι τα φετινά Χριστούγεννα να τα ζήσουμε με την ελπίδα και την ευλογία που μας προσφέρει απλόχερα η Γέννησις του Χριστού μας, ενώ η καινούργια χρονιά, το 2022, να είναι πιο δημιουργική, πιο υγιής, πιο όμορφη και χαριτωμένη, χαρίζοντας σ' όλους χαρά και ευτυχία!!!
Δείτε και τις φωτογραφίες της γιορτής μας, 
αλλά χαρείτε και το βίντεο μας, από το κανάλι μας στο youtube...
...και εδώ!!!
...και η οθόνη που δεν άνοιγε με τίποτε,
και τον Βασίλη πέρα δώθε!!!
Ευχόμαστε σ' όλους Καλά &...πραγματικά...
...Χριστού_γεννα!!!
TAG