3. Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΩΡ ΑΝΝΑ & Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΠΡΟΠΑΤΩΡ ΙΩΑΚΕΙΜ...ε) Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ στ) ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ...(Ε)

Είδησις:
*...Προχθές ξεκινήσαμε με το 1ο μέρος του και
σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, αναρτούμε στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας, το 3ο κατά σειρά μέρος του, σε επανάληψη, ενός άρθρου που θα είναι αφιερωμένο στους Αγίους Θεοπάτορες, με αφορμή την Μικρή Πανήγυρη της Ενορίας μας για την εορτή της Συλλήψεως της Θεοτόκου, την 9η Δεκεμβρίου, εκάστου έτους που πλησιάζει.
      Η χειμωνιάτικη αυτή Μικρά  Πανήγυρις μας, θα τελεστεί...πρώτα και πάντα ο Θεός, 
το τριήμερο της Τρίτης 7, της Τετάρτης 8, & της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου 2021, για 3η
Δείτε το πρόγραμμα
του Δεκεμβρίου του 2021
της Μικράς Πανηγύρεως μας
& των Χριστουγέννων,
με ένα κλικ στην εικόνα...
 φορά μετά τα Θυρανοίξια του, στον επάνω ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, και υπό περίεργες, αντίξοες  συνθήκες λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας της νόσου covid-19, 
που μπήκε στην ζωή μας για τα καλά και έφερε τα πάνω κάτω με το 1ο, 2ο και το 3ο κύμα της με την μετάλλαξη "Δέλτα" και τώρα το 4ο κύμα με την μετάλλαξη "Όμικρον", που μας... "μετ_άλλαξε τα φώτα", ενώ για φέτος, αν μας αφήσει να τελέσουμε, όπως εμείς θέλουμε και όπως αξίζει στους Αγίους μας, την Μικρή  Πανήγυρη τους, αυτήν της Ενορίας μας, θα γίνει με μάσκες, με αποστάσεις και μέτρα προστασίας και αντισηπτικά παντού, και με τα πιστοποιητικά, εμβολιασμού και νόσησης, ή τα rapid test...φτάνει να μείνει ανοιχτή η εκκλησιά μας στην Πανήγυρη και στα Χριστούγεννα... και πάντα!!! 
τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων, της Πολιτείας αλλά και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι η καθ' ύλην αρμόδια και υπεύθυνη,  σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου 2021,  της Μικράς Πανηγύρεως & των Χριστουγέννων, το πρόγραμμα της Αγρυπνίας μας και της Μικράς Πανηγύρεως μας ξεχωριστά με μια αφίσα, που συντάξαμε και που όλα αυτά υπάρχεουν στην σημερινή μας ανάρτηση, τα οποία όμως ενημερώνουμε πως είναι υπό αίρεση ανά πάσα στιγμή και σε συνάρτηση με το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης μας, και τις συστάσεις της επιτροπής επιδημιολόγων, αλλά και τις εντολές της κρατικής μηχανής.
Το άρθρο μας αυτό έχει τον γενικό τίτλο... 
"Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΩΡ ΑΝΝΑ & Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΠΡΟΠΑΤΩΡ ΙΩΑΚΕΙΜ", 
και σε τέσσερις συνέχειες θα αναρ
τηθεί στην ιστοσελίδα και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης...σήμερα παρουσιάζουμε αναρτώντας το 1ο μέρος, επί τη ευκαιρία της Μικράς Πανηγύρεως της Ενορίας μας, για την εορτή της Συλλήψεως 
 της Θεοτόκου, από την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, προσπαθώντας να καλύψει με τις παρεχόμενες πληροφορίες που σας παραθέτει, αυτό το γλυκό πρόσωπο της Αγίας Άννας,  της μητέρας της Παναγίας μας και "γιαγιάς" του Χριστού μας, που μαζί με τον ομόζυγο της  Ιωακείμ,  κατάφεραν μέσα από την προσευχή και την ακλόνητη πίστη τους, με την Γέννηση της Θεοτόκου κόρης τους, να ενώσουν την Παλαιά με την Καινή Διαθήκη, να γεφυρώσουν την ζωή με τον θάνατο,  να κατεβάσουν τον ουρανό στην γη, και να σώσουν την ανθρωπότητα με τον ερχομό του Μεσσία Εγγονού τους. 
Περιέχει δε, μόνο μερικά από τα στοιχεία του βίου της, που σώζονται μέσα από το πρωτοευαγγέλιο του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου και άλλων συγγραφέων της εποχής, αλλά και νεοτέρων εκκλησιαστικών ιστορικών. 
* Η συνέχεια με το 3ο μέρος του άρθρου μας...
"Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΩΡ ΑΝΝΑ & Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΠΡΟΠΑΤΩΡ ΙΩΑΚΕΙΜ"...
Η Κοίμησις της Άγιας Άννης.
"Η Κοίμησις της Αγίας Άννας",
ένδεκα χρόνια μετά την Γέννηση της Παναγίας. 
       Η Αγία Άννα αφού γέννησε την Θεοτόκο Μαρία, την απογαλάκτισε και την αφιέρωσε στο Ναό, πραγματοποιώντας το τάμα της, σαν καθαρό και άμωμο δώρο.   Kατόπιν πέρασε τη ζωή της η Αγία Άννα με νηστείες, προσευχές και  ελεημοσύνες προς τους φτωχούς και στο τέλος παρέδωσε την Αγία της ψυχή στα χέρια του Κυρίου ειρηνικά.
     Εδώ, με μια παρένθεση θα ήθελα να σημειώσω και να υπογραμμίσω ιδιαιτέρως στην αγάπη σας, το σθένος και την πίστη που χρειάζονται από μια μάνα, όχι όμως μια οποιαδήποτε μάνα, που επί πολλά χρόνια παρακαλούσε τον Θεό για ένα παιδί, όταν τελικά το αποκτήσει να θελήσει εκπληρώνοντας το τάμα της, να το προσφέρει πίσω σε Αυτόν. Κάποιος που δεν μπορεί να καταλάβει την πίστη της Αγίας Άννας στον Θεό, ίσως να την χαρακτήριζε άκαρδη και άπονη μητέρα και δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να κατανοήσει την αναγκαιότητα της εκπλήρωσης του τάματος της στον Θεό, που ποτέ δεν το ξέχασε. 
      Θα ήθελα επίσης όμως, μέσα στην παρένθεση μας αυτή, να υπογραμμίσω και το έγκλημα της έκτρωσης στο οποίο  καταφεύγουν κάποιες γυναίκες μετά από μια "ανεπιθύμητη"  εγκυμοσύνη, όταν χιλιάδες είναι τα ζευγάρια που 
Τα Θυρανοίξια της επάνω περίλαμπρης εκκλησιάς μας, 
που έγιναν στις 12 & 13  Οκτωβρίου του 2019.
Τώρα ετοιμαζόμαστε για την Μικρή χειμωνιάτικη
Πανήγυρη μας, της 9ης Δεκεμβρίου 2020,
για την εορτή της Συλλήψεως της Θεοτόκου

αγωνίζονται παρακαλώντας τους Αγίους μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, να λύσουν τα δεσμά της ατεκνίας τους και να μπορέσουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.
        Επιτρέψτε μου εδώ να αναφερθώ, πάλι με αγάπη και κατανόηση, στους γονείς εκείνους που ενώ βλέπουν στα μάτια των παιδιών τους την θεϊκή κλήση προς την ιερωσύνη ή τον μοναχισμό, ή αυτά να εκδηλώνουν την επιθυμία τους να ενδυθούν το Αγγελικό Σχήμα ως μοναχοί και μοναχές ή τα αγόρια να γίνουν οι διάκονοι, ιερείς και αρχιερείς που θα υπηρετήσουν αργότερα την ιδρυθείσα από τον Χριστό
Ο καθιερωμένος Αγιασμός 
ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως 
της Αγίας Άννας
μας Εκκλησία, αυτοί οι γονείς, πολλές φορές και βαθιά θρησκευόμενοι, άλλες φορές πάλι "χλιαρότεροι" Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να στέκονται εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών τους, αλλά και στο σχέδιο του Θεού για αυτά. Άλλες φορές δε, βλέπουμε κάποιους συνανθρώπους μας, που ενώ είναι παντελώς αρνητικοί στο να αφιερώσουν τα δικά τους παιδιά στην διακονία του Χριστού και της Εκκλησίας Του, πάρα ταύτα να κατακρίνουν και να ζητούν άξιους λειτουργούς για να ποιμάνουν τα μέλη της, και δικαίως θα έλεγα, όμως ξεχνούν πως οι καλοί Διάκονοι, οι ευλαβείς Ιερείς και άξιοι Αρχιερείς πρέπει να προέρχονται από τις ίδιες τις οικογένειες των μελών της Εκκλησίας μας και θα έπρεπε μάλιστα να αντιπροσωπεύουν το καλύτερο, το λαμπρότερο και πιο όμορφο κομμάτι τους.  
Πανήγυρις Κοιμήσεως Αγίας Άννης
25η Ιουλίου 2014.
     Η παράδοση, αναφέρει ότι η Θεοπρομήτωρ Άννα, όταν κοιμήθηκε εν Κυρίω, ήταν περίπου 80 χρόνων και ο Ιωακείμ είχε περάσει τα 90. Ποιος από τους δύο, πέθανε πρώτος δεν αναφέρεται ευκρινώς. Αναφέρεται μόνο ότι, όταν η Θεοτόκος ήταν έντεκα χρόνων έμεινε ορφανή και από τους δύο γονείς της. Κατά πάσα πιθανότητα όμως πρώτος εκοιμήθη ο Άγιος Ιωακείμ,  πέθανε κατά μια πηγή οκτώ χρόνια από τα Εισόδια της κόρης του Θεοτόκου και μερικούς μήνες αργότερα, ένδεκα κατά την  ίδια πηγή, ακολούθησε και η Αγία Άννα, χωρίς αυτές οι χρονολογίες όμως να έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αποδεικνύουν έμμεσα όμως, την αγάπη του ευλαβούς ζευγαριού αυτού μεταξύ τους αλλά και απέναντι στον Θεό, ο οποίος και τους εστεφάνωσε τελικά χαρίζοντας τους την Παναγία για κόρη τους, αλλά τους ευλόγησε και με έναν ακόμη τρόπο. Να έχουν αυτήν την μοναδική παρρησία τους στον Εγγονό τους Χριστό για να μπορούν μέχρι και τις ημέρες μας να κάνουν όλα αυτά τα θαύματα φέρνοντας στον κόσμο τα δώρα τους, τα παιδιά που τόσο χρειαζόμαστε για την ευτυχία μας.
Τα Ιερά Λείψανα 
της "Γιαγιάς" Αγίας  Άννης.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας,
 στην Σκήτη της στο Άγιο Όρος.
        Στο Άγιο Όρος, στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης της Άγιας Άννας, θησαυρίζεται το πιο σημαντικό, αλλά και πιο γνωστό απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Άννας. Εκεί σώζεται μέρος από το αριστερό πόδι της Άγιας και αγιάζει αυτούς που πηγαίνουν και το προσκυνούν. Οι Αγιαννανίτες μοναχοί φυλάσσουν το σεπτό Λείψανο της με απεριόριστη πίστη και ευλάβεια, ενώ στην καθημερινότητα τους η Αγία Άννα φαντάζει σαν να είναι ένα προσφιλές και πολύ αγαπητό τους πρόσωπο που διάγει μαζί την καθημερινή ζωή τους, ενώ στις συνομιλίες τους δεν την προσφωνούν τόσο με το όνομα της, αλλά με την γλυκιά επωνυμία "η Γιαγιά". Πολλά θαύματα συνοδεύουν την ιστορία αυτού του ιερού Λειψάνου μα και την ευλάβεια του κόσμου στην Αγία και Θεοπρομήτορα Άννα, αλλά και την επίκληση του ονόματος της στην λύση των δεσμών της ατεκνίας και την απόκτηση παιδιού, αλλά και πολλά είναι τα μωρά αυτά που φέρουν το όνομα της, ή αυτό του ομοζύγου της Ιωακείμ, αφού προήλθαν από το θαύμα της ιδιαιτέρας ευχής της για την λύση των δεσμών της ατεκνίας. Η αγιαννανίτικη παράδοσις θέλει το "Πόδι της Αγίας Άννας" να μην βγαίνει εκτός Αγίου Όρους..."στον κόσμο", παρά μόνο στους προσκυνητές που κάνουν τον περίπλου του Αγίου Όρους με καραβάκι και περνώντας ανοιχτά στα πεντακόσια μέτρα από τον αρσανά της, να κατεβάζουν με βάρκα οι  μοναχοί σε συνεννόηση με τον εκάστοτε Δικαίο της Ιεράς Σκήτης της Αγίας Άννας, το Πόδι της, το οποίο και να επιβιβάζεται  πάνω στο καράβι και να τελείται εκεί ο Μικρός Αγιασμός  για την ευλογία των πιστών προσκυνητών. 
Έτσι θα είναι το "πατρικό σπίτι" της Παναγίας Κόρης
 των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,
στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας...
...όταν πρώτα ο Θεός τελειώσει η κατασκευή του.
Αυτό κάνουμε και εμείς ως Ενορία τα τελευταία χρόνια με μεγάλη συμμετοχή προσκυνητών, ιδίως γυναικών που δεν θα έχουν αλλιώς την ευκαιρία αυτή και την ευλογία κια μάλιστα ιδιαίτερα νεαρά ζευγάρια που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν, αφού η Αγία Άννα είναι η προστάτης των άτεκνων ζευγαριών!!!
      Επίσης στο Άγιον Όρος θησαυρίζονται και άλλα αποτμήματα του Ιεού Λειψάνου της Αγίας Άννας, με τα γνωστότερα από αυτά να βρίσκονται στην Ιερά Βασιλική Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Κουτλουμουσίου, στην οποία  βρίσκεται άφθορο μέρος του δεξιού ποδός της Αγίας Άννας και φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός, ενώ μέρος της αριστεράς χειρός της Αγίας βρίσκεται στη Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, του Αγίου Όρους. 
   Μέρος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας φυλάσσετε ευλαβικά και στην Νέα Σκήτητο οποίο και προσκυνήσαμε ως Ενορία στην φετινή καλοκαιρινή εξόρμηση  μας με καραβάκι από την Ουρανούπολη κάνοντας τον περίπλου του Αγίου Όρους, στις αρχές του Ιουλίου του 2020, αλλά μικρό απότμημα φυλάσσετε και στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, το οποίο και πάλι προσκυνήσαμε κάνοντας την ίδια προσκυνηματική εκδρομή κατά το έτος 2018.
       Αποτμήματα όμως του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται και στην ομώνυμη Μονή Λυγαριάς Λαμίας και στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
      Μέρος της αδιαφθόρου σαρκός της Αγίας Άννας βρίσκεται στη Συλλογή της ρωμαιοκαθολικής Διεθνούς Σταυροφορίας Αγίων Λειψάνων, ενώ ένας καρπός της Αγίας βρίσκεται στο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Παύλου «ἐκτός τῶν Τειχῶν» της Ρώμης.
      Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ίδρυσε περίτεχνο, λαμπρό Ναό προς τιμήν της Αγίας Άννης το 550 μ.χ  στη Κωνσταντινούπολη.
       Όλη την Ελλάδα και κυρίως τα νησιά μας κοσμούν μικρά ή μεγάλα εκκλησάκια της Αγίας Άννας, αλλά και μοναστήρια αφιερωμένα σε αυτήν.
Το παρεκκλήσι της Παναγίας,
όπου διαβάζεταιωη ευχή της Αγία Αννας, 
στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας.
        Ενοριακός Ιερός Ναός όμως, στο όνομα των Αγίων Θεοπατόρων, δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα, πιθανότατα και στον κόσμο όλο, παρά μόνο στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα στις δυτικές συνοικίες της, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, που τώρα σιγά-σιγά κατασκευάζεται με την βοήθεια του Θεού ήδη λειτουργεί, την άμεση φροντίδα των Αγίων Θεοπατόρων, αλλά και την αγάπη όλων σας και την προσφορά σας στην αποπεράτωση του, όπου μέσα στον ολοκαίνουργιο αυτό Ιερό Ναό, υπάρχει και το επίσης ολοκαίνουργιο παρεκκλήσι της "Τριετούς Παναγίας" μας.
(όλες οι αγιογραφίες που υπάρχουν στο κείμενο του βίου των Αγίων μας, βρίσκονται στο παρεκκλήσι αυτό και έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Θεολόγο και αγιογράφο κο Νικόλαο Ζέκιο) 
και κάθε Τρίτη μετά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλησεως των Αγίων Θεοπατόρων, διαβάζεται από τους ιερείς μας η ιδιαιτέρα ευχή της Αγίας Άννας υπέρ τεκνοποιΐας, ευτοκίας, καλλιτεκνίας  και ευτεκνίας, στα νεαρά ζευγάρια που προσέρχονται στο ναό των Αγίων Θεοπατόρων, των γονέων της Παναγίας, για να τους ζητήσουν με ευλάβεια και συντριβή το Θείο Δώρο της παιδοποιΐας.
Τα Ιερά Λείψανα του Ιωακείμ & της Άννας
τα οποία βρίσκονται στον Ναό μας.
     Ιερά Λείψανα και των δύο Αγίων μας όμως, και του Αγίου Ιωακείμ και της Άγίας Άννας, θησαυρίζονται στον  ομώνυμο Ιερό Ναό μας και την ομώνυμη Ενορία τους, εδώ στο δυτικό μέρος της προσφυγικής Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, μέσα στην ιδιαίτερη, όμορφη ασημένια και περίλαμπρη λειψανοθήκη τους, την οποία προσφάτως κατασκευάσαμε,  για να βρίσκονται αιωνίως σε αυτήν προς προσκύνηση και ευλογία των ενοριτών μας, αλλά και προσκυνητών του Ιερού Ναού μας, αλλά και των νέων ζευγαριών που και αυτοί προσκυνηματικά και προσευχητικά θα μπορούν να προσέρχονται στον Ιερό Ναό μας και να επικαλούνται τις πρεσβείες τους στον Εγγονό τους Χριστό, μαζί με την Παναγία, Θεοτόκο Κόρη τους για να τους χαρίσουν ένα παιδάκι. 
      Τα θαύματα των Αγίων μας είναι πολλά και  συγκινητικά  στην όμορφη γειτονιά των  Ανθοκήπων και σε όσους προσέρχονται προσκυνηματικά στον Ιερό Ναό μας.
Η ολοκαίνουργια εκκλησιά μας,
γεμάτη με τα παιδιά των σχολειών της γειτονιάς μας,
των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.
 Από την εορτή και Μικράν Πανήγυριν δε της Συλλήψεως της Παναγίας μας από την Αγία Άννα, την 9η Δεκεμβρίου του 2017 και την θαυματουργική ευχή της για την λύση της ατεκνίας που διαβάστηκε τότε από τον Επίσκοπο μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, αλλά και στην συνέχεια  από τους δικούς μας ιερείς, οι οποίοι ανελλιπώς διαβάζουν σε κάθε ευκαιρία στα νέα ζευγάρια που έρχονται να πάρουν την ευλογία της στο μικρό παρεκκλησάκι μας, κυοφορούνται ή έχουν ήδη γεννηθεί, ή τα έχουμε σαραντήσει, ή οι γονείς τους τα έχουν φέρει εδώ και τα έχουμε μυρώσει και βαπτίσει, τα έχουμε κοινωνήσει...μωρά που τα έχουν "τάξει"οι γονείς τους στους Αγίους προστάτες τους, τούτη την στιγμή που γράφουμε το άρθρο μας αυτό,
Ο Ιερός Ναός μας όπως είναι στην πραγματικότητα
μέχρι σήμερα, έχοντας τελειώσει η 1η φάση της 
εξωτερικής κατασκευής του και συνεχίζοντας πια 
το εσωτερικό με γοργούς ρυθμούς.
τολμώ να πω, χωρίς να θέλω να γίνω υπερβολικός,  εκατοντάδες μωρά, τα παιδιά της Αγίας Άννας και του Αγίου Ιωακείμ, των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων. Μια θαυμαστή καθημερινή και χειροπιαστή πραγματικότητα πια, που ίσως πρέπει, έχουμε χρέος, να αποτυπώσουμε και σε βιβλίο, ή να το διαδώσουμε μέσω του διαδικτύου παντού και έτσι να γίνει γνωστή η θαυματουργική δύναμη τους και η παρρησία που έχουν οι Άγιοι μας, μαζί με την Θεοτόκο κόρη τους, στον Εγγονό τους Χριστό, 
αλλά και να μείνουν αυτές οι συγκινητικές ιστορίες των νεαρών ζευγαριών μας, που ευεργετήθηκαν από την "Γιαγιά" και τον "Παππού" της Ορθοδοξίας, καταγεγραμμένες και εμπεριστατωμένες, με ονόματα και μαρτυρίες. 
       Και παλαιότερα όμως είχαμε πολλά θαύματα στην Ενορία μας και πολλά παιδιά στους Ανθόκηπους φέρουν το όνομα των Αγίων μας, ένα όμως εκ των θαυμάτων το οποίο συντελείτε τώρα, αυτή την στιγμή που σας γράφω αυτό το άρθρο προς τιμήν της Αγίας Άννας μας, για την εορτή της Συλλήψεως της Θεοτόκου κόρης της από αυτήν στις 9 Δεκεμβρίου, είναι η ανέγερση του επάνω ναού μας που συνεχίζεται να γίνεται με γοργούς ρυθμούς...ίσως όχι όσο θα θέλαμε λόγω του κορωνοϊού που μας ταλαιπωρεί και έχει φρενάρει την προσπάθεια μας, αλλά και λόγω της έλλειψης χρημάτων, και πάλι εξαιτίας του κορωνοϊού και της πανδημίας του...κατόπιν παρέμβασης της ίδιας της "Γιαγιάς" μας, όπως αποκαλούν οι Αγιαννανίτες, Αγιορείτες Πατέρες την Αγία Άννα στις   καθημερινές  συζητήσεις τους, 
Εδώ βλέπετε το εσωτερικό του Ναού μας,
όταν ήταν υπό κατασκευή πριν τα Θυρανοίξια
του Οκτωβρίου του 2019.
που οδήγησε μεγάλο μέρος οικονομικής υποστήριξης και πόρους από τους άγνωστους μέχρι στιγμής δωρητές και κτίτορες, μέσω της Ιεράς Σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα του Γέροντος του Κελλιού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  Ιερομονάχου Ιωάννου Αγιαννανίτου, του γνωστού μας Παπαγιάννη, και της όμορφης και πολυμελούς Συνοδείας του, προς την εκκλησιά μας, την οποία εμείς αγωνιζόμασταν αρχικά με τα πενιχρά έσοδα και τις μικρές δυνατότητες μας να κατασκευάσουμε, και έτσι να δοθεί τέλος στην αγωνία μας και  να έρθει νέος αέρας στα πανιά των ονείρων μας, αλλά έχοντας και την ασυγκράτητη πια αισιοδοξία, που αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019 μεταφράστηκε σε βεβαιότητα και υπέρτατη χαρά, με τα Θυρανοίξια του υπέρλαμπρου, ολοκαίνουργιου και υπέργειου Ιερού Ναού μας, και από τότε λειτουργούμε καθημερινά στον επάνω ναό μας και τελούμε στον κανονικό πια υπέργειο και περίλαμπρο Ιερό Ναό μας,
 των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο "πατρικό σπίτι" της Παναγίας Κόρης τους, τα Μικρά και Μεγάλα Πανηγύρια μας, αλλά και όλα τα Μυστήρια και της Ακολουθίες της Ενορίας μας. 
   Επί τη ευκαιρία των άρθρων μας αυτών, αφιερωμένων όλων στην Αγία Άννα μας και στον Άγιο Ιωακείμ, να σας υπενθυμίσουμε και πάλι την Μικράν Πανήγυριν μας, για την εορτήν της Συλλήψεως της Αγίας Άννης , το τριήμερο της Τρίτης 7ης, της Τετάρτης 8ης & της Πέμπτης 9ης Δεκεμβρίου  2021. 
    Όμως και φέτος η διεξαγωγή της Μικράς μας Πανηγύρεως πάλι τίθεται εν αμφιβόλω, μα εμείς σας προσκαλέσουμε και πάλι στην χαρά της γιορτής μας, τηρουμένων όμως όλων των μέτρων ασφαλείας, ακόμα και αυτών με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, ή τα rapid test που πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας από εδώ και στο εξής, όλα μέτρα κατά την εξάπλωσης του κορωνοϊού, φθάνει να μην γίνει όπως πέρυσι...θυμάστε "κεκλεισμένων των θυρών", λόγω των μέτρων για την έξαρση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, μα και των θανάτων  στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη, που οφείλουμε με αυτοθυσία να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της, η οποία απειλείται πάλι με μια νέα μετάλλαξη, την "Όμικρον", μετά την "Δέλτα", όπου αμφότερες μας... "μετ_άλλαξαν τα φώτα".
Όλα αυτά όμως παρότι στενόχωρα, δεν θα μας αποτρέψουν, με περισσή ευλάβεια και όσο μεγαλείο γίνεται...περισσότερο με το μεγαλείο της ψυχής μας...να πραγματοποιήσουμε όλες τις προβλεπόμενες πανηγυρικές Ακολουθίες, εν τη απουσία σας, ή την παρουσία σας στο λατρευτικό πρόγραμμα της Πανηγύρεως μας, μα με την συμπροσευχή σας δια ζώσης ή από το σπίτι του ο καθένας, και με αποκορύφωμα την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μας,  της 9ης Δεκεμβρίου 2021, όπου θα δοξάσουμε τον Χριστό μας και ιδρυτή της Εκκλησίας Του, παρακαλώντας τον θερμά, να τελειώσει αυτό το μαρτύριο των άδειων, ή μισοάδειων ή μισογεμάτων εκκλησιών και της έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ μας, προσδοκώντας παράλληλα σύντομα να μπορέσουμε να σας δείξουμε, δια ζώσης, το θαύμα που έγινε στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, τον καινούργιο Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που και εσείς συμβάλατε σε αυτό το θαύμα και που καμαρώνουμε και ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε την ευλογία που μας δόθηκε να τον λειτουργούμε καθημερινά, και με ορίζοντα τα Χριστούγεννα...πρώτα ο Θεός!!!. 
Καλή Πανήγυρη...
...και Καλά Χριστούγεννα σ' όλους!!!



*συνεχίζεται αύριο η ανάρτηση, με το 4ο και τελευταίο μέρος του άρθρου μας...
TAG