ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΙΣ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:...

Όπου στο πρόγραμμα του μήνα Νοεμβρίου 2020 (κάντε κλικ και δείτε το...) υπάρχει Θεία Λειτουργία, θα ισχύουν από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, τα εξής: 


1) Ο Όρθρος θα τελείται την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα μαζί με τον Εσπερινό.

2) Η Θεία Λειτουργία θα τελείται από τις 7.00 π.μ. έως τις 8.30 π.μ. 

3) Μέχρι τις 8.30 π.μ. θα υπάρχει Θεία Κοινωνία στις καθημερινές Θείες Λειτουργίες.

4) Θεία Κοινωνία τις Κυριακές θα υπάρχει το αργότερο μέχρι τις 10.00 π.μ.

Οι Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους Αγίους Θεοπάτορες,  κάθε Τρίτη απόγευμα για τα άτεκνα ζευγάρια, θα συνεχίσουν να τελούνται κανονικά.

Οι Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής κάθε Δευτέρα & Τρίτη τα απογεύματα πριν τον Εσπερινό, θα συνεχίσουν να γίνονται επίσης κανονικά.

Η Ενοριακή Νεανική Εστία της "Ιθάκης" των κατηχητικών σχολείων μας κάθε Σάββατο, 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. για τα κορίτσια & 1.00 μ.μ. έως 5.00 μ.μ. για τα αγόρια, επίσης θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός για λατρεία και προσκύνημα, μέχρι νεωτέρας εντολής, από τις 7.30 π.μ. μέχρι την 1.00 μ.μ. & από τις 5.30 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. ενώ τις Κυριακές θα παραμείνει ανοιχτός, από τις 7.00 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Παρακαλούμε όταν εισέρχεστε στον Ιερό Ναό μας να φοράτε την μάσκα σας, η οποία είναι πλέον υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και να κρατάτε τις αποστάσεις μεταξύ σας, ενώ αντισηπτικά θα είναι πάντα στην διάθεση σας σε πολλά σημεία του Ιερού Ναού. Καλό είναι να φοράτε και γάντια αν εσείς το κρίνεται απαραίτητο, τα οποία και αυτά θα υπάρχουν στην διάθεση σας από τους συνεργάτες μας.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα, να πίνουμε συχνά Αγιασμό...να ευχηθούμε επί τη ευκαιρία και Καλό μήνα Νοέμβριο, και να κάνουμε συχνά τον Σταυρό μας, μιας και κανένα από τα παραπάνω μέτρα, τα οποία και θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε με "θρησκευτική" ευλάβεια, δεν φαίνονται απολύτως αποτελεσματικά. 

Ευχόμαστε όλα αυτά, τα οποία φαντάζουν εφιαλτικά, όσο και απίστευτα μέσα στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, να είναι πρόσκαιρα και φυσικά να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πέραν τούτου εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Στην εκκλησιά της γειτονιάς μας ή στο σπίτι μας, ή στην δουλειά μας...παντού, καθημερινή και "ζεστή" προσευχή από όλους μας, από κλήρο και λαό, έτσι ώστε γρήγορα να μας αφήσει η πανδημία στην καθημερινότητα της λατρευτικής ζωής που ξέραμε πρό κορωνοϊού, αλλά και όταν τελειώσει όλη αυτή η "ασχήμια", να μην μας έχει "σημαδεύσει" για το υπόλοιπο της ζωής μας, αλλά να μας κάνει έτι δυνατότερους στην Πίστη μας, η οποία και  δοκιμάζεται πανταχόθεν.

Καλή δύναμη στους αγώνες σας...

& να προσέχετε ο ένας τον άλλον!!!

TAG